HerNews.gr
Health

Pillow Mists: Όλη η αλήθεια πίσω από αυτό το θαυματουργό προϊόν για τον ύπνο

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Το να ψεκάζετε το μαξιλάρι σας μπορεί να είναι η απάντηση. Ένα pillow mist είναι ένα διάλυμα από νερό και αιθέρια έλαια, το οποίο ψεκάζεις στο μαξιλάρι σου πριν κοιμηθείς.

Σύμφωνα με τους αφοσιωμένους θαυμαστές, τα pillow mists σας βοηθούν να κοιμηθείτε πιο γρήγορα, να κοιμάστε ήσυχοι και να αισθάνεστε αναζωογονημένοι το πρωί.

Αλλά τα pillow mist λειτουργούν πραγματικά ή αυτό είναι απλώς μια θεωρία; Η επιστήμη λέει την πραγματική ιστορία. Ας ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία πίσω από το εάν ένα σπρέι μαξιλαριού μπορεί όντως να βελτιώσει τον ύπνο σας.

Δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι τα σπρέι μαξιλαριών έχουν αποτέλεσμα. Ωστόσο, υπάρχουν μελέτες που επικεντρώνονται στην αρωματοθεραπεία και δείχνουν ότι ορισμένες μυρωδιές μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του ύπνου – επομένως είναι λογικό ότι εάν αγοράσετε ένα σπρέι που περιλαμβάνει ένα από αυτά τα αρώματα, μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε καλύτερα.

Μια μελέτη του 2017 εξέτασε ασθενείς σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), όπου μπορεί να είναι δύσκολο να έχετε ποιοτικό ύπνο. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη εισέπνευσαν το δύο τοις εκατό αιθέριο έλαιο λεβάντας. Όταν εμφανίστηκαν τα αποτελέσματα, αυτοί οι ασθενείς απολάμβαναν αυξημένη ποιότητα ύπνου και μειωμένο επίπεδο άγχους χάρη στο αιθέριο έλαιο.

Συνολικά, έχουν γίνει πάνω από 30 μελέτες από το 2011 έως το 2019 που εξέτασαν την ποιότητα του ύπνου σε ενήλικες και αν η αρωματοθεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει. Μια συστηματική βιβλιογραφική ανασκόπηση αυτών των μελετών διαπίστωσε ότι η αρωματοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και να μειώσει το στρες, τον πόνο, το άγχος, την κατάθλιψη και την κούραση σε ενήλικες και ηλικιωμένους.

Τα καλύτερα συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα σπρέι μαξιλαριού

Τα περισσότερα pillow mist  έχουν απλά συστατικά. Γενικά, το νερό και τα αιθέρια έλαια είναι τα δύο κύρια συστατικά (μαζί με άλλα συστατικά που προορίζονται για άρωμα). Τα καλύτερα συστατικά σε ένα σπρέι μαξιλαριού για ύπνο περιλαμβάνουν:

Λεβάντα: Το έλαιο λεβάντας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας, καθώς και στη μείωση του καρδιακού παλμού και της αρτηριακής σας πίεσης.
Χαμομήλι: Μια πρόσφατη μελέτη βρήκε εισπνέοντας ένα μείγμα χαμομηλιού και λεβάντας μειωμένο άγχος και κατάθλιψη σε ανθρώπους  μεγαλύτερης ηλικίας.
Κεδρόξυλο: Το λάδι κέδρου ηρεμεί το συμπαθητικό νευρικό σας σύστημα (το οποίο ελέγχει τον καρδιακό σας ρυθμό και την αδρεναλίνη).
Γιασεμί: Αφού μυρίσετε γιασεμί, μπορεί να δείτε τη βελτίωση της ποιότητας του νυχτερινού ύπνου και της πρωινής σας λειτουργίας.
Γλυκό πορτοκάλι: Τα αρώματα εσπεριδοειδών μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε το σώμα και το μυαλό σας, διευκολύνοντάς σας να αποκοιμηθείτε

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι μαξιλαριού

Η χρήση ενός σπρέι μαξιλαριού είναι απλή: Το προϊόν θα έρθει σε ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανακινήσετε το μπουκάλι και στη συνέχεια να το ψεκάσετε πάνω από το μαξιλάρι σας από λίγα μέτρα πιο πάνω (και, αν θέλετε, τις πιτζάμες σας και /ή σεντόνια) πριν πάτε για ύπνο.

Μην το παρακάνετε, κανονικά, μόνο μερικά “ψιτ” θα είναι αρκετά για ένα μαξιλάρι. Ωστόσο, εάν ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας και δεν μπορείτε να ξανακοιμηθείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε να ψεκάσετε ξανά το μαξιλάρι σας.

Extra tip: Εάν έχετε μεταξωτή μαξιλαροθήκη , σκεφτείτε να ψεκάσετε το pillow mist  στον αέρα αντί απευθείας στο ύφασμα για να αποφύγετε τους λεκέδες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος για εσάς;

Her News

Πως θα σε βοηθήσει o διαλογισμός στον ύπνο;

Her News

Τα ζευγάρια που κοιμούνται μαζί έχουν πιο ποιοτικό ύπνο;

Her News