HerNews.gr
Beauty

Μήπως οι εποχιακές αλλαγές στην skincare ρουτίνα σας είναι απαραίτητες;

Όσο κι αν λατρεύετε να φροντίζετε την επιδερμίδα σας, οι εποχιακές αλλαγές στην skincare ρουτίνα σας είναι καθοριστικής σημασίας ώστε να αποδίδουν περισσότερο τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Mπορεί να επενδύετε σε εξελιγμένες φόρμουλες και σε ενισχυμένα συστατικά, όμως φαίνεται πως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα παύουν να λειτουργούν. Όπως ακριβώς λοιπόν «συνηθίζει» ο οργανισμός ορισμένα φάρμακα, έτσι συνηθίζει και τα προϊόντα περιποίησης.

Πιθανότατα θα έχετε ακούσει πολλούς ανθρώπους να αναφέρουν πως δεν λειτουργούν σε αυτούς κάποια φάρμακα λόγω της παρατεταμένης χρήσης. Ο όρος που περιγράφει αυτή την κατάσταση είναι η ταχυφυλαξία, δηλαδή η συνήθεια σε συστατικά και η ανάγκη για δοκιμή νέων.

Μήπως οι εποχιακές αλλαγές στην skincare ρουτίνα σας είναι απαραίτητες

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τη χρήση προϊόντων περιποίησης και ενεργών συστατικών σε κρέμες και καλλυντικά, όπως για παράδειγμα η ρετινόλη και το σαλικυλικό οξύ, δύο από τα πιο δημοφιλή συστατικά.

Τα εν λόγω συστατικά, δεδομένου ότι ερεθίζουν συχνά αρκετές επιδερμίδες, πρέπει να εισάγονται σταδιακά στην ρουτίνα σας αλλά παράλληλα να μην χρησιμοποιούνται σε μόνιμη βάση.

Τα πιο γνωστά συμπτώματα στην αρχή της χρήσης είναι η ξηρότητα, ο ερεθισμός ακόμη και το ξεφλούδισμα μέχρι το δέρμα να αποκτήσει ανοχή.

Το πρόβλημα που αναπτύσσεται στη συνέχεια, είναι ότι λόγω της ανεκτικότητας της επιδερμίδας, παύει να ευεργετείται και να βελτιώνεται. Aυτό σημαίνει ότι πλέον το δέρμα σας χρειάζεται κάτι νέο. Ο καλύτερος τρόπος να φροντίσετε το δέρμα σας είναι να εστιάσετε στις εποχιακές αλλαγές στην skincare ρουτίνα σας.

Μήπως οι εποχιακές αλλαγές στην skincare ρουτίνα σας είναι απαραίτητες

Ποιοι άλλοι λόγοι μπορεί να εμποδίσουν την δράση των skincare προϊόντων σας;

Μπορεί οι εποχιακές αλλαγές στην skincare ρουτίνα σας να είναι καθοριστικές, υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την δράση των συστατικών που επιλέγετε.

#1 Αλλάζετε προϊόντα κάθε βδομάδα

Προτού αλλάξετε τα προϊόντα σας, βεβαιωθείτε ότι τα χρησιμοποιείτε για 1, 2 μήνες. Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε το κάθε συστατικό να σας ευεργετήσει για να δείτε την επιθυμητή αλλαγή.

#2 Τα προϊόντα σας εκτίθενται σε ακατάλληλες συνθήκες

Τα skincare προϊόντα σας πρέπει να διατηρούνται σε συγκεκριμένες συνθήκες, σε σκιερά μέρη, χωρίς ζέστη και υγρασία καθώς αν δεν συμβεί αυτό θα αποδυναμωθεί η δράση τους και στη χείριστη περίπτωση θα χαλάσουν.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην επωφελήστε από κανένα προϊόν, αντιθέτως μπορεί ακόμη και να βλάψει την επιδερμίδα σας.

Σε γενικές γραμμές, οι λόγοι που δεν λειτουργεί η αγαπημένη σας skincare ρουτίνα ποικίλουν. Οι συνθήκες αλλάζουν, όπως και η ηλικία, ο τρόπος ζωής ενώ ακόμη και  ορμονικοί παράγοντες μπορεί να ευθύνονται για τη μη δράση προϊόντων.

Όσο κι αν αγαπάτε την κρέμα που χρησιμοποιούσατε στα 30, μάλλον πλέον δεν είναι για εσάς αν έχετε ξεπεράσει τα 40. Πλέον τα αντιγηραντικά συστατικά και οι πλούσιες συνθέσεις θα πρέπει να είναι στο στόχαστρό σας.

Ακόμη, το να «ακούτε» τις ανάγκες τις επιδερμίδας σας είναι το βασικότερο. Μπορεί μια περίοδο να παρατηρείτε έντονη λιπαρότητα και άρα να χρειάζεστε πιο λεπτόρρευστες, oil free συνθέσεις.

Οι εποχιακές αλλαγές στην skincare ρουτίνα σας είναι το Α και το Ω. Άλλες υπάρχουν τον χειμώνα, άλλες την άνοιξη και άλλες το καλοκαίρι. Τον χειμώνα το κρύο ξηραίνει το δέρμα και τα πλούσια προϊόντα ενυδάτωσης είναι απαραίτητα.

Αντιθέτως, το καλοκαίρι οι πιο απαλές και ανάλαφρες συνθέσεις είναι η ιδανική επιλογή σε συνάρτηση φυσικά με τις απαιτήσεις της επιδερμίδας σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Clean Manicure: H νέα τάση που ξεχώρισε η Bella Hadid

HerNewskl

Πως να πετύχεις το τέλειο μαύρισμα

Her News

Concealer νυχίων: Aυτή είναι η λύση όταν δεν προλαβαίνετε να κάνετε μανικιούρ!

HerNewskl