HerNews.gr
Διασκέδαση

SPOTLIGHT 2023: OXLADE

Ο Ikuforiji Olaitan Abdulrahman ή μάλλον πιο απλά, ο Oxlade, είναι ο νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης στη παγκόσμια μουσική σκηνή. Γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 1997 στο Surulere, της πόλης Lagos στην Νιγηρία και το όνειρο των γονιών του να μορφωθεί έγινε πραγματικότητα όταν μπήκε στο πανεπιστήμιο Lagos State University για να σπουδάσει Ιστορία και Διεθνής Σχέσεις, όμως στις δύο πρώτες εβδομάδες τα παράτησε όλα για να ακολουθήσει την μουσική που ήταν το δικό του όνειρο.

Ξεκίνησε τη καλλιτεχνική του καριέρα υπογράφοντας το πρώτο του συμβόλαιο το 2018 με την δισκογραφική εταιρία The Plug Entertainment και κατάφερε να είναι opening act σε συναυλίες του Davido και του Wizkid.

Το 2019 κυκλοφόρησε το debut EP “Oxygene”, με το πρώτο single “Away”, να τραβάει την προσοχή του Drake o οποίος το μοιράστηκε από τα social media, κάτι που βοήθησε το τραγούδι να συγκεντρώσει 3 εκατομμύρια streams σε μόλις 24 ώρες. Παράλληλα το Rolling Stone το συμπεριέλαβε στην λίστα “50 Best Songs Of 2020”.

Θέλοντας να φέρει τους afrobeat ρυθμούς στο προσκήνιο, τον Ιούνιο του 2022, κυκλοφόρησε το τραγούδι “Ku Lo Sa”. Το track μετά την εμφάνιση του στο ‘Colors x Studios’ έγινε αμέσως viral στο Tik Tok δημιουργώντας πάνω από 3 εκατομμύρια creations και συγκεντρώνοντας περισσότερες από 1.2 δισεκατομμύρια προβολές, ενώ τα streams του έχουν πλέον ξεπέρασει τα 170 εκατομμύρια.
Όλα αυτά μαζί οδήγησαν στο να επανακυκλοφορήσει σε ένα νέο remix και σε συνεργασία με την superstar, Camila Cabello.

@colorsxstudios Revisit the now legendary A COLORS SHOW performance of ‘KU LO SA’ by Nigerian Afrobeats artist Oxlade. (@oxladeofficial) #colorsxstudios #acolorshow #colors #oxlade #kulosa ♬ KU LO SA – A COLORS SHOW – Oxlade

 

Το Rolling Stone έχει συμπεριλάβει το “Ku Lo Sa” στη λίστα του με τα “The 100 Best Songs Of 2022”, όπως και το διακεκριμένο website, ’UPROXX’ το είχε στη δική του λίστα με τα “The Best Of 2022” και γράφοντας για τον Oxlade πως “λόγω της συμπαθητικής και συναισθηματικής του εμφάνισης, ο κόσμος ένιωσε μια άμεση σύνδεση με τον ίδιο και την μουσική του”.

Σίγουρα το 2023, η afrobeat μουσική του Oxlade θα μας τραβήξει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σινεμά: Παράνομοι έρωτες βγαλμένοι από την ζωή

Her News b

Το πιο Χριστουγεννιάτικο Quiz για τα βράδια των εορτών

Her News b

Σαββατοκύριακο… ΕΞΩ!

Her News b