HerNews.gr
Beauty

Κεφάλαιο «Περιποίηση Σώματος»: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Στην αναζήτηση αποτελεσματικών προϊόντων για περιποίηση του δέρματος του προσώπου που θα το έκαναν να φαίνεται πιο λαμπερό και νεανικό, συχνά παραμελούμε το υπόλοιπο σώμα μας. Το αποτέλεσμα; Ξηρό δέρμα που συχνά χρειάζεται κάποια σοβαρή ενυδάτωση.

Λάβετε επίσης, υπόψιν τις εποχιακές αλλαγές, τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες ή τυχόν υποκείμενες παθήσεις που επηρεάζουν αρνητικά την επιδερμίδα.

Εδώ λοιπόν χρειάζεται μια ρουτίνα περιποίησης σώματος, καθώς το σώμα μας αξίζει την ίδια αγάπη που λαμβάνει το πρόσωπό μας! Ακόμα κι αν έχουμε μόνο λίγα λεπτά στο ντους, τα σωστά προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν να απαλύνουμε το δέρμα μας και να τονώσουν τη συνολική μας διάθεση!

1. Τι περιλαμβάνει η περιποίηση του σώματος;

Απολέπιση και πλύσιμο, λοσιόν/κρέμα, κρέμα χεριών, λάδια και κρέμα ποδιών αποτελούν τη βασική περιποίηση του σώματος. Ωστόσο, είναι ευρέως γνωστό ότι η ομορφιά μας προέρχεται πρώτα από μέσα και μετά από έξω.
Επομένως, στο παρόν άρθρο θα σας δώσουμε πολύτιμες συμβουλές, οι οποίες δύνανται να σας βοηθήσουν να φροντίσετε το σώμα σας εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.

2. Πώς διατηρείτε το σώμα σας περιποιημένο κατά τη διάρκεια του μπάνιου;

·Περιορίστε το χρόνο μπάνιου. Το ζεστό νερό και τα πολύωρα ντους ή τα μπάνια αφαιρούν τα έλαια από το δέρμα σας. Αποφύγετε τα δυνατά σαπούνια, καθώς μπορούν να αφαιρέσουν τη λιπαρότητα από το δέρμα σας.
Η χρήση του σωστού είδους καθαριστικού για την επιδερμίδα σας είναι ένα ζωτικό βήμα για τη δημιουργία των θεμελίων για ένα υγιές δέρμα.

Αναζητήστε πλύσεις σώματος ή απαλές πλάκες σαπουνιού για τη ρουτίνα περιποίησής σας με συστατικά που δεν θα ερεθίσουν το δέρμα σας ούτε θα σας στεγνώσουν.

Για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, αυτή μπορεί να είναι η βασική αιτία για τον ερεθισμό ή τις αλλεργικές σας αντιδράσεις!

· Ξυριστείτε προσεκτικά. Για να προστατεύσετε και να λιπάνετε το δέρμα σας, εφαρμόστε κρέμα ξυρίσματος, λοσιόν ή τζελ πριν από το ξύρισμα

· Στεγνώστε ταμποναριστά

· Ενυδατώστε το ξηρό δέρμα με διάφορες ενυδατικές κρέμες

3. Πώς μπορώ να ξεκινήσω μια ρουτίνα περιποίησης σώματος;

Η καλύτερη ρουτίνα περιποίησης σώματος για απαλό δέρμα είναι η εξής:

Βήμα 1:

Ξεκινήστε με τον καθαρισμό του. Είτε προτιμάτε να κάνετε ντους το πρωί είτε πριν τον ύπνο, το σαπούνι πρέπει να είναι πάντα το πρώτο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης του σώματός σας.

Βήμα 2:

Απομακρύνετε το νεκρό δέρμα. Το δέρμα του σώματός σας είναι λίγο πιο σκληρό και λίγο πιο παχύ από το δέρμα του προσώπου, επομένως η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος, στην απελευθέρωση των τριχών που έχουν αναπτυχθεί προς τα μέσα και βοηθάει να διατηρείται η επιδερμίδα σας απαλή. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι απολέπισης. Κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα scrub σώματος ή ένα εργαλείο, όπως ένα γάντι σώματος/πανί πλυσίματος ή μια φυσική λούφα.

Βήμα 3:

Ενυδατώστε το σώμα σας. Ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα ελαφρώς υγρό από το ντους σας, είναι η ιδανική στιγμή για να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να κλειδώσετε την υγρασία. Είτε είναι λιπαρό, είτε ξηρό ή οτιδήποτε άλλο (ενδιάμεσο), η χρήση της σωστής λοσιόν σώματος μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Βήμα 4:

Φροντίστε τα χέρια και τα πόδια σας.

4. Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες περιποίησης του δέρματος που πρέπει να γνωρίζουν όλοι;

· Καθαρίστε μια φορά και μετά καθαρίστε ξανά. Ο διπλός καθαρισμός απαιτεί να πλένετε το πρόσωπο και το σώμα σας όχι μία αλλά δύο φορές

· Τοποθετείτε πάντα τα προϊόντα με τη σωστή σειρά (κρέμες κτλ.)

· Γνωρίστε τον τύπο του δέρματός σας

· Αφιερώστε χρόνο για απολέπιση

· Να φοράτε πάντα αντηλιακό στο πρόσωπο (χειμώνα και καλοκαίρι) και στο σώμα (καλοκαίρι κάτω από τον καυτό ήλιο)

5. Ποιοι είναι οι βασικοί υγιεινοί τρόποι για περιποίηση σώματος;

-Ακολουθήστε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή με πολλά λαχανικά και φρούτα

-Μην χρησιμοποιείτε καπνό, προϊόντα ατμίσματος και αλκοόλ

-Ασκηθείτε όσο πιο συχνά μπορείτε (3-4 φορές την εβδομάδα)

-Προσπαθήστε να αποφύγετε το άγχος

-Κοιμηθείτε αρκετές ώρες (8 ώρες κατά μέσο όρο, καθώς υπάρχει μια πολύ ισχυρή σύνδεση μεταξύ της ποιότητας και της ποσότητας του ύπνου και του ανοσοποιητικού σας συστήματος)

-Μετρήστε και προσέξτε το βάρος σας (Η παρακολούθηση του σωματικού σας βάρους σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τι χάνετε και τι κερδίζετε)

-Περιορίστε τα ανθυγιεινά τρόφιμα (μην ξεχάσετε να φάτε πρωινό και να επιλέξετε ένα θρεπτικό γεύμα με περισσότερες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και θερμίδες)

– Φροντίστε να λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη D και ασβέστιο (ένας ευχάριστος περίπατος στον ήλιο είναι ιδανική επιλογή)

-Πάρτε πολυβιταμινούχα συμπληρώματα (για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή επίπεδα θρεπτικών συστατικών, καθώς η λήψη ενός καθημερινού συμπληρώματος πολυβιταμινών είναι μια καλή ιδέα, ειδικά όταν δεν έχετε ποικιλία λαχανικών και φρούτων στο σπίτι.
Πολλά μικροθρεπτικά συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για εσάς, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών A, B6, B12, C, D και E, καθώς και ψευδάργυρου, σιδήρου, χαλκού, σεληνίου και μαγνησίου)

-Πίνετε αρκετό νερό για να μείνετε ενυδατωμένοι και περιορίστε τα ζαχαρούχα ποτά (πίνετε νερό τακτικά για να παραμείνετε υγιείς)

-Μειώστε το χρόνο της καθιστικής ζωής αλλά και της οθόνης (θα μπορούσατε να σκεφτείτε να κάνετε διαλείμματα από την καθιστική ζωή, όπως να περπατήσετε στο γραφείο/δωμάτιο)

-Βρείτε τρόπους να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας (είναι σύνηθες οι άνθρωποι να έχουν συναισθήματα φόβου, άγχους, λύπης και αβεβαιότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας)

-Προστατέψτε την όραση, την ακοή και τη γενική υγεία σας ακολουθώντας τις οδηγίες προληπτικής φροντίδας.

6. Ποια θεραπεία προτείνουν οι ειδικοί των Dibeauty;

Η καλύτερη θεραπεία για αποτοξίνωση αλλά και περιποίηση σώματος που προτείνονται από τα σύγχρονα ιατρικά κέντρα Dibeauty είναι το Velashape! Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μηχάνημα, το οποίο ενεργοποιεί τη διάσπαση των λιποκυττάρων, επιταχύνει τον κυτταρικό μεταβολικό ρυθμό και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών και την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Τι αποτελέσματα έχει το Velashape;

1. Αυξημένη παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης

2. Σημαντική μείωση του μεγέθους των λιποκυττάρων και επομένως, μείωση πόντων και αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

3. Εξάλειψη των τοπικών οιδημάτων που οφείλονται στην κατακράτηση υγρών

4. Συνολική σύσφιξη, λείανση, σφριγηλότητα και γενικότερα λιπόλυση. Η θεραπεία Velashape διαρκεί περίπου 30-60 λεπτά αναλόγως τη θεραπευθείσα περιοχή.

Και το καλύτερο; Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες!

Μαύρα στίγματα: Tρόποι για να απαλλαγείτε από την υπερμελάγχρωση

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ωραιότερες θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Make-up: 3 βήματα για να δημιουργήσεις την ιδανική βάση

Her News b

Βίκυ Καγιά: Αυτό είναι το άρωμα που δεν αποχωρίζεται φέτος!

HerNewskl

Sea Moss: Τι είναι το νέο συστατικό που κατακλύζει το TikTok & ποια τα οφέλη του στον οργανισμό μας

HerNews ka