HerNews.gr
Αφιερώματα

Νίκος Ξανθόπουλος: Φίλοι και συνεργάτες αποχαιρετούν τον αγαπημένο ηθοποιό

Στη θλίψη βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός κόσμος με την είδηση του θανάτου του Νίκου Ξανθόπουλου.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος έμεινε χαραγμένος στη μνήμη μας ως το «παιδί του λαού». «Έχω δικαίωμα να σ’ αγαπώ», «Κάποτε κλαίνε κι οι δυνατοί», «Ταπεινός και καταφρονεμένος», «Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου» είναι κάποιες από τις αμέτρητες ταινίες του αγαπημένου ηθοποιού, ο οποίος σφράγισε μία ολόκληρη εποχή.

Συνάδελφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν με τα δικά τους λόγια τον Νίκο Ξανθόπουλο. Για τον Ηρακλή Βλάχο, γιο του ηθοποιού του Ανέστη Βλάχου, η απώλεια ήταν μεγάλη, καθώς μία βαθιά φιλία συνέδεε τις οικογένειές τους.

«Ήταν πραγματικά αδελφός του πατέρα μου, το έχει δηλώσει άλλωστε και ο ένας και ο άλλος κατά καιρούς. Ήταν κουμπάρος των γονέων μου, ήταν νονός μου. Ήταν ένας άνθρωπος που έχει σταθεί στην οικογένειά μας ποικιλοτρόπως. Μία πολύ μεγάλη απώλεια… Τι να πω; Πραγματικά είμαι συντετριμμένος. Νιώθω ότι έχασα έναν δεύτερο πατέρα», δήλωσε ο Ανέστης Βλάχος.

«Θα μου λείψουν τα πάντα. Η φιγούρα του, ήταν μία φιγούρα που σου έδινε σιγουριά. Ήταν σοβαρός, ήταν αυτό που λένε «αρσενικό παλιάς κοπής», τα είχε όλα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανένας; Το πως μας στάθηκε, θυμάμαι, όταν είχε φύγει η αδερφή μου η Σοφία από τη ζωή; Τι να θυμηθώ; Σε κακές στιγμές, σε καλές, ήταν ένας άνθρωπος υπέροχος και δυστυχώς δεν θα ξεχάσω ποτέ τα προφητικά του λόγια, όταν έφυγε ο πατέρας μου, η δήλωσή του ότι είχε πει «Ανέστη, δεν είχα αδερφό, εσύ είσαι ο αδερφός μου και σε λίγο έρχομαι εγώ». Ήταν πάντα συνεπής και δυστυχώς ήταν συνεπής και στο ραντεβού με τον θάνατο», συμπλήρωσε.

Η Ελένη Φιλίνη είχε μεγαλώσει με τις ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου, ενώ το 1993 συνεργάστηκε μαζί του στη σειρά του MEGA «Στην κόψη του ξυραφιού».

«Θυμάμαι πόσο ακριβής ήταν στη δουλειά του, σωστός στη δουλειά του, αλλά αυτό είναι γνωστό. Αλλά εμένα μου έκανε εντύπωση η ποιότητα του ως άνθρωπο, γιατί το βασικό είναι αυτό. Ενώ είχε φτάσει, είχε γίνει μεγάλος και τρανός, που λέμε, έπαιρνε το λεωφορείο για να λέει “μην ξεχαστείς από πού ξεκίνησες”», είπε η ηθοποιός.

«Ένα μεγάλο παιδί, νομίζω, ότι ήταν ο Νίκος. Πολύ γλυκό παιδί, πολύ γλυκός άνθρωπος. Ο Νίκος ήταν πραγματικά ένας απλός άνθρωπος, πολύ υπεύθυνος, δουλευταράς. Πραγματικά όλο αυτό το πράγμα που καταξιώθηκε να ζήσει ήταν υπέροχο.

Και νομίζω ότι αργότερα αποφάσισε να αποσυρθεί, έζησε όμορφα με την αγαπημένη του, τη γυναίκα, τα παιδιά του, τα εγγόνια του. Νομίζω έζησε καλά ο Νίκος, πρέπει να ήταν ευτυχισμένος», δήλωσε η Νέλλη Γκίνη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Τσαγιού: Η ιστορία και τα οφέλη του θα σας εκπλήξουν

Her News b

Γιατί το Aperol Spritz είναι τόσο δημοφιλές ποτό;

Her News

Σαν σήμερα η πρώτη πράξη αντίστασης: Ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας κατεβάζουν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη

Her News b