HerNews.gr
Διεθνή

Ισπανία: Η μία στις δύο οικογένειες πληρώνει ιδιαίτερα μαθήματα για τα παιδιά της

Σχεδόν η μία στις δύο οικογένειες στην Ισπανία πληρώνει για ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι για τα παιδιά της, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την Τhink Τank.

Οι πιο πλούσιες οικογένειες στην Ισπανία επιλέγουν τα ιδιαίτερα, ξοδεύοντας μάλιστα αρκετά χρήματα για να διευρύνουν τις γνώσεις των παιδιών τους, ενώ οι οικογένειες με χαμηλότερο εισόδημα, το κάνουν για επανάληψη και αφομοίωση των γνώσεων από το δημόσιο σχολείο.

Το 47% των νοικοκυριών με παιδιά σχολικής ηλικίας επέλεξαν τα ιδιαίτερα μαθήματα, δαπανώντας μεταξύ 2019 και 2020 συνολικά 1,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα.

Τα περισσότερα ιδιαίτερα μαθήματα, 46% στο σύνολο, αφορούν ξένες γλώσσες και ειδικά τα αγγλικά. Οι πλουσιότερες οικογένειες, από την άλλη, πληρώνουν για καλλιτεχνικά μαθήματα στο σπίτι.

Τα 2/3 των δαπανών για ιδιαίτερα ήταν για μαθητές στα δημόσια σχολεία και τα υπόλοιπα για μαθητές ιδιωτικών ή ημι-ιδιωτικών σχολείων.

Ωστόσο τα ποσά ανά οικογένεια ήταν διαφορετικά: περίπου 235 ευρώ κατά μέσα όσο δαπανήθηκαν για τα παιδιά των δημόσιων σχολείων, 300 ευρώ για τα ημιιδιωτικά και πάνω από 600 ευρώ για τα παιδιά ιδιωτικών σχολείων.
Τα έξοδα αλλά και το είδος των ιδιαίτερων που επιλέγει κάθε οικογένεια «δείχνουν» τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες στη χώρα, σημειώνει ο Guardian.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα για να ενισχύσει το παιδί της γνώσης τους είναι σχεδόν ανύπαρκτα για τους μαθητές ιδιωτικών σχολείων, αλλά το 30-40% των ημιιδιωτικών και δημόσιων σχολείων κάνει.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα για τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων γίνονται, σύμφωνα με την έρευνα, για να διευρύνουν το πλεονέκτημά τους για την είσοδο στα καλά πανεπιστήμια, ένα φαινόμενο που εμφανίζεται στην Ευρώπη και σε μεγάλο βαθμό στην Ασία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Facebook: Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μεταφράζει 200 γλώσσες

Her News

Ο τέλειος εργαζόμενος: Οι CEOs αποκαλύπτουν τα βασικά χαρακτηριστικά

Her News

Καμίλα: Επιλέγει τον αγαπημένο σχεδιαστή της πριγκίπισσας Νταϊάνα για το φόρεμα της στέψης

HerNews ka