HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Pregnancy Glow: Η εγκυμοσύνη σε κάνει να λάμπεις και υπάρχει εξήγηση

Αν είσαι έγκυος, τότε σίγουρα οι φίλοι σου θα σου έχουν πει ότι «λάμπεις». Και ενώ το φούσκωμα και η ναυτία που συνοδεύουν την εγκυμοσύνη σου δεν σε κάνουν να νιώθεις τόσο λαμπερή, το pregnancy glow υπάρχει και όσοι σου λένε γι’ αυτό, δεν προσπαθούν απλά να σε καλοπιάσουν.

Ποια είναι όμως η επιστήμη πίσω από pregnancy glow; Γιατί το δέρμα μίας μέλλουσας μαμάς φαίνεται πιο λαμπερό και πιο δροσερό; Οι ειδικοί μας εξηγούν.

Μπορεί να φαίνεται ότι η επιδερμίδα σου βελτιώνεται με έναν «μαγικό» τρόπο στην εγκυμοσύνη, η αλήθεια όμως είναι ότι οι ορμονικές αλλαγές είναι υπεύθυνες για την αυξημένη λιπαρότητα, η οποία μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται λαμπερό. Επιπλέον, όπως εξηγούν οι ειδικοί τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται για να υποστηρίξουν τη ροή του αίματος στο μωρό  και η τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος μπορεί να συμβάλει σε μια πιο φωτεινή επιδερμίδα.

Σημαντική είναι και η αλλαγή στον όγκο του αίματος. Στις γυναίκες, η ροή του αίματος μπορεί να αυξηθεί κατά 50% ή περισσότερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όλος αυτός ο επιπλέον όγκος έχει αντίκτυπο στην εμφάνιση των αιμοφόρων αγγείων και μπορεί να συμβάλει στην έξαψη.

Επειδή τα οιστρογόνα μπορούν να κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία πιο διαπερατά, μπορούν να φαίνονται ακόμη πιο έντονα στο πρόσωπο και στα μάγουλα, κάνονταάς να φαίνονται ροδαλά και ζωηρά.

Πόσο διαρκεί το pregnancy glow;

H λάμψη της εγκυμοσύνης μπορεί να διαρκέσει και για τους εννέα μήνες. Αλλά καθώς οι ορμόνες αλλάζουν μετά τον τοκετό, αυτή η λάμψη μπορεί να εξαφανιστεί.

Ομοίως, μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι δερματικές παθήσεις που επιδεινώθηκαν από την εγκυμοσύνη θα αρχίσουν να βελτιώνονται μόλις υποδεχθείτε το μωρό σας.

Φυσικά, όπως η κάθε εγκυμοσύνη, έτσι και η κάθε «λάμψη», είναι για την κάθε γυναίκα διαφορετική.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Συναισθηματικές αλλαγές που μπορεί να βιώσετε

Her News

Εγκυμοσύνη: 5 ασυνήθιστα συμπτώματα που την προδίδουν

Her News b

Φυσιολογικός Τοκετός: Επιλογή κατάλληλης ομάδας! – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News