HerNews.gr
Beauty

Plumping lip gloss: Μήπως τελικά καταστρέφει τα χείλη μας;

Τα Plumping lip gloss είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να πετύχετε πιο γεμάτα και ζουμερά χείλη και υπάρχουν δεκάδες επιλογές στην αγορά σήμερα.

Ωστόσο, εάν είστε εξοικειωμένοι με την αίσθηση μυρμηγκιάσματος που προκαλούν αυτά τα προϊόντα μεγιστοποίησης των χειλιών, μπορεί να αναρωτιέστε εάν είναι πραγματικά ασφαλή για χρήση σε τακτική βάση. 

Τι είναι το Plumping Lip Gloss; 

Τα Plumping lip gloss έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν προσωρινά την εμφάνιση των χειλιών, κάνοντας τα να φαίνονται πιο γεμάτα και σαρκώδη. Συνήθως περιέχουν συστατικά που προκαλούν ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα ή αίσθηση δροσιάς στα χείλη, η οποία μπορεί να κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται και να δημιουργήσουν ένα προσωρινό ‘πρήξιμο”.

Μερικά  lip gloss, ειδικά σκευάσματα πριν από χρόνια, μπορεί να περιέχουν πικάντικα εκχυλίσματα όπως κανέλα, μενθόλη, ακόμα και καυτερή πιπεριά (κοινώς χαρακτηρίζεται ως καψαϊκίνη) για να διεγείρουν τη ροή του αίματος για ζουμερά χείλη.
Ορισμένα λιπ γκλος μπορεί να περιέχουν ακόμη και δηλητήριο μέλισσας, το οποίο μπορεί επίσης να προκαλέσει πρήξιμο στα χείλη. Το σκεπτικό πίσω από αυτό; Η εφαρμογή [ερεθιστικών] στα χείλη σας ενθαρρύνει το αίμα να ρέει στην επιφάνεια του δέρματος, κάτι που δημιουργεί ένα ήπιο και σύντομο γάζωμα των χειλιών λόγω παροδικού οιδήματος.

Μας κάνει κακό το Plumping Lip Gloss; 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εξαρτάται από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στο lip gloss. Τα plumping lip gloss είναι γενικά ασφαλή στη χρήση, εκτός εάν είστε αλλεργικοί σε κάποιο από τα συστατικά τους.

Όταν πρόκειται για lip gloss που περιέχουν πικάντικα εκχυλίσματα (όπως κανέλα, μενθόλη και καψαϊκίνη), δεν είναι επικίνδυνα από μόνα τους, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε. Οι συχνές εφαρμογές μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα γύρω από τα χείλη.

Ένα μυρμήγκιασμα, μούδιασμα ή τσούξιμο δεν σημαίνει ότι αυτά τα lip gloss στην πραγματικότητα προσθέτουν πραγματικό όγκο στα χείλη σας.Αυτές οι αισθήσεις μπορούν να μας ξεγελάσουν ώστε να πιστεύουμε ότι λειτουργούν.

Τα ασφαλέστερα συστατικά για καθημερινή χρήση (ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης) είναι το υαλουρονικό οξύ, τα πεπτίδια, το κολλαγόνο, η βιταμίνη Ε και φυσικά έλαια όπως το λάδι καρύδας, το βούτυρο καριτέ και το καστορέλαιο. 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του Plumping Lip Gloss;

Τα αποτελέσματα μπορεί συνήθως να διαρκέσουν μερικές ώρες. Η διάρκεια μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το συγκεκριμένο προϊόν και το άτομο που το χρησιμοποιεί. Μερικά lip gloss μπορεί να προσφέρουν πιο αισθητό και πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα από άλλα. 

Μια άλλη εναλλακτική λύση για το lip gloss είναι η χρήση scrub χειλιών, balms και μάσκες που περιέχουν φυσικά συστατικά όπως ζάχαρη, μέλι και λάδι καρύδας για απολέπιση και ενυδάτωση των χειλιών. 
Άλλα συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε είναι “πεπτίδια που βοηθούν στην ενίσχυση του κολλαγόνου, του υαλουρονικού οξέος και του βουτύρου καριτέ. Η σωστή ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης των χειλιών, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο σαρκώδη και πιο νεανικά. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Balletcore Bun: Βρήκαμε το απόλυτο χτένισμα του 2023

HerNewskl

Serum: Γιατί πρέπει να εφαρμόζεται τελικά πριν την ενυδατική μας;

HerNewskl

Oscars 2023: Οι καλύτερες εμφανίσεις που είδαμε στα φετινά βραβεία

HerNewskl