HerNews.gr
Ελλάδα

Σαρακοστιανό Καλάθι: «Έρχεται» στις 22 Φεβρουαρίου – Τι θα περιλαμβάνει

To «σαρακοστιανό καλάθι» έρχεται. Όπως λένε οι πληροφορίες, τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει «κλειδώνουν» στις 15 Φεβρουαρίου και μία εβδομάδα αργότερα θα τεθούν στη διάθεση των καταναλωτών.

Επί της ουσίας μιλάμε για τρόφιμα που καταναλώνονται όχι μόνο την Καθαρά Δευτέρα αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της νηστείας ως το Πάσχα. Κι αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα που θα ενταχθούν στο «καλάθι», θα παραμείνουν εκεί με ειδικό καθεστώς τιμών ως τις 16 Απριλίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαβουλεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης με τα super markets βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ήδη ήδη υπάρχει μια λίστα τροφίμων προς ένταξη στο «καλάθι».

Η τακτική του υπουργείου στο θέμα θα είναι η ίδια που τηρήθηκε τα Χριστούγεννά. Δηλαδή δεν υπάρχει διάθεση και πρόθεση να «ξεχειλώσει» το «καλάθι». Η πρόθεση είναι να συμπεριληφθούν σε αυτό προϊόντα ευρείας κατανάλωσης αυτήν την περίοδο.

Έτσι στο «καλάθι» πιθανολογείται ότι θα συμπεριληφθούν:

Ταραμάς
Χαλβάς
Οστρακοειδή (μύδια κ.λ.π.)
Καλαμάρια

Αυτό που συζητείται ακόμη είναι αν μπορούν να προστεθούν κονσέρβες (π.χ. σαρδέλες ή ντολμαδάκια), αλλά σε κάθε περίπτωση τα προϊόντα που θα μπουν στο «καλάθι» θα είναι κατεψυγμένα ή/και συσκευασμένα, καθώς οι τιμές στα νωπά δεν είναι εύκολα ελέγξιμες.

Επιπλέον, αυτό το ειδικό «καλάθι» θα ισχύει μόνο για τα super markets– όπως δηλαδή συνέβη και τα Χριστούγεννα- αφήνοντας τα ιχθυοπωλεία και τις Κεντρικές Αγορές να λειτουργήσουν με τους δικούς τους κανόνες.

ΕΛΣΤΑΤ: Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα κατεψυγμένα

Όπως τονίζουν οικονομικοί κύκλοι η παρέμβαση στην αγορά θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, στα κατεψυγμένα καταγράφονται και οι μεγαλύτερες αυξήσεις. Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο ενώ οι αυξήσεις στα νωπά ψάρια ήταν οριακές (0,2%) σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2021, στα κατεψυγμένα ψάρια έφτασαν στο 9,8%. Όσο για τα θαλασσινά, οι αυξήσεις στα νωπά ήταν 8% και στα κατεψυγμένα ήταν 13%.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Βροχερό τριήμερο με τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

Her News

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στον Ασπρόπυργο – Ώρες αγωνίας για τους 50 εγκλωβισμένους στη Μονή Κλειστών

HerNews ka

Φωτιά στο Μενίδι: «Ήταν κόποι μιας ζωής, αλλά ο Θεός δεν με αξίωσε να το χαρώ» – Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου στο Μενίδι

HerNews ka