HerNews.gr
Beauty

Το να λούζετε τα μαλλιά σας μία φορά την εβδομάδα δεν είναι καλή ιδέα- Ακόμα & αν φαίνονται καθαρά

Το να λούζετε τα μαλλιά σας μία φορά την εβδομάδα μπορεί να μην είναι καλή ιδέα . Ακόμα κι όταν έχεις την αίσθηση ότι είναι καθαρά και ότι «αντέχουν».

Συχνά αναρωτιόμαστε εάν το λούσιμο των μαλλιών μας κάθε μέρα είναι καλή ιδέα και οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι είναι καλό αρκεί να χρησιμοποιείτε ένα κατάλληλο σαμπουάν και αρκεί τα μαλλιά σας χρειάζονται αυτή τη συχνότητα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν τα μαλλιά πλένονται λιγότερο από δύο φορές την εβδομάδα, ο θύλακας φράζει και αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα: ξεφλούδισμα του τριχωτού της κεφαλής , φαγούρα, ευαισθησία, πιτυρίδα , ακόμη και απώλεια μαλλιών. 

Αυτά τα μικρά σωματίδια, αόρατα στο μάτι αλλά που καταλήγουν να εναποτίθενται στο τριχωτό της κεφαλής , εμποδίζουν τη σωστή οξυγόνωση, γι’ αυτό καλό είναι να τα λούζετε πιο συχνά, ακόμη και τα πυκνά μαλλιά που προφανώς δεν το χρειάζονται.

Και χωρίς να φτάσουμε μέχρι τις ακραίες συνέπειες της τριχόπτωσης μαλλιά, η ρύπανση, σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί επίσης να είναι η αιτία της πρόωρης αποδυνάμωσης των μαλλιών.

Λούστε τα μαλλιά σας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα

Δεν υπάρχει καθολικός κανόνας για τον καθορισμό της σωστής συχνότητας πλυσίματος για όλους τους τύπους μαλλιών, επειδή, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη το μέρος όπου ζείτε ή ο τύπος ζωής που κάνετε. Το να ζεις σε μια πολύ μολυσμένη πόλη δεν είναι το ίδιο με το να ζεις στην ύπαιθρο. Ακόμη και το κλίμα, η χρήση της μηχανής ή του αυτοκινήτου, ο αθλητισμός, η ποιότητα του νερού με το οποίο λούζετε τα μαλλιά σας… όλα παίζουν σημαντικό ρόλο.

Ωστόσο, ακόμη και όταν τα μαλλιά είναι ξηρά και πυκνά και φαινομενικά μένουν καθαρά για αρκετές ημέρες, ο ειδικός συνιστά να τα λούζετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα που μπορεί να συσσωρευτούν στο τριχωτό της κεφαλής.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Φριζάρισμα & καλοκαίρι

Her News b

Sliced bob: Το it-κούρεμα που θα δούμε παντού φέτος το φθινόπωρο

Her News

Ενυδατική κρέμα: Μάθε γιατί είναι τόσο σημαντική για το δέρμα σου

Her News