HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να καθαρίσετε τα κοσμήματά σας σαν επαγγελματίας στο σπίτι

Τα κοσμήματα πρέπει να αστράφτουν, αλλά η έκθεση στη σκόνη και τη βρωμιά, τις λοσιόν και τα σαπούνια, ακόμη και τον ιδρώτα, τον αέρα και την υγρασία μπορεί να θαμπώσουν τα αγαπημένα σας κομμάτια με την πάροδο του χρόνου και να τους αφαιρέσουν τη λάμψη.

Ευτυχώς, είναι δυνατό να καθαρίσετε τα περισσότερα κοσμήματα στη κοσμηματοθήκη σας χωρίς να απευθυνθείτε σε επαγγελματία κοσμηματοπώλη. Επαναφέρετε το αμαυρωμένο ασήμι και το βρώμικο χρυσό πίσω στον παλιό, καλό και λαμπερό εαυτό τους, κάντε τους πολύτιμους λίθους όπως διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια και ζαφείρια να αστράφτουν ξανά και κάντε αυτά τα μαργαριτάρια να φαίνονται ξανά λαμπερά.

Όταν το κόσμημα σας έχει χάσει, λοιπόν, τη λάμψη του, συμβουλευτείτε αυτές τις δοκιμασμένες και αληθινές μεθόδους καθαρισμού DIY. Απλώς αρπάξτε τα σωστά αναλώσιμα για να ξεκινήσετε.

DIY τρόποι για να καθαρίσετε το ασήμι

Να σημειωθεί ότι αυτοί οι τρόποι δεν θα εμποδίσουν την αμαύρωση από το να επιστρέψει και οι ειδικοί προειδοποιούν να μην τις χρησιμοποιείτε πολύ συχνά , ειδικά το κόλπο με την οδοντόκρεμα, μόνο για “επείγοντα περιστατικά”. Για επαργυρωμένα κοσμήματα, αποφύγετε το υπερβολικό τρίψιμο για να μην φθείρεται το μεταλλικό φινίρισμα.

  • Χρησιμοποιήστε σαπούνι πιάτων: Ανακατέψτε μερικές σταγόνες υγρού πιάτων,  με ζεστό νερό. Βουτήξτε ένα μαλακό πανί στο διάλυμα και τρίψτε το ασήμι για να φύγει η αμαύρωση. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό και στεγνώστε με ένα άλλο μαλακό πανί.
  • Δοκιμάστε τη σόδα: Για πιο βαριά αμαύρωση, ανακατέψτε τρία μέρη μαγειρικής σόδας με ένα μέρος νερού. Βρέξτε το ασήμι και εφαρμόστε την πάστα με ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Δουλέψτε το στις σχισμές και γυρίστε το ύφασμα καθώς μαζεύει την αμαύρωση. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε.
  • Προσεγγίστε την οδοντόκρεμα: Με τον ίδιο τρόπο που τα ήπια λειαντικά στην οδοντόκρεμα αφαιρούν τους λεκέδες από τα δόντια σας, μπορούν επίσης να αφαιρέσουν την αμαύρωση από το ασήμι. Απλώστε μια μικρή οδοντόκρεμα λευκής πάστας (όχι τζελ) στο δάχτυλό σας ή σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε το πολύ απαλά στο αμαυρωμένο ασήμι. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό και γυαλίστε με ένα μαλακό πανί.

Πώς να καθαρίσετε τον χρυσό

Δώστε στα βραχιόλια, τις αλυσίδες και τα σκουλαρίκια από μασίφ χρυσό ένα απαλό “μπάνιο” με διάλυμα από μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων και λίγο ζεστό νερό. Βάλτε μικρά κομμάτια κοσμήματος σε ένα σουρωτήρι πριν τα τοποθετήσετε στο διάλυμα. μεγάλα κοσμήματα μπορούν να μπουν απευθείας στο μπολ για να μουλιάσουν για περίπου πέντε λεπτά για να απομακρύνουν τη βρωμιά. Γυρίστε τα αντικείμενα, στη συνέχεια βγάλτε τα, απλώστε τα σε ένα μαλακό πανί και περάστε τις σχισμές και τους συνδέσμους της αλυσίδας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά που έχει παγιδευτεί εκεί. Επιστρέψτε τα μικρά κομμάτια στο σουρωτήρι και ξεπλύνετε τα πάντα με τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε με ένα μαλακό πανί.

Πώς να καθαρίσετε πολύτιμους λίθους

Βουρτσίστε τις πέτρες με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, βουτήξτε σε καθαρό νερό για να ξεπλύνετε ή τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε και θαυμάστε τη λάμψη.

Πώς να καθαρίσετε τα μαργαριτάρια

Επειδή είναι πορώδη, τα μαργαριτάρια κρατούν τη σκόνη και τη βρωμιά και χάνουν εύκολα τη λάμψη τους. Είτε αληθινά, είτε καλλιεργημένα ή ψεύτικα, πρέπει να τα καθαρίζετε με προσοχή. Κανόνας νούμερο ένα: Ποτέ μην μουλιάζετε τα μαργαριτάρια, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει αποδυνάμωση και σπάσιμο.

Για να καθαρίσετε τις πέρλες, ξεκινήστε τοποθετώντας το σκέλος σε ένα μαλακό πανί. Βουτήξτε ένα καθαρό, μικρό πινέλο μακιγιάζ σε ένα μείγμα ζεστού νερού και λίγο ήπιου σαμπουάν. Ανακινήστε την περίσσεια του διαλύματος και περάστε από όλες τις πλευρές κάθε μαργαριτάρι. Για να τελειώσετε, ξεπλύνετε τα μαργαριτάρια με ένα καθαρό, καλά στρωμένο υγρό πανί. Αφήστε τα να στεγνώσουν.

Πώς να φροντίσετε σωστά τα κοσμήματά σας

  • Αφαιρέστε τα δαχτυλίδια όταν πλένετε τα χέρια σας, εφαρμόζετε προϊόντα ομορφιάς, καθαρίζετε το σπίτι ή εφαρμόζετε λοσιόν. Τέλος εφαρμόστε άρωμα πριν – όχι μετά – αφού φορέσετε τα κοσμήματα σας.
  • Μην φοράτε κοσμήματα ενώ κολυμπάτε – το χλώριο και το αλμυρό νερό μπορεί να το βλάψουν.
  • Σκουπίστε τα μαργαριτάρια με ένα μαλακό πανί μετά από κάθε χρήση για να αφαιρέσετε τα λάδια του σώματος και το άρωμα που μπορεί να τα κιτρινίσει.
  • Μην αφήνετε το ασήμι να κάθεται στη κοσμηματοθήκη σας — φορέστε το! Γίνεται πιο γυαλιστερό όσο περισσότερο φοριέται (η τριβή επιβραδύνει την αμαύρωση). Όταν δεν το φοράτε, φυλάξτε τα κομμάτια σε μια τσάντα που δεν μαυρίζει .

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 έξυπνα κόλπα που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές για να κρύψουν τους αντιαισθητικούς κάδους σκουπιδιών της κουζίνας

HerNews ka

Το αντικείμενο που χρειάζεσαι στην κρεβατοκάμαρα σου με βάση το ζώδιο σου!

HerNews ka

7 πράγματα που έχουν πάντα στο σπίτι τους οι άνθρωποι που αγαπούν τη διασκέδαση

HerNews ka