HerNews.gr
Διεθνή

Βραβεία Όσκαρ 2023: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Στις 12 Μαρτίου η τελετή

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ που φέτος θα απονεμηθούν στις 12 Μαρτίου. Τις περισσότερες υποψηφιότητες, 11 τον αριθμό, απέσπασε η ταινία «Τα πάντα Όλα», ενώ ξεχωρίζουν επίσης ο Έλβις για την ζωή του βασιλιά της Ροκ, Έλβις Πρίσλεϊ και η «Φάλαινα». Μεγάλο φαβορί στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας θεωρείται επίσης και το «Ουδέν Νεότερο Από το Δυτικό Μέτωπο».

Τα πάντα όλα!

Με 11 υποψηφιότητες η ταινία «Τα πάντα Όλα» είναι το απόλυτο φαβορί στα φετινά Όσκαρ.

Η ταινία των Ντάν Γκουάν και Ντάνιελ Σάινερτ είναι υποψήφια μεταξύ άλλων στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρώτου και δεύτερου γυναικείου ρόλου.

Πρωταγωνίστρια είναι η Μισέλ Γιο, η οποία για να φύγει με το χρυσό αγαλματάκι θα πρέπει να κερδίσει μεταξύ άλλων, την Άνα Ντε Άρμας που υποδύεται την Μέριλιν Μονρό στο Blonde και την Kate Blanchet για τον ρόλο της ως η μαέστρος, Lydia Tar, στο «Tar».

Για τον πρώτο αντρικό ρόλο ως επικρατέστεροι για το χρυσό αγαλματίδιο εμφανίζονται ο Brendan Frazer που δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στην «Φάλαινα», ως ένας παχύσαρκος άντρας που δίνει μάχη για την ζωή του και ο Austin Butler που υποδύθηκε τον Elvis Presley στην ομότιτλη ταινία του Baz Luhrmann.

Όσον αφορά στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας ξεχώρισε το όνομα του Στίβεν Σπίλμπεργκ για την ταινία «Οι Φάμπελμαν» και των Ντάν Γκουάν και Ντάνιελ Σάινερτ για την ταινία «Τα πάντα όλα».

Ανάμεσα στις ταινίες που θα κονταροχτυπηθούν για Όσκαρ καλύτερης ταινίας είναι το «Ουδέν Νεότερο Από το Δυτικό Μέτωπο» που θεωρείται και το φαβορί, το νέο Avatar, ο Elvis, Τα Πάντα Όλα και το Top Gun: Maverick με τον Τομ Κρούζ.

Το Navalny ξεχωρίζει στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ. Αφηγείται την αληθινή ιστορία του νούμερο ένα πολιτικού επικριτή του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin, Alexei Navalny ο οποίος έπειτα από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, παραμένει εδώ και μήνες φυλακισμένος και απομονωμένος σε Ρωσικές φυλακές.

Οι νικητές, την Κυριακή 12 Μαρτίου στην λαμπερή τελετή στο Dolby Theater στο Λος Άντζελες με οικοδεσπότη τον γνωστό παρουσιαστή Jimmy Kimmel.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Heidi Klum: Αποκαλύπτει τον λόγο που της αρέσει να κυκλοφορεί χωρίς ρούχα

HerNews ka

Dylan Sprouse – Barbara Palvin: Αρραβωνιάστηκαν μετά από 5 χρόνια σχέσης

HerNews ka

Η κόρη του Πούτιν είναι ερωτευμένη με… Ζελένσκι

Her News b