HerNews.gr
Fitness

Γυμναστική: Πώς το τρέξιμο θα αλλάξει το σώμα σου

Αν θες να κάνεις το κάτι παραπάνω για το σώμα σου, φόρα τα αθλητικά σου και κάνε το τρέξιμο αναπόσπαστο μέρος τους καθημερινότητάς σου. Όχι μόνο πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις αλλά είναι ένας πολύ εύκολος και ευέλικτος τρόπος για να λάβετε μερικά εκπληκτικά οφέλη για την υγεία.

Δες ποιες είναι μερικές από τις  αλλαγές που θα παρατηρήσεις στο σώμα σου μόλις ξεκινήσεις δυναμικά το τρέξιμο.

Περισσότερο τρέξιμο σημαίνει πιο ισχυρά οστά και μύες, μεγάλη ενίσχυση της ψυχικής υγείας και αποφυγή χρόνιων παθήσεων υγείας. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στο χαλαρό τρέξιμο θα δυναμώσεις τους μύες και τα οστά σου και θα διατηρήσεις ένα υγιές βάρος. Παράλληλα θα ενισχύσεις και την καρδιαγγειακή σου φυσική κατάσταση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αυτή η αερόβια δραστηριότητα μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις χρόνιες παθήσεις όπως το εγκεφαλικό και η υπέρταση. Πέρα από τη σωματική υγεία το τρέξιμο θα ενισχύσει επίσης την αυτοπεποίθηση, τη ψυχική σου υγεία και τη συνολική ποιότητα ζωής σου.

Τα υψηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας γενικά έχουν συνδεθεί με μειωμένη αρτηριακή πίεση, λιγότερο πόνο από αρθρίτιδα και μειωμένο κίνδυνο να υποφέρετε από πτώσεις και οστεοπόρωση, σύμφωνα με το αμερικανικό CDC.

Πώς θα αυξήσεις τα οφέλη που σου προσφέρει το τρέξιμο

Το αμερικανικό CDC συνιστά να κάνετε 75 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας έντονης έντασης, όπως το τζόκινγκ, κάθε εβδομάδα. Οι ειδικοί όμως, λένε ότι αν ξεπεράσουμε αυτό το χρονικό διάστημα αυξάνονται και τα οφέλη για την υγεία μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς «το λίγο είναι καλό, αλλά λίγο περισσότερο είναι μάλλον καλύτερο». Σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, ένα άτομο περίπου 57 κιλών μπορεί να καίει περίπου 180 θερμίδες τρέχοντας για τριάντα λεπτά, ένα άτομο περίπου 70 κιλών μπορεί να κάψει περίπου 216 θερμίδες και ένα άτομο 84 κιλών μπορεί να κάψει περίπου 252 θερμίδες.

Τρέξιμο: Tips για να κάψεις περισσότερο λίπος

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπανάνα peeling: Η νέα τάση που υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα

HerNewskl

Άσκηση και καραντίνα

Her News b

Φρούτα: Γιατί δεν πρέπει να τα τρώμε βράδυ;

Her News b