HerNews.gr
DECORNEWS

Κάκτοι: Όσα πρέπει να ξέρεις για να τους φροντίσεις σωστά

Οι κάκτοι είναι μία διαχρονική τάση στη διακόσμηση, αφού αποτελούν έναν εύκολο τρόπο να δώσουμε λίγο χρώμα στον χώρο μας και να αναβαθμίσουμε την εικόνα του. Οι χαμηλές απαιτήσεις τους σε νερό είναι κάτι που διευκολύνει ακόμη κι όσες δυσκολεύονται να κρατήσουν τα φυτά τους ζωντανά.

Οι κάκτοι συνδυάζονται υπέροχα με κάθε διακόσμηση που έχεις επιλέξει για το καθιστικό, το μπαλκόνι, την βεράντα, την κρεβατοκάμαρα ακόμα και το μπάνιο σου.

Τι πρέπει όμως να γνωρίζεις ώστε να έχουν οι κάκτοι σου την καλύτερη φροντίδα;

Έχουν πολλές ποικιλίες: Μπορεί να νομίζεις πως βλέπεις παντού τα ίδια είδη, όμως στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει τεράστια ποικιλία κάκτων. Όλα αυτά τα είδη διαφέρουν, στην εμφάνιση, στο μέγεθος, αλλά και στις ανάγκες. Γι’ αυτό ενημερώσου για τους κάκτους σου.

Αναπτύσσονται αργά: Οι κάκτοι μπορούν να επιζήσουν για δεκαετίες ως φυτά εσωτερικού χώρου. Στο φυσικό περιβάλλον τους από την άλλη μπορούν να επιβιώσουν και ολόκληρους αιώνες. Η ανάπτυξή τους γίνεται με τρομερά χαμηλούς ρυθμούς. Ένας κοινός κάκτος που αγοράζεις από το φυτώριο θα χρειαστεί 10 χρόνια για να ψηλώσει κατά δύο εκατοστά, ενώ για να καταφέρει να φτάσει στο πλήρες ύψος του, δηλαδή κοντά στα 15 μέτρα, θα πρέπει να περάσουν 200 χρόνια!

Κι όμως, οι κάκτοι ανθίζουν!: Και όμως, οι κάκτοι μπορούν να ανθοφορήσουν και μάλιστα τα λουλούδια τους είναι από τα πιο εντυπωσιακά μεταξύ των φυτών! Ένας από τους λόγους που δεν συναντάς πολύ συχνά ανθισμένους κάκτους είναι η πολύ αργή ανάπτυξή τους. Παρ’ όλα αυτά, αν υποθέσουμε πως ο κάκτος που έχεις αγοράσει είναι ήδη ώριμος, ο τρόπος για να ανθοφορήσει είναι να τον αδρανοποιήσεις, σταματώντας το λίπασμα, μειώνοντας το πότισμα σε μια φορά το μήνα ή και λιγότερο και τοποθέτησέ τον σε φωτεινό και δροσερό σημείο του σπιτιού.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας για τα Χριστούγεννα: Συμβουλές για μια φωτεινή εορταστική ατμόσφαιρα

HerNews ka

Πράγματα που ξεχνάτε να καθαρίσετε στο σπίτι

Her News

5 κόλπα για να μεταφέρετε το σπίτι σας πίσω σε ζεστή, χειμερινή λειτουργία μετά τα Χριστούγεννα

HerNews ka