HerNews.gr
Health

Ποιοι διάσημοι πάσχουν από αγχώδη διαταραχή και κρίσεις πανικού

Δείχνουν πως έχουν την τέλεια ζωή με φήμη, δόξα, χρήματα και σε κάθε τους εμφάνιση φαίνονται λαμπεροί και ευτυχισμένοι. Όμως όλο και περισσότεροι διάσημοι τα τελευταία χρόνια αποφασίζουν να μιλήσουν ανοιχτά για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο Χόλιγουντ δεν είναι τελικά όλα τόσο ρόδινα και ιδανικά, έτσι οι αγαπημένοι μας διάσημοι -οι οποίοι έχουν κι αυτοί τα θέματά τους- αποφάσισαν να καταρρίψουν τα ταμπού και το στίγμα των ψυχικών διαταραχών.

Πάμε να δούμε ποιοι stars έχουν μιλήσει ανοιχτά για τις κρίσεις πανικού και την αγχώδη διαταραχή.

Johnny Depp

Ο δημοφιλής ηθοποιός, τον οποίο πολλοί λάτρεψαν μέσα από ευφάνταστους και κωμικούς ρόλους υποφέρει από αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη. Ακόμα και όταν γυρίζει ταινίες, έχει τον θεραπευτή του κοντά να τον εμψυχώνει. Πολλές φορές έχει πέσει στο αλκοόλ και στις καταχρήσεις, εξαιτίας του έντονου άγχους.

Emma Stone

Η γλυκιά και βραβευμένη με Όσκαρ πρωταγωνίστρια του La la Land, έχει δηλώσει πως από παιδί υπέφερε από τις κρίσεις πανικού καi το άγχος. Έχει κάνει θεραπεία, αλλά αυτό που τη βοήθησε περισσότερο είναι η υποκριτική.

Lena Dunham

Η δημιουργός και πρωταγωνίστρια των Girls, υποφέρει από κρίσεις πανικού, κατάθλιψη και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή όλη της τη ζωή. Έχει δηλώσει πως είναι 16 χρόνια σε φαρμακευτική αγωγή και αυτό που τη βοήθησε περισσότερο(ενώ δεν το περίμενε) είναι η γυμναστική.

Amanda Seyfried

Η πανέμορφη ηθοποιός, παλεύει όλη της τη ζωή με το άγχος και την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Έχει αναφερθεί για το στίγμα που υπάρχει γύρω από τη λήψη ψυχιατρικών φαρμάκων και είπε πως η ίδια είναι σε θεραπεία εδώ και 11 χρόνια και δε σκοπεύει να τη σταματήσει και να το ρισκάρει. Έτσι μπορεί και αντιμετωπίζει τους φόβους της.

Lady Gaga

Η εκκεντρική τραγουδίστρια έγραψε το Born This Way για τη μάχη που δίνει με την κατάθλιψη και το άγχος. Έχει δηλώσει πως όσο και να βυθιζόμαστε στο μαύρο, βαθιά μέσα μας αν ψάξουμε πάντα θα υπάρχει ένα μικρό φως για να πιαστούμε. Έχει δημιουργήσει και έναν οργανισμό που βοηθάει άτομα να νικήσουν την κατάθλιψη και άλλες ψυχικές διαταραχές.

Angelina Jolie

Έχει ψηφιστεί ως η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου και είναι παγκοσμίως γνωστή όχι μόνο για την υποκριτική της δεινότητα, αλλά και για τη φιλανθρωπική της δράση. Και όμως μέσα της νιώθει συχνά ένα κενό και έχει διαγνωστεί με κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Από μικρή ηλικία παλεύει με τους δαίμονες της και αυτοτραυματίζεται.

Jennifer Lawrence

Ακόμα μία διάσημη με αγχώδη διαταραχή είναι η Jennifer Lawrence. Ήταν στην εφηβεία όταν της διέγνωσαν άγχος μαζί με κοινωνική φοβία και έχει πει πως αυτό που τη βοήθησε ήταν η ψυχοθεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή.

Kendall Jenner

Kendall Jenner-hernews

Η Kendall Jenner είναι από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του κόσμου. Πρόσφατα μίλησε δημόσια και είπε πως υποφέρει από υπνική παράλυση εξαιτίας του άγχους της και πως παθαίνει κρίσεις πανικού στο αεροπλάνο. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση της με θεραπεία και με την βοήθεια αναπνοών χαλάρωσης.

Adele

H Adele όσο απίθανο και αν ακούγεται, πάσχει από το λεγόμενο «stage fright», φοβάται δηλαδή τη σκηνή. Πριν από τα live της έχει τρομερό άγχος και παθαίνει κρίσεις πανικού. Δήλωσε πως η Beyonce τη βοήθησε να το διαχειρίζεται.

Chris Evans

Μπορεί ο Captain America να είναι ατρόμητος, όμως ο ηθοποιός που τον υποδύεται δεν είναι. Έχει έντονο άγχος στις πρεμιέρες και στα events των ταινιών και αυτό του δημιουργεί κατάθλιψη. Νιώθει άβολα όταν τα φώτα πέφτουν επάνω του και ο χρόνος μοιάζει αιώνας.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tροφές που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Her News

Λαμπερά εγκαίνια στον Πειραιά για το “Femme” του γυναικολόγου Παντελή Μεσσαρόπουλου

Her News

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να πάρετε τις βιταμίνες σας;

Her News