HerNews.gr
Ελλάδα

Kακοκαιρία – Ενημέρωση Πυροσβεστικής: «Περιορίστε τις μετακινήσεις, επικίνδυνα φαινόμενα» – Πού εστάλησαν 112

Σε έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία που επελαύνει στη χώρα προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 αναμένεται να σταλούν στους κατοίκους πολλών περιοχών της χώρας λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μέχρι στιγμής έχει σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους των περιοχών της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης, της Λευκάδας, της Ζακύνθου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας, ενώ αναμένεται να εκδοθεί και δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Αργότερα θα ακολουθήσει και τρίτο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου αναμένονται ισχυρότατες χιονοπτώσεις.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, ανέφερε:

«Καλησπέρα σας από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία από την περασμένη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, επηρεάζοντας τη χώρα μας με διαδοχικά κύματα. Εντονότερα φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, όπου το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 115 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Αριδαίας, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 36 περιπτώσεις.

Χθες Τρίτη 24 Ιανουαρίου εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το οποίο επικαιροποιήθηκε σήμερα.
Από σήμερα το απόγευμα, έως και την Παρασκευή, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδεία ισχυρών ανέμων, καθώς και χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά κεντρικά και νότια και βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά της χώρας.

Γι’ αυτόν τον λόγο σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των συναρμόδιων φορέων, αλλά και με επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων.

Σε συνέχεια της σύσκεψης εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης, της Λευκάδας, της Ζακύνθου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας.

Σε λίγα λεπτά θα εκδοθεί και δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, προς τους κατοίκους της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Αργότερα θα ακολουθήσει και τρίτο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, προς τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, με ισχυρή σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βασίλης Κικίλιας: Κορυφαίος προορισμός η Ελλάδα – Ξεπερνά κάθε προσδοκία ως προς το τουριστικό της προϊόν για το 2022

Her News

Ίος: O 18χρονος Μαξ έφτιαξε αφίσες για να ψάξει τον φίλο του πριν καταρρεύσει στο λιμάνι του νησιού

HerNews ka

Χρήσιμος οδηγός για το Market Pass: Οι δικαιούχοι, οι πληρωμές και τα ποσά

Her News b