HerNews.gr
Μόδα

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η ιστορία πίσω από το αγαπημένο της φόρεμα

Το 1997 – ένα τραγικό γεγονός αρκετούς μήνες πριν από το θάνατό της – η πριγκίπισσα Νταϊάνα πόζαρε για τον Μάριο Τεστίνο καθώς τράβηξε πολλά πορτρέτα για το Vanity Fair .

 Ανάμεσα στα ρούχα της; Φόρεμα σε σχήμα τουλίπας του Victor Edelstein σε βαθύ μελιτζανί μεταξωτό βελούδο, με τρία χρυσά κουμπιά στην πλάτη.

Ήταν μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εμφανίσεις της πριγκίπισσας: το φόρεσε σε ένα επίσημο πορτρέτο του 1991 με τον Πρίγκιπα Κάρολο, που τραβήχτηκε από τον Λόρδο Σνόουντον. Αργότερα την ίδια χρονιά, ο καλλιτέχνης Douglas Hardinge Anderson τη ζωγράφισε με το συγκεκριμένο φόρεμα για ένα έργο που κρεμόταν στο Royal Marsden Hospital, ένα από τα μέλη της Νταϊάνα. 

Τελικά, το 1998, ο Franklin Mint αναδημιουργούσε το φόρεμα για την περιορισμένη έκδοση της κούκλας της πριγκίπισσας.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα μωβ βελούδινο φόρεμα 2

Τώρα, ο οίκος Sotheby’s ανακοίνωσε ότι το φόρεμα Edelstein πωλήθηκε για ένα εκπληκτικό ποσό των 604.800 δολαρίων μετά από έναν πόλεμο προσφορών που ξέσπασε μεταξύ τεσσάρων πιθανών αγοραστών. 

Πήρε πάνω από πέντε φορές την εκτίμηση πριν από τη δημοπρασία – και πάνω από 580.000 δολάρια περισσότερα από την τελευταία φορά που βγήκε προς πώληση το 1997, όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα πρόσφερε 80 φορέματα από την προσωπική της συλλογή για να ωφελήσει το AIDS Crisis Trust και το Royal Marsden Hospital Ταμείο για τον Καρκίνο.

«Μεταξύ των πολλών διαρκών επιρροών της, η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν σεβαστή για την αβίαστη αίσθηση του στυλ της, η οποία ίσως αποτυπώνεται καλύτερα από αυτό το κομψό και εκλεπτυσμένο φόρεμα  που σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίου φήμης Victor Edelstein», δήλωσε η Christina Prescott-Walker, παγκόσμια διευθύντρια τέχνης και των Sotheby’s.

Η σχέση της Νταϊάνα με τον Έντελσταϊν ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η Άννα Χάρβεϊ – αναπληρώτρια συντάκτρια της βρετανικής Vogue εκείνη την εποχή και σύμβουλος μόδας της πριγκίπισσας – της πρότεινε να συνεργαστεί με τον σχεδιαστή, ο οποίος είχε εγκαταλείψει πρόσφατα τον Christian Dior , για να αναπτύξει το στυλ της. 

Ο Βρετανός σχεδιαστής έγινε τελικά ένας από τους βασικούς διαμορφωτές της γκαρνταρόμπας της: σχεδίασε το διάσημο μπλε φόρεμα που φορούσε στο βαλς στον Λευκό Οίκο με τον John Travolta, καθώς και ένα στράπλες μαύρο βραδινό φόρεμα που φορέθηκε στην πρεμιέρα του Dangerous Liaisons .

Πριγκίπισσα Νταϊάνα μωβ βελούδινο φόρεμα 2

Σήμερα, λέγεται ότι βοήθησε τη Νταϊάνα να μεταβεί από την κοριτσίστικη εμφάνιση της δεκαετίας του 1980 σε μια πιο ώριμη, κομψή αισθητική. «Λίγα ονόματα τόσο ηχηρά όσο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και ακόμη λιγότερες βιογραφίες επανεξετάζονται με την ίδια συχνότητα», λέει ο Walker. 

«Ενώ κάθε αφήγηση της ζωής της έχει μια μοναδική εστίαση και τόνο, ένα στοιχείο είναι σταθερό: η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν, και παραμένει, ένα fashion icon. Ακόμη και δεκαετίες μετά τον τραγικό θάνατο της, το στυλ και το ντύσιμό της εμπνέουν».

Σύμφωνα με τους Sotheby’s, το φόρεμα έχει φορεθεί μόνο λίγες φορές. Μετά τη δημοπρασία, ίσως το κοινό θα δει το φόρεμα για άλλη μια φορά – είτε φορεμένο από ένα νέο άτομο, είτε σε ένα μανεκέν πίσω από πλεξιγκλάς μουσείου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Θάλασσα, Γη και Αέρας»: Η summer συλλογή της Castañer θα σε μαγέψει

Her News

Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι: O οίκος Chanel, το άλογο & η ανιψιά του πρίγκιπα

Her News b

Η καλοκαιρινή collection της Guanabana είναι ιδανική για τις διακοπές σου!

Her News