HerNews.gr
Σχέσεις

Ποια τα θετικά και τα αρνητικά των σχέσων μέσω social media;

Η ψυχοθεραπεύτρια Αγγελική Καβαλλιεράτου, αναλύει τις σχέσεις που δημιουργούνται μέσα από τα Social Media. Οι παράγοντες που βοηθούν μια γνωριμία μέσω των Social Media και οι δυσκολίες που προκύπτουν.

Τα Social Media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή αλλά και στην καθημερινότητά μας. Με πολύ εύκολο τρόπο πλέον επικοινωνούμε, να εκφράζουμε το ενδιαφέρον αλλά και προσεγγίζουμε κάποιον για επαφή.

Η ψυχοθεραπεύτρια Αγγελική Καβαλλιεράτου επιβεβαιώνει πως τα social media μπορούν να συμβάλλουν θετικά στις σχέσεις συγκεκριμένων ομάδων ατόμων.

«Για μεγαλύτερες ηλικίες τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης συμβάλλουν θετικά ώστε να διατηρήσουν την επαφή με τους άλλους. Τα Social Media βοηθούν τους ντροπαλούς ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά και όσους βρίσκονται μακριά να επικοινωνήσουν άμεσα».

Συνεχίζει λέγοντας πως μπορεί να ωφελήσει στη δημιουργία μια ουσιαστικής σχέσης αρκεί να υπάρχει ειλικρίνεια και αμεσότητα και από τις δύο πλευρές.

«Είναι σημαντικό να θέτουμε όρια σχετικά με τη χρήση των Social Media  και να τα αξιοποιήσουμε με τρόπο βοηθητικό και όχι καταχρηστικό», ανέφερε.

Οι δυσκολίες των σχέσεων μέσω social media

Η κ. Καβαλλιεράτου  αναφέρει πως η ανωνυμία και η αντικατάσταση των κλασσικών τρόπων επικοινωνίας είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δυσκολίες της γνωριμίας.

«Μπορεί κανείς να «καλύψει» πολύ καλά κομμάτια του εαυτού του όταν μια γνωριμία γίνεται από τα Social Media. Ενδέχεται το πρόσωπο που κανείς γνωρίζει πίσω από μια οθόνη, να μην τον κάνει να νιώθει τα ίδια συναισθήματα και στην πραγματική επαφή».

Οι σχέσεις που δημιουργούνται, ενδέχεται να έχουν πιο επιφανειακό χαρακτήρα καθώς δεν μοιράζονται ουσιαστική επαφή.

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Να φεύγεις από ότι δεν σου κάνει καλό

HerNews ka

Σχέση από απόσταση: Πώς θα κρατήσετε τη φλόγα αναμμένη

Her News

Ποιοι είναι οι συναισθηματικά ανώριμοι άνθρωποι;

Her News