HerNews.gr
Social News

Μαρία Καβογιάννη: “Tο δράμα το ζούμε στην εποχή μας με κάποιον τρόπο το ξέρουμε καλύτερα”

Μαρία Καβογιάννη

Η Μαρία Καβογιάννη μίλησε για όλους και για όλα σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο madamefigaro.gr, η οποία είχε μια μοναδική ερμηνεια στη σειρά του Νetflix “Μeastro”. 

Μαρία Καβογιάννη

Παίζοντας φέτος σε δύο δραματικές τηλεοπτικές σειρές, πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για σένα να ερμηνεύσεις δραματικούς ρόλους;

ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ: Πιστεύω ότι όλοι οι ηθοποιοί μπορούν να παίξουν και κωμικούς και δραματικούς ρόλους αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία. Για μένα αυτό είναι και το πιο βασικό, η σωστή ευκαιρία. Και τα δύο είναι δουλειά μας, το ένα ενέχει το άλλο και δυνάμει είμαστε και κωμικοί και δραματικοί ηθοποιοί.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που παίζεις σε δραματικές σειρές…

Ξεκίνησα να ερμηνεύω δραματικούς ρόλους από την αρχή κιόλας της διαδρομής μου, όπως στον Κόκκινο κύκλο του Κοκκινόπουλου, στην ταινία των Ρέππα-Παπαθανασίου Οξυγόνο, στη σειρά Χαρά αγνοείται, που ήταν και αυτή μια πολύ δραματική σειρά, και σε άλλα. Έχω μια αρκετά μεγάλη εμπειρία, λοιπόν, και στο δράμα, έχω κάνει και εκεί τη θητεία μου.

Ο δραματικός ρόλος χρειάζεται άλλη προετοιμασία;

Η σωστή προετοιμασία είναι ο κοινός παρονομαστής για να ερμηνεύσεις κάθε ρόλο. Θεωρώ την κωμωδία πιο δύσκολη υπόθεση επειδή αυτό που θα σε κάνει να γελάσεις πρέπει να είναι αυθόρμητο και αβίαστο, χωρίς επιτήδευση. Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, χρειάζεται να αισθάνεσαι απόλυτα αυτό που καλείσαι να ερμηνεύσεις – δεν μπορείς να το προσεγγίσεις μηχανικά ή μόνο εξωτερικά. Και στα δύο, βέβαια, χρειάζεσαι βοήθεια από τους συνεργάτες σου. Το καλό σενάριο, οι καλοί ηθοποιοί, ο καλός σκηνοθέτης, όλα αυτά σε κάνουν να νιώθεις καλά και σε βοηθάνε να ερμηνεύσεις τον ρόλο σου, είτε πρόκειται για κωμωδία είτε για δράμα.

Εσύ τι προτιμάς;

Επειδή ως άνθρωπος δε γελάω εύκολα, η κωμωδία είναι πιο δύσκολη και περίπλοκη. Δεν είναι εύκολο να γραφτεί ένα κείμενο που να είναι αμιγώς κωμικό και να έχει χιούμορ, αλλά να είναι και σύγχρονο. Αντίθετα, το δράμα το ζούμε πάντα και, βέβαια, στην εποχή μας το έχουμε συνεχώς μπροστά μας, με κάποιον τρόπο το ξέρουμε καλύτερα.

Κλέλια Ανδριολάτου: «Πηγαίναμε στο γύρισμα του «Maestro» και ήμασταν σαν να έχουμε φτιάξει μια οικογένεια»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Σκορπιός είναι για σένα»: Απολύθηκε η γυναίκα με τη viral ατάκα – Τι υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια

HerNews ka

Σίσσυ Χριστίδου: Οι τρυφερές ευχές στον γιο της και τα στιγμιότυπα της εγκυμοσύνης της

HerNewskl

Στάθης Σχίζας: Τσακώθηκε σε νυχτερινό κέντρο με την Αλεξάνδρα Παναγιώταρου – (ΒΙΝΤΕΟ)

HerNews ka