HerNews.gr
DECORNEWS

5 λάθη που κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται πιο ακατάστατη από ότι είναι στην πραγματικότητα και πώς να τα αποφύγετε

Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα δωμάτια του σπιτιού και είναι πολύ εύκολο να συσσωρευτεί ακαταστασία. Ξαφνικά οι τακτοποιημένες επιφάνειές σας έχουν εξαφανιστεί κάτω από τα πιο πρόσφατα «must have» gadget ή σωρούς από χαρτιά.

Αυτό όχι μόνο φαίνεται ακατάστατο, αλλά μπορεί επίσης να μας κάνει να νιώθουμε άγχος – μια διαρκής υπενθύμιση ή εντύπωση για εργασίες που πρέπει να κάνουμε ακόμα.

Αν αυτό σας φαίνεται γνώριμο, είναι αρκετά εύκολο να το διορθώσετε. Σας έχουμε τη λύση για το πώς να αποφύγετε τα  λάθη οργάνωσης που μπορούν να κάνουν τη μοντέρνα κουζίνα σας να φαίνεται πιο ακατάστατη από ότι είναι.

1. Έχετε πολλά αντικείμενα εκτεθειμένα

Τα χρηστικά αντικείμενα σε πάγκους κουζίνας και τα κομψά βάζα αποθήκευσης στα ράφια θα προσθέσουν γοητεία στην κουζίνα σας, είναι μια εξαιρετική ισορροπία.  Παρόλα αυτά εμφανίζονται πάρα πολλά αντικείμενα και μπορεί να φαίνεται γεμάτη και ακατάστατη. Για να διατηρήσετε την κουζίνα σας χρηστική αλλά ήρεμη, βγάλτε έξω μόνο τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά και απομακρύνετε όλα τα άλλα. Μια κουζίνα χρειάζεται μόνο μερικά βασικά κομμάτια στον πάγκο για να λειτουργεί ομαλά, φρυγανιέρα, βραστήρα και καφετιέρα.

2. Δε χρησιμοποιείτε συστήματα εσωτερικής αποθήκευσης

Οι κατά παραγγελία κουζίνες που έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματίες είναι θαυμάσιες για τη χρήση ανταλλακτικών γωνιών για αποθήκευση, όπως λεπτές ανασυρόμενες σχάρες μπαχαρικών ή υποδοχές για σανίδες κοπής. Ωστόσο, οι κατασκευαστές μαζικής αγοράς όπως το IKEA προσφέρουν μια πληθώρα συστημάτων εσωτερικής αποθήκευσης που μπορούν επίσης να εξασφαλίσουν έναν τακτοποιημένο χώρο. Η αποθήκευση των πραγμάτων όπου μπορείτε να τα βρείτε – αντί για χάος – όχι μόνο θα φαίνονται λιγότερο ακατάστατα, αλλά θα εξοικονομήσετε και χρόνο.

3. Δεν χρησιμοποιείτε δίσκους

Αυτό μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη συγκράτηση της ακαταστασίας. Η αποθήκευση αντικειμένων μαζί σε ένα δίσκο, ή ακόμα και μια σανίδα κοπής ή βάση για κέικ, το κρατά πιο τακτοποιημένο, είτε πρόκειται για δοχεία τσαγιού και καφέ είτε για μαγειρικά καρυκεύματα. Είναι επίσης πιο εύκολο να καθαρίσετε εάν λερωθεί. Ένας κομψός δίσκος με χερούλια στον πάγκο της κουζίνας σας είναι επίσης βολικός για να κρατάτε τα πράγματα σας σε ένα σημείο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τα απομακρύνετε όταν χρειάζεται να κάνετε περισσότερο χώρο στον πάγκο σας πολύ πιο εύκολα.

4. Πολλές παιδικές ζωγραφιές και χειροτεχνίες στο ψυγείο και στα ντουλάπια

Είναι πολύ γλυκό  να έχετε καρφιτσωμένες στο ψυγείο ή στους τοίχους φωτογραφίες που έχουν ζωγραφίσει τα παιδιά ή τα ανίψια σας για εσάς. Και δεν σας πάει η καρδιά να τις βγάλετε. Αντί για αυτό μπορείτε να τις συλλέξετε όλες σε έναν μαγνητικό πίνακα τον οποίο θα τοποθετήσετε σε κάποιο χώρο της κουζίνας σας.

5. Στριμώχνετε διάφορα αντικείμενα σε ντουλάπια και συρτάρια που δεν χωράνε

Αποθηκεύστε τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε κάθε μέρα σε συρτάρια ή χωρίστε τα σε δύο διαφορετικά μεγέθη  αντί να τα στριμώξετε σε ένα. Φροντίστε λοιπόν να έχετε στη διάθεσή σας ό,τι χρησιμοποιείτε καθημερινά και αποφύγετε τις επικαλύψεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Chasalevris customized furniture: Ιδιαίτερη κατασκευή και μοναδικό design επίπλων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Her News

Πως το Χρώμα επιδρά στην ψυχολογία μας

Her News

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της τελευταίας στιγμής

HerNews ka