HerNews.gr
Ελλάδα

Αλέξης Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Να βγει αμέσως από τη φυλακή, έχει καταρρεύσει πλήρως το κατηγορητήριο»

Την άμεση απελευθέρωση της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησε χθες ο συνήγορος της, Αλέξης Κούγιας.

Με ανακοίνωσή του ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε πως το κατηγορητήριο σε βάρος της 34χρονης κατηγορούμενης ουσιαστικά κατέρρευσε μετά την αιφνίδια κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα στην ανακρίτρια που ερευνά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Η κατάθεση της προϊσταμένης της Iατροδικαστικής Yπηρεσίας Πατρών δόθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα την περασμένη Παρασκευή και διήρκεσε πολλές ώρες. Η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει την έκπληξη του Αλέξη Κούγια, καθώς, όπως είχε διευκρινίσει, τελευταίος καταθέτει πάντα ο κατηγορούμενος προκειμένου να είναι σε θέση να απαντήσει σε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας.

Όπως είχε υποστηρίξει, μάλιστα, επρόκειτο για θετική εξέλιξη, αφού αίτημα για εξέταση της ιατροδικαστή Πατρών είχε καταθέσει ο ίδιος, πριν ακόμα από την πρώτη προγραμματισμένη απολογία της 34χρονης κατηγορούμενης στις 25 Νοεμβρίου. Ωστόσο, το αίτημά του είχε απορριφθεί αναιτιολόγητα, όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η νέα κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα ήταν αναγκαία, καθώς η πρώτη κατάθεσή της είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο, βασισμένη στο πόρισμα του παθολογοανατόμου Ευτυχιάδη, ο οποίος είχε μιλήσει για ασφυκτικό μηχανισμό στον θάνατο των δύο κοριτσιών.

Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζει ο κ. Κούγιας, ο παθολογοανατόμος ανασκεύασε σε δεύτερη κατάθεσή του, λέγοντας πως είχε παραπλανηθεί.

«Η κ. Τσιόλα, καταθέτοντας επί 7 ώρες, κατεξευτέλισε επιστημονικά τους Καρακούκη-Καλόγρηα και συγκεκριμένα επικαλούμενη τους κορυφαίους ιατροδικαστές παγκοσμίως και τα πλέον πρόσφατα ιατροδικαστικά συγγράμματα (οι Καρακούκης-Καλόγρηας δεν επικαλούνται ούτε μια βιβλιογραφία) κατέλυσε τη γνωμοδότηση Καρακούκη-Καλόγρηα, καταθέτοντας κατηγορηματικά ότι αυτοί οι δύο ανεπαρκέστατοι και χωρίς αίσθηση καθήκοντος ιατροδικαστές επινόησαν στοιχεία ασφυκτικού θανάτου τόσο για τοn θάνατο της Μαρίας-Ελένης όσο και γι’ αυτόν της Ίριδας.

Κατόπιν αυτής της επιστημονικής εξελίξεως και σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των τακτικών ιατροδικαστών Μεσογίτη, Τσαντίρη, Κραββαρίτη και την επιστημονική γνωμοδότηση της ιατροδικαστού Δημακοπούλου, έχει καταρρεύσει πλήρως το κατηγορητήριο και επιβάλλεται πλέον η κ. ανακριτής να ενεργοποιήσει αυτεπαγγέλτως τη σχετική διάταξη του άρθρου 291 ΚΠΔ και να διατάξει την άμεση απελευθέρωση της κ. κατηγορουμένης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελένη Μπούκη: Έδωσε το παρών στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τους νέους υποψηφίους – Η ανάρτησή της

HerNews ka

Εικόνες από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης: Χέρι-χέρι Βασίλης Κικίλιας & Τζένη Μπαλατσινού

HerNews ka

Φρίκη στο Ίλιον: Οχτώ 15χρονοι βίαζαν συμμαθητή τους επί ένα μήνα

Her News