HerNews.gr
Beauty

Kυτταρίτιδα τέλος! – Έτσι θα απαλλαγούμε οριστικά

Μπορούμε τελικά να απαλλαγούμε οριστικά από την κυτταρίτιδα; Η κυτταρίτιδα δεν είναι επιβλαβής για τη γενική υγεία μας. Ωστόσο, μπορούμε να μειώσουμε την εμφάνισής της μέσω ενός συνδυασμού άσκησης, διατροφής και θεραπειών.

Μπορεί η κυτταρίτιδα να εξαλειφθεί με την άσκηση;

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισής της. Όταν σχεδιάζετε ένα πρόγραμμα άσκησης, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάνετε έναν συνδυασμό ασκήσεων κάρδιο και ενδυνάμωσης 4–7 ημέρες την εβδομάδα, καθώς αυτό βοηθά στην επίτευξη απώλειας βάρους και στην πρόληψη της απώλειας μυών.

Σε ποια σημεία του σώματος εντοπίζουμε κυτταρίτιδα;

Οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν κυτταρίτιδα στους μηρούς, στο κάτω μέρος ή στην κοιλιά τους. Είναι βέβαια φυσιολογικό, αλλά αν σας ενοχλεί, υπάρχουν τρόποι να το κάνετε λιγότερο αισθητό.

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω ώστε να έχω τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα;

· Ασκηθείτε έξυπνα.

Κινηθείτε. Είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες. Δεν θα εξαφανίσει εντελώς την κυτταρίτιδά σας, αλλά οι δυνατοί μύες κάτω από τις περιοχές με σβώλους μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται πιο ομοιόμορφο. Δοκιμάστε ένα πρόγραμμα τριών μερών: υγιεινή διατροφή, γρήγορη άσκηση και κινήσεις που τονώνουν τους μυς σας.

· Τρώτε περισσότερα ωμά τρόφιμα.

Τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες — δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά — αντί για τροφές με «άδειες» θερμίδες. Οι απλοί ή «εξευγενισμένοι» υδατάνθρακες που βρίσκονται σε πολλά ψωμιά, καραμέλες και αναψυκτικά προσθέτουν θερμίδες. Αυτό οδηγεί σε λίπος, ειδικά σε περιοχές που είναι επιρρεπείς στην κυτταρίτιδα.

· Χάστε μερικά κιλά.

Αδύνατη ή όχι, μπορεί να έχετε κυτταρίτιδα. Αλλά το επιπλέον βάρος συχνά το κάνει πιο ορατό. Εάν είστε υπέρβαρη, η καλύτερη λύση είναι να χάσετε μερικά κιλά. Προσπαθήστε όμως να χάσετε βάρος αργά. Η δίαιτα γιο-γιο μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα να φαίνεται χειρότερη. Εάν έχετε χάσει πολύ βάρος, μπορεί να εμφανιστεί σε περιοχές όπου το δέρμα σας είναι χαλαρό.

· Κόψτε τη συνήθεια του καπνίσματος.

Κάθε ένα τσιγάρο επηρεάζει την παροχή αίματος στο δέρμα σας. Γίνεται πιο λεπτό και πιο πιθανό να κρεμάσει. Αυτό κάνει την κυτταρίτιδα στα μπράτσα, τους μηρούς και το κάτω μέρος πιο ορατή.

· Κάντε μασάζ στη ζώνη με τα λακκάκια.

Αφιερώστε λίγα επιπλέον λεπτά κάθε μέρα για να δώσετε σε αυτά τα σημεία ένα σταθερό τρίψιμο. Δοκιμάστε το στο ντους ή όταν εφαρμόζετε λοσιόν. Το μασάζ βελτιώνει τη ροή του αίματος και απαλλάσσει την περίσσεια υγρών, κάτι που μπορεί να κάνει τα λακκάκια λιγότερο αισθητά.

· Πάρτε προϊόντα ειδικά για την κυτταρίτιδα.

Οι κρέμες με φυτικά εκχυλίσματα μπορεί να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται καλύτερο. Για παράδειγμα, τα προϊόντα με καφεΐνη μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη σύσφιξη του δέρματός σας. Κάντε μια δοκιμή!

· Προσθέστε την κρέμα ρετινόλης στη ρουτίνα σας.

Όταν αναζητάτε διαφημίσεις για συσφικτικές κρέμες, ψάξτε τη λέξη ρετινόλη. Δεν θα θεραπεύσει εντελώς την κυτταρίτιδα αλλά μπορεί να βελτιώσει την όψη και την υφή του δέρματός σας. Ένα προϊόν με 0,3% ρετινόλη είναι το καλύτερο. Πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για τουλάχιστον 6 μήνες για να δείτε αποτελέσματα. Θα πρέπει να πυκνώσει το εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας για να βοηθήσει στην κάλυψη των ανώμαλων περιοχών.

· Χρησιμοποιήστε ένα αυτομαυριστικό προϊόν.

Εάν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα, το προαναφερθέν προϊόν μπορεί να σας βοηθήσει. Οι περιοχές με βαθουλώματα είναι λιγότερο αισθητές σε πιο σκούρες επιδερμίδες. Ξεκινήστε με ένα απαλό scrub σώματος και, στη συνέχεια, εφαρμόστε μια λοσιόν αυτομαυρίσματος μόνο σε περιοχές με κυτταρίτιδα. Στη συνέχεια, καλύψτε ολόκληρο το σώμα σας με ένα σπρέι μαυρίσματος.

· Θερμότητα με λέιζερ και RF.

Τα λέιζερ ή οι ραδιοσυχνότητες (RF) ενισχύουν το δέρμα σας με θερμότητα, καθώς και πρόσθετο μασάζ και αναρρόφηση. Οι θεραπείες μπορούν να δώσουν στα εξογκώματά σας πιο ομαλή εμφάνιση — σε ορισμένες περιπτώσεις, για 6 μήνες ή περισσότερο.

Τι μπορεί να χειροτερεύσει την κυτταρίτιδα;

Η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα πιο αισθητή, αλλά μερικοί αδύνατοι άνθρωποι έχουν επίσης κυτταρίτιδα. Τείνει να εμφανίζεται σε οικογένειες, επομένως η γενετική μπορεί να διαδραματίσει το μεγαλύτερο ρόλο στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Ένας ανενεργός τρόπος ζωής μπορεί επίσης να αυξήσει τις πιθανότητές σας να έχετε κυτταρίτιδα, όπως και η εγκυμοσύνη.

Ποιες τροφές προκαλούν κυτταρίτιδα στα πόδια;

Επεξεργασμένες τροφές. Τρόφιμα όπως πατατάκια, ψημένα προϊόντα, αναψυκτικά, επεξεργασμένα μείγματα και κρέατα μπορούν επίσης να προκαλέσουν φλεγμονή. Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα ζάχαρης, λίπους και αλατιού. Όπως και οι σύνθετοι υδατάνθρακες, αυτές οι τροφές προκαλούν τη μεγέθυνση των λιποκυττάρων, την κατακράτηση υγρών και την αύξηση των τοξινών.

Ποιες τροφές μειώνουν την κυτταρίτιδα;

-Γκρέιπφρουτ και άλλα φρούτα. Είναι γεμάτο βιταμίνη C για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του κολλαγόνου, αλλά περιέχει μια ικανότητα καύσης λίπους που μπορεί να βοηθήσει στον μεταβολισμό και στην απώλεια βάρους

-Σπαράγγια και άλλα λαχανικά

-Κοτόπουλο και ψάρι

-Ξηροί καρποί και σπόροι

-Υδατάνθρακες ολικής αλέσεως

-Είδος σίκαλης

-Κόλιαντρο

-Μαϊντανός

Σε ποια ηλικία επιδεινώνεται η κυτταρίτιδα;

Από τα 25 έως τα 35 αρχίζει να εμφανίζεται τη κυτταρίτιδα. Καθώς οι γυναίκες αρχίζουν να πλησιάζουν την εμμηνόπαυση, τα οιστρογόνα αρχίζουν να μειώνονται. Τα οιστρογόνα έχουν επίδραση στα αιμοφόρα αγγεία. Όταν τα οιστρογόνα αρχίζουν να μειώνονται, χάνετε τους υποδοχείς στα αιμοφόρα αγγεία και τους μηρούς, άρα έχετε μειωμένη κυκλοφορία.

Ποια βιταμίνη μπορεί να βελτιώσει την κυτταρίτιδα;

Η βιταμίνη Β6, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ορμονική ισορροπία. Επιπλέον, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας διεγείροντας το μεταβολισμό του λίπους, βοηθώντας στην ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και μειώνοντας τη φλεγμονή.

Ποια ορμόνη προκαλεί την κυτταρίτιδα;

Κυρίως τα οιστρογόνα είναι οι ορμόνες που ευθύνονται για την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας, καθώς είναι υπεύθυνες για τη διευθέτηση του λιπώδους ιστού. Στις γυναίκες, η παραγωγή του λιπώδους ιστού είναι ανεξάρτητη από την ποσότητα της τροφής που καταναλώνεται.

Το πόσιμο νερό βοηθάει στην κυτταρίτιδα;

Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο πιο υγιές θα είναι το δέρμα σας και τόσο λιγότερες θα είναι οι πιθανότητες να υποφέρετε από κυτταρίτιδα. Η κατανάλωση νερού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε μια υγιεινή διατροφή, επομένως πίνετε νερό και θα είστε πιο υγιείς συνολικά.

Η κυτταρίτιδα σχετίζεται με την απώλεια βάρους;

Η απώλεια βάρους και η ενδυνάμωση των μυών στα πόδια, τους γλουτούς και την κοιλιά μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα λιγότερο αισθητή σε αυτές τις περιοχές, αλλά δεν θα εξαφανιστεί εντελώς.

Οι μπανάνες είναι καλές για την κυτταρίτιδα;

Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία που βελτιώνουν το δέρμα, όπως ο ψευδάργυρος. Είναι επίσης γνωστές για την ενίσχυση της ροής του αίματος λόγω του καλίου που περιέχουν, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κυτταρίτιδας.

Τα αυγά είναι καλά για την κυτταρίτιδα;

Τα ασπράδια αυγών πρέπει να αποτελούν μέρος κάθε δίαιτας κατά της κυτταρίτιδας. Αποτελούν εξαιρετική πηγή διατροφικών πρωτεϊνών αλλά πολύ χαμηλές σε θερμίδες και λιπαρά. Τα αυγά είναι ‘φορτωμένα’ με πρωτεΐνες και μέταλλα που καταστρέφουν την κυτταρίτιδα.

Γιατί η κυτταρίτιδά μου δεν εξαφανίζεται;

Αυτό συμβαίνει γιατί μόλις αναπτυχθεί ένα λιποκύτταρο, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει για πάντα. Η απώλεια βάρους μπορεί μόνο να συρρικνώσει το περιεχόμενο των λιποκυττάρων, αλλά δεν εξαλείφει το ίδιο το λιποκύτταρο. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους κατά τη διάρκεια της ζωής σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την εμφάνιση πρόσθετης κυτταρίτιδας.

Θεραπεία με λέιζερ (Λέιζερ Λιπόλυση)

Για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι θεραπειών με λέιζερ. Κατά τη διάρκεια μιας ελάχιστα επεμβατικής θεραπείας με λέιζερ μια μικροσκοπική ίνα λέιζερ εισάγεται κάτω από το δέρμα σας.
Όταν λειτουργεί το λέιζερ, η ενέργειά του διασπά τις σκληρές ζώνες κάτω από το δέρμα. Αυτή η θεραπεία μπορεί επίσης να πυκνώσει το δέρμα σας, κάτι που είναι σημαντικό.
Το δέρμα συχνά λεπταίνει εκεί που σχηματίζεται κυτταρίτιδα.
Η πάχυνση του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Οι ασθενείς βλέπουν αποτελέσματα που διαρκούν ένα χρόνο ή περισσότερο. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν 6 μήνες ή περισσότερο.

Ραδιοσυχνότητα

Αυτό είναι ένα είδος θεραπείας που θερμαίνει την κυτταρίτιδα. Μία εγκεκριμένη από τον FDA συσκευή συνδυάζει ραδιοσυχνότητες με λέιζερ, αναρρόφηση και μασάζ για να στοχεύσει την κυτταρίτιδα.

Υπέρηχος

Μια τεχνική που ονομάζεται υπερηχητική λιπογλυπτική είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που στοχεύει και καταστρέφει το λίπος. Όταν συνδυάζεται με άλλη θεραπεία, ο υπέρηχος μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ωραιότερες θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα!

Κεφάλαιο «Περιποίηση Σώματος»: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Πώς θα εξομαλύνεις τις ρυτίδες από το κάπνισμα;

HerNewskl

Serum-mascara: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την εφαρμογή της

HerNewskl

Ποια είναι τα 5 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σας το καλοκαίρι;

HerNewskl