HerNews.gr
Beauty

Μήπως το lip balm κάνει τα σκασμένα χείλη μας χειρότερα τελικά;

Ο χειμώνας έχει σαν εποχή τα “ωραία του”, ειδικά για τους λάτρεις της συγκεκριμένης εποχής, όπως το σκι, το χιόνι, η φωτιά στο τζάκι, τα ζεστά ροφήματα, το χουχούλιασμα με κουβέρτα και πολλά ακόμη.

Έχει όμως και ένα μεγάλο μειονέκτημα: σκασμένα χείλη. Κάτι που είναι η μάστιγα ανδρών και γυναικών. Ποιος θέλει να έχει σκασμένα χείλη που ξεφλουδίζουν;

Το δέρμα των χειλιών είναι ιδιαίτερα επιρρεπές στην ξηρότητα και το σκάσιμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε σύγκριση με άλλα μέρη του σώματος, επειδή το δέρμα των χειλιών έχει χαμηλή ικανότητα συγκράτησης νερού και είναι ένας αδύναμος φραγμός του δέρματος.

Όσον αφορά τα σκασμένα χείλη το χειμώνα (ή οποιαδήποτε στιγμή), πολλοί άνθρωποι εφαρμόζουν lip balm για τα χείλη ως την καλύτερη θεραπεία τους. Δεν θα εκπλαγούμε καθόλου αν έχετε ένα μάτσο βάλσαμα διάσπαρτα σε όλο το σπίτι σας και τα υπάρχοντά σας που είναι εκεί για εσάς όποτε τα χείλη σας χρειάζονται μια ενυδατική ώθηση.

Αλλά μερικοί άνθρωποι λένε ότι μετά τη χρήση lip balm, αισθάνονται τα χείλη τους  πιο ξηρά. Γίνεται να συμβεί αλλά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.Παρακάτω, μάθετε πώς και γιατί ορισμένα lip balms κάνουν τα χείλη σας πιο σκασμένα, καθώς και αρκετούς αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρήσετε την υγρασία αυτό το χειμώνα.

Γιατί χρησιμοποιούμε Lip Balm;

Το βάλσαμο για τα χείλη είναι απαραίτητο για πολλούς ανθρώπους, ακόμη και εκείνοι με τις πιο απλές ρουτίνες ομορφιάς τείνουν να το χρησιμοποιούν. Τα βάλσαμα για τα χείλη μπορεί να διαφέρουν πολύ από το ένα προϊόν στο άλλο, αλλά ο απώτερος στόχος είναι συνήθως η ενυδάτωση των χειλιών σας και η προστασία από την απώλεια υγρασίας. Δεδομένου ότι το δέρμα των χειλιών είναι πιο επιρρεπές στην ξηρότητα, είναι λογικό ότι πολλοί από εμάς εφοδιαζόμαστε με προϊόντα με την ελπίδα να διατηρούμε τα χείλη μας  ενυδατωμένα.

Το Lip Balm κάνει τα χείλη σας πιο σκασμένα;

Αν νιώθετε ότι το βάλσαμο στεγνώνει τα χείλη σας, πιθανότατα συμβαίνει όντως, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα θα κάνουν το ίδιο. Πολλά βάλσαμα για τα χείλη με τα σωστά συστατικά – σκεφτείτε ενυδατικά έλαια, βούτυρα και βιταμίνες – θα βοηθήσουν στην ενυδάτωση όπως προβλέπεται, αν και ορισμένες επιλογές περιλαμβάνουν επίσης συστατικά με τη δυνατότητα να κάνουν τα χείλη σας πιο σκασμένα, όπως η μενθόλη και το σαλικυλικό οξύ.

Πολλά από αυτά τα ξηραντικά συστατικά μπορεί να φαίνεται ότι βοηθούν στην αρχή καθώς απολεπίζουν το ξεραμένο δέρμα, αλλά για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό, ένα καλό βάλσαμο για τα χείλη πρέπει να φτάσει στη ρίζα του προβλήματος παρέχοντας βαθύτερη θρέψη και βοηθώντας τα χείλη σας να συγκρατούν την υγρασία.

Εξαιτίας αυτού, η εξέταση της φόρμουλας είναι το κλειδί για να βρείτε ένα προϊόν που δίνει στα χείλη σας την ενυδάτωση που χρειάζονται. 

Τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για το lip balm

Την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε βάλσαμο για τα χείλη, ψάχνοντας ένα που πραγματικά ενυδατώνει τα χείλη σας, προσέξτε συστατικά όπως κερί μέλισσας, βούτυρο καριτέ, ηλιέλαιο, λάδι καρύδας, λάδι jojoba, ελαιόλαδο, σκουαλένιο, βιταμίνη Ε, και υαλουρονικό οξύ.  Αυτοί οι τύποι συστατικών θα προσελκύσουν και θα διατηρήσουν την υγρασία, ενώ παράλληλα θα διεγείρουν τον φραγμό του δέρματος για την προστασία και την αποκατάσταση των σκασμένων χειλιών.

Πιο συγκεκριμένα, τα φυτικά έλαια και τα βούτυρα (όπως η καρύδα, το jojoba και το ελαιόλαδο ) αντιμετωπίζουν την ξηρότητα των χειλιών, ενώ το κερί μέλισσας και άλλες ουσίες που μοιάζουν με κερί προστατεύουν τα χείλη σας από τον ξηρό αέρα, τον άνεμο και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Η βιταμίνη Ε δρα ως αντιοξειδωτικό, ενισχύοντας την υγεία του δερματικού φραγμού.

Ένα άλλο κοινό συστατικό lip balm με ενυδατικές ιδιότητες είναι η βαζελίνη , η οποία είναι υποαλλεργική και χρησιμοποιείται σε πολλά lip balms και προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Συστατικά για το Lip Balm που πρέπει να αποφεύγετε

Ανάλογα με το προϊόν που χρησιμοποιείτε και τα συστατικά που περιέχει, είναι σίγουρα δυνατό το lip balm να κάνει τα χείλη σας πιο σκασμένα, κάτι που είναι αρκετά προβληματικό αποτέλεσμα εάν σκοπεύετε να ενυδατώσετε. Συχνά, το lip balm περιλαμβάνει συστατικά που ενισχύουν τη μυρωδιά ή την υφή του προϊόντος ή αφήνουν τα χείλη σας με μια αίσθηση φρεσκάδας ή μυρμήγκιασμα, αλλά οι δερματολόγοι μας επιβεβαιώνουν ότι ορισμένα από αυτά τα συστατικά μπορεί να αφήσουν τα χείλη σας ξηρά και σκασμένα.

Μερικά συστατικά που πρέπει να αποφύγετε περιλαμβάνουν μενθόλη, βενζοκαΐνη, σαλικυλικό οξύ και φαινόλη. Αν και αυτά μπορεί να παρέχουν μια άμεση αίσθηση δροσιάς ή φαρμακευτικής αγωγής, συνήθως απολεπίζουν τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος, αφήνοντας τα χείλη σας απροστάτευτα και επιρρεπή σε ζημιές.

Ορισμένα lip balms μπορούν σίγουρα να αφήσουν τα χείλη σας ξηρά και σκασμένα, αλλά εφόσον προσέχετε τις φόρμουλες και χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα, το lip balm μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να διατηρήσετε τα χείλη σας ενυδατωμένα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Sofia Richie: Είναι η νέα ambassador της SkinCeuticals!

HerNewskl

Χριστίνα Μπόμπα: Έκανε το πιο all time classic χριστουγεννιάτικο μανικιούρ

HerNewskl

Ρουζ: Hacks που πρέπει να ξέρεις

Her News