HerNews.gr
Συνταγές

Ρυζόγαλο με σοκολάτα: Το ξεχωριστό γλυκό που θα σε ξετρελάνει!

Το ρυζόγαλο είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά, αφού η μυρωδιά της βανίλιας και της κανέλας ξυπνάει σε πολλούς γλυκές αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων.

Μήπως ήρθε η ώρα όμως να κάνουμε το παραδοσιακό ρυζόγαλο λίγο πιο… εναλλακτικό;

Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για το πιο απολαυστικό ρυζόγαλο με σοκολάτα:

Υλικά για το ρυζόγαλο με σοκολάτα

  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. ρύζι γλασέ
  • 400 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
  • 75 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 100 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά (κρύο)
  • 15 γρ. cornflour
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Κανέλα
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα τα 300 γρ νερό, το ρύζι γλασέ και το αλάτι. Ανακατεύουμε συνέχεια με μια μαρίζ σε μέτρια φωτιά έως ότου το νερό βράσει και το ρύζι μαλακώσει. Στραγγίζουμε άμεσα στο σουρωτήρι.

Στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τα 400 γρ γάλα, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τις κάψουλες βανιλλίνη. Αφήνουμε να ζεσταθούν (αλλά όχι να βράσουν) τα υλικά.

Ταυτόχρονα προσθέτουμε μέσα σε μια λεκάνη τα 100 γρ κρύο γάλα και το cornflourκαι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά μεταξύ τους. Στη συνέχεια μόλις το μίγμα των υλικών στην κατσαρόλα γίνει χλιαρό, προσθέτουμε τα υλικά της λεκάνης και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσουν και να γίνουν χυλός. Προσθέτουμε άμεσα το βρασμένο ρύζι και συνεχίζουμε το βρασμό σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και άμεσα προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κλασική σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς και να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Σερβίρουμε άμεσα σε μπολ ή ποτήρια της αρεσκείας μας και αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσουν στο εξωτερικό περιβάλλον.

Extra tip: Μόλις κρυώσει το ρυζόγαλο μπορούμε να διακοσμήσουμε με τρούφα, τριμμένη σοκολάτα, κανέλα κλπ.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λευκή σοκολάτα: Πώς να φτιάξετε το πιο απολαυστικό ρόφημα των γιορτών;

HerNewskl

Λιγκουίνι με κιμά θαλασσινών

Her News b

Φανουρόπιτα: Η παραδοσιακή συνταγή και η ιστορία της

Her News