HerNews.gr
Ελλάδα

Πάγος στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου: Πώς θα τον αντιμετωπίσεις

Η κακοκαιρία Barbara είναι πλέον γεγονός με έντονη χιονόπτωση σε αρκετές περιοχές της χώρας. Και ενώ μάθαμε πώς να βάζουμε αλυσίδες στις ρόδες του αυτοκινήτου μας, άλλο ένα πρόβλημα που ίσως να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι ο πάγος στο παρμπρίζ του οχήματός μας.

Ειδικά το πρωί μετά τις χαμηλές θερμοκρασίες που προκύπτουν τις βραδινές ώρες, είναι εξαιρετικά πιθανό να βγούμε στο παρμπρίζ και τα τζάμια μας μία αρκετά παχιά και σκληρή στρώση πάγου.

Αν αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να ξεπαγώσετε το παρμπρίζ σας χωρίς να το φθείρετε ή να προκαλέσετε ανεπιθύμητες ρωγμές:

Ξύστρα

Είναι η πρώτη και βασική λύση για να απαλλαγείτε γρήγορα από τον πάγο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας δύο διαφορετικές ξύστρες. Συνήθως στο πορτ-μπαγκάζ ή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου σας για εύκολη πρόσβαση. Το ένα μπορεί να είναι ειδικά για χιόνι, ενώ το άλλο μπορεί να είναι για πάγο. Βεβαιωθείτε ότι η ξύστρα που προορίζεται για πάγο και είναι κατασκευασμένη από πλαστικό για να μην γρατσουνίσει το τζάμι.

Αλατόνερο

Αν και σας συμβουλεύουμε να μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στο παρμπρίζ, υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον πάγο. Η μία είναι το αλατόνερο, το οποίο θα φτιάξετε με απλά με αλάτι και λίγο ζεστό νερό. Το αλάτι θα εμποδίσει το νερό που χρησιμοποιείτε να ξαναπαγώσει πάνω στο παρμπρίζ, ενώ ταυτόχρονα λιώνει τον υπάρχοντα πάγο. Ψεκάστε ελαφρά, γιατί το πολύ αλάτι μπορεί να καταστρέψει το τζάμι.

Διάλυμα με οινόπνευμα

Η δεύτερη επιλογή είναι διάλυμα με βάση το οινόπνευμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμείξετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού 2/3 μέρη αλκοόλ και 1/3 νερό. Μόλις ψεκάσετε με αυτό το παρμπρίζ ο πάγος θα εξαφανιστεί αμέσως.

Αυτό το διάλυμα δεν προκαλεί ζημιά στο τζάμι, επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Υαλοκαθαριστήρες

Φροντίστε να αλλάξετε τους υαλοκαθαριστήρες σας πριν έρθει ο χειμώνας. Το να έχετε φθαρμένους ή παλιούς υαλοκαθαριστήρες όχι μόνο δυσκολεύουν τον καθαρισμό του παρμπρίζ σας από το χιόνι και τον πάγο, αλλά μπορούν επίσης να βλάψουν το παρμπρίζ σας.

Σε αυτές τις στιγμές είναι απαραίτητο να θυμάστε πως πάνω από όλα είναι η ασφάλεια η δική σας και όσων θα βρεθούν στο όχημά σας!

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χρήσιμος «οδηγός» για τον Προσωπικό Γιατρό: Άνοιξε η πλατφόρμα

Her News b

Φθάνει στην Αττική η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Σε ποιες περιοχές θα έχουμε έντονα φαινόμενα

Her News b

Δώρο Πασχα: Χρήσιμος «οδηγός» για να ξέρετε τι ποσό δικαιούστε

HerNews ka