HerNews.gr
Beauty

Προϊόντα περιποίησης: Ποια είναι η σωστή ποσότητα για το δέρμα σας;

Tο ποια προϊόντα περιποίησης θα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από τον τύπο του δέρματός σας, τις ανάγκες του και γενικότερα το τι ταιριάζει σε εσάς και στην καθημερινότητά σας. 

προϊόντα περιποίησης

Γενικότερα, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάποια συγκεκριμένα προϊόντα για την καθημερινή τους περιποίηση, όπως είναι τα καθαριστικά, τα toners, οι ενυδατικές κρέμες και τα αντηλιακά. Ενώ, υπάρχουν κι εκείνα τα άτομα που πηγαίνουν την περιποίησή τους ένα βήμα παραπέρα ενσωματώνοντας σε αυτήν, επίσης: ορούς, κρέμες ματιών, λάδια προσώπου και μάσκες.

Αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι ένα: Ποια είναι η σωστή ποσότητα που πρέπει να εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης στο δέρμα σας; Για να ανακαλύψουμε την σωστή απάντηση, παρακάτω θα βρείτε τα 8 κύρια προϊόντα περιποίησης και την ακριβή ποσότητα για το καθένα.

Προϊόντα περιποίησης: Ποια είναι η σωστή ποσότητα για το δέρμα σας;

  1. Καθαριστικό προσώπου

Το πρόσωπο, σε σύγκριση με το σώμα, είναι μια πολύ μικρή περιοχή του σώματός μας. Ως εκ τούτου, δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα προϊόντος- κάτι τέτοιο είναι σπατάλη και δεν προσθέτει στην αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Έχοντας αυτό κατά νου, εάν χρησιμοποιείτε καθαριστικό που βρίσκετε σε αντλία, τότε η σωστή ποσότητα είναι περίπου στο μέγεθος μιας δεκάρας. Η ποσότητα αυτή είναι περισσότερο από αρκετή για να καθαρίσει πλήρως το πρόσωπό σας. Αυτό συμβαίνει, επειδή, όταν αναμιγνύονται με νερό, τα καθαριστικά συνήθως σχηματίζουν αφρό, κάτι που δημιουργεί ακόμα περισσότερο προϊόν που φτάνει για να καλύψετε από το μέτωπο μέχρι το πηγούνι, καθώς και από τον λαιμό, μέχρι και το στήθος.

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό σας και να σας είναι επαρκής η παραπάνω ποσότητα, είναι να ξεκινήσετε βρέχοντας με χλιαρό νερό τα χέρια σας και να τα τρίψετε με το καθαριστικό, δημιουργώντας, έτσι αφρό. Μετά από αυτό, πρέπει να τρίψετε με ανοδικές κινήσεις το πρόσωπό σας, αποφεύγοντας προσεκτικά την περιοχή των ματιών – εκτός κι εάν το καθαριστικό είναι κατάλληλο για τα μάτια-. Στη συνέχεια, για να ξεπλυθεί το καθαριστικό, χρησιμοποιήστε καθαρό, δροσερό νερό στο πρόσωπο, και πάλι με ανοδικές κινήσεις. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στη σύσφιξη των πόρων και στην τόνωση της ροής του αίματος στο πρόσωπό σας. Όταν έρθει η ώρα να στεγνώσετε το πρόσωπό σας, μην το τρίβετε, αλλά στεγνώστε το ταμποναριστά με μια πετσέτα. 

  1. Toners-Micellars waters

Όσον αφορά το toners, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν στρογγυλά μιας χρήσης ή επαναχρησιμοποιούμενα βαμβάκια για την εφαρμογή τους, ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα με τα παραπάνω να χάνετε πολύ προϊόν από το απλικατέρ σας. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερη ιδέα να τοποθετείτε το toner κατευθείαν στην παλάμη του χεριού σας.

Μόλις το ¼ είναι επαρκής ποσότητα. Μόλις τοποθετήσετε την ποσότητα αυτή, χρησιμοποιήστε το άλλο σας χέρι για να χτυπήσετε απαλά το προϊόν γύρω από το πρόσωπο. Όταν το κάνετε αυτό, μην ξεχάσετε να αποφεύγετε να πλησιάζετε την περιοχή των ματιών, των ρουθουνιών και φυσικά του στόματος και γύρω από αυτό.

Σχετικά με το νερό micellar, καλό είναι να εμποτίζετε πολύ καλά τα βαμβάκια, για να είστε σίγουροι πως καθαρίζεται σωστά το μακιγιάζ και διάφορα άλλα πιθανά υπολείμματα. Για την καλύτερη οικονομική σας εξυπηρέτηση, μπορείτε να προμηθευτείτε και επαναχρησιμοποιήσιμα βαμβάκια.

  1. Οροί

Μια μικρή ποσότητα ορού είναι αρκετή για να καλύψει ολόκληρο το πρόσωπό σας. Μια ποσότητα στο μέγεθος ενός νομίσματος είναι αρκετή για να καλύψετε το πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος σας.

Εάν, ο ορός σας είναι σε πιο υγρή μορφή, τότε μερικές σταγόνες διασκορπισμένες στο πρόσωπό σας είναι αρκετές. 

  1. Κρέμα ματιών

Η περιοχή των ματιών είναι μικρή, αλλά η σωστή εφαρμογή της κρέμας ματιών σε αυτήν, μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρά αποτελέσματα αντιγήρανσης. Μια ποσότητα κρέμας σε μέγεθος μπιζελιού είναι αρκετή και για τα δύο μάτια. Η κρέμα ματιών δεν προορίζεται μόνο για κάτω από τα μάτια, αλλά και πάνω και γύρω από αυτά.

Επιπλέον, περνώντας την κρέμα γύρω από τα μάτια δε θα πρέπει να ασκείτε καθόλου πίεση, γιατί το δέρμα σας, όσο μεγαλύτερη είναι η πίεση που ασκείτε, τόσο πιο πολύ τραβιέται δημιουργώντας, έτσι, ρυτίδες, σπασίματα και λεπτές γραμμές.  

  1. Ενυδατικές κρέμες

Σε γενικές γραμμές, η ποσότητα είναι η εξής: ένα έως δύο χιλιοστόγραμμα ενυδατικής κρέμας ανά τετραγωνικό εκατοστό δέρματος είναι αρκετά για να ενυδατώσει επαρκώς ολόκληρο το πρόσωπό σας. Ωστόσο, επειδή το να βρείτε ακριβώς την ποσότητα αυτή είναι δύσκολο, θα πρέπει να αρκεστείτε στον τύπο του δέρματός σας. 

Ο τύπος του δέρματός σας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, για να ανακαλύψετε την σωστή ποσότητα ενυδάτωσης. 

Όση ενυδατική κρέμα και να βάλετε, το σημαντικό είναι το πώς την εφαρμόζετε. Περιμένετε να εφαρμόσετε την ενυδατική σας, αφού το δέρμα σας στεγνώσει τελείως μετά την εφαρμογή του ορού ή του καθαριστικού, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέψετε στον ορό σας (και στα στοχευμένα οφέλη του) να απορροφηθούν πλήρως, αντί να αραιωθούν με την ενυδατική σας. Μόλις έρθει η ώρα να εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα, καλό είναι την τρίψετε με απαλούς κύκλους προς τα πάνω σε όλο το πρόσωπο, καθώς κάνοντάς το αυτό θα ενισχύσετε την κυκλοφορία στο πρόσωπό σας και θα δημιουργήσετε μια πιο ανανεωμένη εμφάνιση.

  1. Αντηλιακό

Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, τη θερμοκρασία ή το πόση ώρα μένετε έξω, η χρήση αντηλιακού είναι σημαντική, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες UV που μπορούν να αντανακλούν ακόμα και μέσα από παράθυρα ή τον συννεφιασμένο ουρανό.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να βασιστείτε μόνο στην ενυδατική σας κρέμα με SPF.  Οι περισσότεροι άνθρωποι εφαρμόζουν μόνο το 25-50 τοις εκατό της συνιστάμενης ποσότητας αντηλιακού. Οι οδηγίες είναι να εφαρμόζετε περίπου δύο χιλιοστόγραμμα προϊόντος ανά τετραγωνικό εκατοστό δέρματος. Για να καταλάβετε, ακριβώς, μια ποσότητα που θα μπορούσε να χωρέσει σε ένα μικρό ποτήρι είναι η κατάλληλη για να τις εκτεθειμένες περιοχές του προσώπου και του σώματός σας. 

  1. Έλαια προσώπου

Όπως και με τους ορούς, λίγο λάδι προσώπου είναι υπεραρκετό, αφού δύο με τρεις σταγόνες είναι αρκετές για να καλύψουν ολόκληρο το πρόσωπό σας.

Συνιστάται να εφαρμόζετε το λάδι προσώπου μόνο τη νύχτα, για να διασφαλίσετε ότι δεν επηρεάζει τη δράση του αντηλιακού σας, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τοποθετώντας το λάδι μετά την ενυδατική κρέμα το βράδυ, το λάδι προσώπου βοηθά να κλειδώσετε όλα τα ενυδατικά οφέλη της κρέμας που χρησιμοποιείτε.

  1. Μάσκες

Οι μάσκες απαιτούν λίγο περισσότερο προϊόν για να επιτευχθούν οι στόχοι της. Σε αντίθεση με τα άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, ωστόσο, δεν υπάρχει καθορισμένη ποσότητα για τις μάσκες, καθώς συνήθως διαφέρουν ανάλογα με το προϊόν και τα συστατικά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάμε την εφαρμογή τους σύμφωνα με τις οδηγίες—τόσο όσον αφορά την ποσότητα όσο και τη συχνότητα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δούκισσα Νομικού: Yιοθέτησε το mermaid hair look!

HerNewskl

Φαίη Σκορδά: Υιοθέτησε το μανικιούρ της Hailey Bieber!

HerNewskl

Beyoncé: Υιοθέττησε λευκό μανικιούρ με μεταλλικό φινίρισμα

HerNewskl