HerNews.gr
DECORNEWS

Διακόσμηση με καθρέφτες – Ιδέες και κανόνες για το πώς να τους χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας

Η διακόσμηση με καθρέφτες έχει περισσότερα οφέλη από το να σας δίνει απλώς έναν τρόπο για να ελέγξετε το ντύσιμό και το μακιγιάζ σας. Ένα εκπληκτικά ευέλικτο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό, προσθέτουν στιγμιαία αίγλη και ενδιαφέρον ενώ παράλληλα αυξάνουν το φυσικό φως και μεγιστοποιούν την αίσθηση του χώρου στο σπίτι σας.

Μια από τις πιο εύκολες ιδέες διακόσμησης , η προσθήκη ενός καθρέφτη σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εμφάνιση του χώρου. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο αν γνωρίζετε τα κόλπα του εμπορίου για να τα τοποθετήσετε σωστά και να επιλέξετε το σωστό βάρος του πλαισίου και του σχεδιασμού πλαισίου.

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα, ένας καθρέφτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαχέει φυσικό φως και να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του χώρου. Εάν έχετε ένα μικρό σαλόνι, σκεφτείτε να τοποθετήσετε έναν μεγάλο καθρέφτη πάνω από ένα τζάκι ή ακουμπισμένο σε έναν  τοίχο.

Για να μεγιστοποιήσετε το φως, τοποθετήστε τους καθρέφτες σε περιοχές όπου χτυπάει το φυσικό φως για να αντανακλούν το φως σε περιοχές με χαμηλό φωτισμό – κάνοντας τον συνολικό χώρο να δείχνει πιο φωτεινός όλη την ημέρα.

1. Τοποθετήστε τους καθρέφτες απέναντι από τα παράθυρα για να μεγιστοποιηθεί το φως

Η θέση είναι το κλειδί όταν πρόκειται για τη διακόσμηση με καθρέφτες. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ιδέες για μικρά σαλόνια ή για μικρές ιδέες τραπεζαρίας όπου προσπαθείτε να αυξήσετε το φυσικό φως στο δωμάτιο. Η τοποθέτηση καθρεφτών εκεί που πέφτει φυσικά το φως είναι ένα από τα παλαιότερα αλλά καλύτερα κόλπα. Eνισχύει το φυσικό φως και κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο και φωτεινότερο. Ένας προσεκτικά τοποθετημένος καθρέφτης που βρίσκεται απέναντι από ένα παράθυρο θα αντηχεί το φυσικό φως και το πράσινο σε ένα μικρότερο δωμάτιο.

2. Δώστε έμφαση στο πλαίσιο και στο στυλ του γυαλιού

Όταν διακοσμείτε με καθρέφτες, υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη. Εκτός από το στυλ του πλαισίου και την τοποθέτησή του, σκεφτείτε και την εμφάνιση του γυαλιού. Οι καθρέφτες πολλές φορές λειτουργούν ως έργα τέχνης από μόνοι τους. Αυτό που οι περισσότεροι θα αποκαλούσαν «φθαρμένο» είναι χαρά για τους άλλους. Όπου η ασημοποίηση σε έναν καθρέφτη εποχής είναι πολύ φτωχή και υποβαθμισμένη, καθιστώντας τον μάλλον περιττό ως καθρέφτη, είναι στην πραγματικότητα ένα όνειρο των διακοσμητών και μάλιστα προσθέτει αξία.

3. Προσθέστε πλακάκια με καθρέφτη στην κουζίνα

Η ενσωμάτωση καθρεφτών στις ιδέες της κουζίνας σας μπορεί να φωτίσει τον χώρο, προσθέτοντας μια λαμπερή πινελιά σε αυτό που μπορεί να είναι ψυχρό και κλινικό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μικρές κουζίνες όπου ο χώρος και το φως είναι συχνά σε υψηλότερο επίπεδο.

4. Προτιμήστε έπιπλα με καθρέφτη

Η διακόσμηση με καθρέφτες δεν προορίζεται μόνο για οβάλ σχέδια κρεμασμένα στους τοίχους. Οι καθρέφτες μπορούν να ενσωματωθούν σε όλα τα στυλ επίπλων, από μπουφέ έως κουφώματα κρεβατιού κάθε σχέδιο δίνει στις ανακλαστικές του ιδιότητες, μια νέα διάσταση και αυξάνει το όφελος. Φυσικά, είναι σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά τα έπιπλα με καθρέφτη, διαφορετικά η εμφάνισή σας μπορεί γρήγορα να μετατραπεί από εκλεπτυσμένη σε κιτς. Κρατήστε τα έπιπλα με καθρέφτη στο ελάχιστο, θα πρέπει να είναι ένα κομμάτι έμφασης που βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία.

5. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά στοιχεία με καθρέφτη

Όταν εξετάζετε τρόπους διακόσμησης με καθρέφτες, μην κολλάτε πολύ σε προσθήκες μεγάλης κλίμακας. Aκόμη και τα πιο μικρά αξεσουάρ με καθρέφτη μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο χώρο σας. Προσθέτει τόσο πολύ φως και διάσταση στο τραπεζάκι σας και δημιουργεί κάποια αντίθεση. Είναι ένας εύκολος τρόπος  για να ενσωματώσετε καθρέφτες στη διακόσμησή σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Θα εκπλαγείτε με αυτό το πανεύκολο κόλπο που κάνει το μπάνιο σας να μοσχοβολάει

HerNews ka

Βαν μετατρέπεται σε εντυπωσιακό μικροσκοπικό σπίτι

Her News b

Διακόσμηση: 3 διαφορετικές ιδέες για το καλοκαιρινό σας μπαλκόνι

Her News b