HerNews.gr
Beauty

Σαλυκιλικό οξύ: Το μαγικό ενεργό skincare συστατικό κατά της ακμή!

Ένα από τα πιο αγαπημένα brands των skincare junkies, είναι το σαλυκιλικό οξύ, το οποίο ειναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της ακμής.  

σαλυκιλικό

 
 Τι είναι το σαλυκιλικό οξύ; 

 Προέρχεται από φλοιό ιτιάς και ανήκει στην κατηγορία των σαλυκιλικών. Η δομή του είναι αρκετά περίπλοκη, αλλά η δράση σου πολλή σημαντική. 

 Όταν πρόκειται για προϊόντα που περιέχουν οξέα, υπάρχουν δύο κατηγορίες:  Τα βήτα υδροξέα (BHA) και τα άλφα υδροξέα (AHAs). To σαλυκιλικό οξύ ανήκει στην κατηγορία των BHA. Αυτό σημαίνει ότι το τμήμα υδροξυλίου του μορίου διαχωρίζεται από το όξινο τμήμα με δύο άτομα άνθρακα, σε αντίθεση με ένα άλφα υδροξύ οξύ όπου διαχωρίζονται από ένα άτομο άνθρακα. 

 Η δομή αυτή είναι σημαντική, αφού κάνει το συγκεκριμένο συστατικό ικανό να διεισδύσει στους πόρους. Τα υδροξέα απολεπίζουν την επιδερμίδα. Τα AHA είναι υδατοδιαλυτά, ενώ τα BHA είναι ελαιοδιαλυτά.  

 Τα ελαιοδιαλυτά συστατικά διεισδύουν πιο εύκολα στο δέρμα μέσω των λιπιδικών στοιβάδων μεταξύ των κυττάρων του δέρματος. Το σαλικυλικό οξύ  έχει την ικανότητα να διεισδύσει στους πόρους για να τους αποφράξει. 


 

Έτσι, αντιμετωπίζει την ακμή, αλλά και τα λευκά και μαύρα στίγματα. Μόλις διεισδύσει στο δέρμα δρα ως αντιφλεγμονώδες και απομακρύνει τα σπυράκια και τις φλύκταινες.  

 Το σαλυκιλικό οξύ λειτουργεί και ως απολεπιστικό 

 Η διάσπαση των κυττάρων που πετυχαίνει το σαλυκιλικό απολεπίζει την επιδερμίδα. Επίσης, θεωρείται κερατολυτικό φάρμακο, που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για την υπέρτατη απολέπιση.  

 Το σαλικυλικό οξύ χαλαρώνει και διασπά τα δεσμοσώματα. Αυτή η «δεσμολυτική» δράση ενθαρρύνει την απολέπιση του δέρματος και την απόφραξη των πόρων.  

 Άλλωστε, η ακμή μπορεί να οφείλεται στο ότι τα κύτταρα του δέρματος δεν συμπεριφέρονται κανονικά, και αντί να χωρίζονται μεταξύ τους μέσω ενός υγιούς κυτταρικού κύκλου του δέρματος, κολλάνε το ένα με το άλλο και φράζουν τους πόρους, δημιουργώντας κύστες και μαύρα στίγματα.  

 Το σαλικυλικό οξύ συμβάλλει στην αφαίρεση αυτών των κυττάρων του δέρματος και βοηθάει στην εξάλειψη των μαύρων στιγμάτων.  

 Μπορεί το σαλικυλικό οξύ να βλάψει το δέρμα; 

 Η κύρια παρενέργεια του σαλικυλικού οξέος είναι η ικανότητά του να ερεθίζει και να ξηραίνει το δέρμα σε όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα ή κάνουν υπερβολική χρήση αυτού. 

 Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά; 

 Τα προϊόντα με βάση το σαλικυλικό οξύ είναι ασφαλή για καθημερινή χρήση εάν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες του δερματολόγου  και εφόσον είναι ανεκτά από το δέρμα σας. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Bίκυ Καγιά: Ποιο είναι το φυσικό συστατικό που εφαρμόζει στο δέρμα της;

HerNewskl

Μαύρισμα: Tips για να το διατηρήσεις το Φθινόπωρο

Her News

Barbiemania: Η πιο ρομαντική τάση στο μακιγιάζ θα πρωταγωνιστήσει το καλοκαίρι

HerNewskl