HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να κάνετε τις κουρτίνες σας να φαίνονται πιο luxury

Εάν έχετε επενδύσει στο παρελθόν σε κουρτίνες, θα ξέρετε ότι ορισμένα κομμάτια δεν είναι φθηνά. Αλλά είτε στο σαλόνι σας , είτε στο υπνοδωμάτιο είτε στο υπνοδωμάτιο των επισκεπτών, η επιλογή να βάλετε κουρτίνες μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον χώρο. 

Εκτός από το να κρατούν τα αδιάκριτα βλέμματα έξω και τη ζεστασιά, οι κουρτίνες μπορούν να χαρίσουν κομψότητα, στυλ και — και αν το καταλάβετε σωστά — κομψότητα. Πώς όμως μπορείτε να κάνετε τις κουρτίνες σας να φαίνονται πολύ πιο ακριβές, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε το τίμημα; 

Σύμφωνα με τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων, είναι πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεστε. Από τη σωστή επιλογή των υφασμάτων μέχρι το σημείο όπου αποφασίζετε να τοποθετήσετε τις κουρτίνες σας.

#1 Περάστε τες από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα

«Το μήκος είναι το κλειδί». Το να έχετε ολόσωμες κουρτίνες που ταιριάζουν τέλεια στο πάτωμα φαίνεται σαν να είναι κατά παραγγελία για τον χώρο σας, ακόμα κι αν τις αγοράσατε έτοιμες. Το μήκος μπορεί να επιτευχθεί χαμηλώνοντας τη ράγα ή το κοντάρι και μεταμφιέζοντάς την με ένα απλό ξύλινο πέλμα βαμμένο στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους σας. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς το πού βρίσκεται το κοντάρι της κουρτίνας σας.

#2 Ντύστε και τον τοίχο σας εκτός από το παράθυρό σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε τις κουρτίνες σας να φαίνονται πιο ακριβές; Εκτός από το μήκος που είπαμε παραπάνω, τοποθετήστε τις κουρτίνες σας από τοίχο σε τοίχο αντί να σταματήσετε στο παράθυρό σας. Μια σειρά κουρτινών πλήρους πλάτους που εκτείνεται από τοίχο σε τοίχο θα εκτονώσει το φως σε έναν μεγάλο χώρο και θα δώσει επίσης μια αίσθηση πολύ υψηλής ποιότητας.

#3 Επιλέξτε βελούδινα υφάσματα

Η επιλογή του σωστού υφάσματος είναι το κλειδί εάν είστε σε μια αποστολή να κάνετε τις κουρτίνες του υπνοδωματίου ή του σαλονιού σας να αποπνέουν πολυτέλεια. Η χρήση υπέροχων υφασμάτων που δείχνουν πλούσια και φαίνονται εκλεπτυσμένα μπορεί πραγματικά να κάνει την κουρτίνα να φαίνεται εκπληκτική.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια δεν είναι μόνο για τις πόρτες – 3 άλλα μέρη που μπορούν να διακοσμηθούν

HerNews ka

Ψάθινα Χαλιά: Πλεονεκτήματα και όλα όσα δεν ήξερες

Her News

Η Alicia Keys και ο σύζυγός της μας ξεναγούν στο σπίτι τους

Her News