HerNews.gr
Social News

Σεισμός στην Τουρκία: «Ευχαριστώ Ελλάδα» γράφουν οι γείτονες για την ΕΜΑΚ στα social media

Όλο και περισσότεροι Τούρκοι χρήστες των social media ευχαριστούν τις τελευταίες ώρες τη χώρα μας για την παρουσία και την συμβολή της ΕΜΑΚ στη διάσωση επιζώντων κάτω από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός της Δευτέρας.

«Ευχαριστώ Ελλάδα» (Teşekkürler Yunanistan) είναι η φράση που γράφουν σχεδόν συνεχώς στα social media οι Τούρκοι πολίτες.

Το «ευχαριστώ» στην Ελλάδα από τους «Τούρκους

«Κοιτάξτε αυτή είναι η ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Αυτοί οι άντρες είναι χαρούμενοι και κλαίνε γιατί έβγαλαν σώα την 6χρονη Τουρκάλα από τα χαλάσματα. Είναι χαρούμενοι που κατάφεραν να σώσουν το 6χρονο κορίτσι και δεν το άφησαν να πεθάνει. Χωρίς αυτούς, ίσως να μην είχε σωθεί. Χαίρομαι που ήρθαν».

«Οι άνθρωποι που βλέπετε σαν εχθρούς δεν διστάζουν να σας βοηθήσουν με το παραμικρό. Θα σας θυμόμαστε για αυτή τη φωτογραφία, όχι για τον πόλεμο που έγινε πριν από εκατό χρόνια. Ευχαριστώ Ελλάδα» έγραψε κάποιος, με το hashtag να γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας.

«Όμορφοι άνθρωποι που χαίρονται και κλαίνε από χαρά σαν να έσωσαν το δικό τους παιδί. Καλή επιτυχία σε εσένα γείτονα δεν θα ξεχάσουμε.Ευχαριστούμε Ελλάδα» έγραψε ένας άλλος χρήστης στο Τwitter. «Η χαρά που βίωσαν αφού η ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης ανέσυρε ένα 6χρονο κορίτσι από τα ερείπια αποτυπώθηκε στην ελληνική τηλεόραση. Καλή τύχη σε εσάς τους όμορφους ανθρώπους. #Ελλάδα»

«Οι μουσουλμανικές χώρες, που λέμε θρησκευτικά αδέρφια μας, δεν είχαν τόση ανθρωπιά όσο εσείς. Η Ελλάδα, ο επονομαζόμενος εχθρός μας, σώζει τους ανθρώπους κάτω από τα ερείπια. Θεία δικαιοσύνη»

«Όσοι έλεγαν πως θα μπουν στην Ελλάδα σε μια νύχτα, δεν πήγαν κάτω από τα ερείπια για να σώσουν έναν πολίτη. Οι Έλληνες ωστόσο που θεωρούσαν εχθρό, το έκαναν»

«Ένας γενναίος εχθρός είναι καλύτερος από έναν άθλιο φίλο. Ευχαριστούμε Ελλάδα»

«Τούρκοι μην το ξεχνάτε αυτό. Ευχαριστούμε Ελλάδα»

 

«Όποια γλώσσα και αν είναι μιλάμε, όποιο και εάν είναι το χρώμα της σημαίας μας, τα χρώματα των δακρύων μας είναι πάντα τα ίδια. Ευχαριστώ Ελλάδα»

Έως αυτή την ώρα οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια και στην Αλεξανδρέττα, είχε ως αποτέλεσμα να απεγκλωβιστούν από τα συντρίμμια δύο μικρά κορίτσια, ένας έφηβος και ένας 50χρονος άνδρας.

To viral video με τους διασώστες που αγκαλιάζονται

Το βίντεο με τους διασώστες της ΕΜΑΚ να αγκαλιάζονται μετά την πετυχημένη διάσωση ενός μικρού κοριτσιού, έγινε viral και σχολιάστηκε θετικά στα κοινωνικά δίκτυα, με Τούρκους χρήστες να εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους προς την Ελλάδα.

Το κλίμα δεν θυμίζει σε τίποτα τις φιλοπολεμικές και εμπρηστικές αναρτήσεις του τελευταίου διαστήματος κατά της χώρας μας, λόγω και της ακραίας ρητορικής της τουρκικής ηγεσίας.

ΕΜΑΚ: Ενισχύεται η ελληνική αποστολή – Αναχωρεί και δεύτερη ομάδα

Ενισχύεται με επιπρόσθετες δυνάμεις η ελληνική αποστολή που συνδράμει στις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης στην Τουρκία, προς αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία, όπως ανακοίνωσε η ΕΜΑΚ.

Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε άμεση συνεννόηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, αναχωρεί τις αμέσως επόμενες ώρες ομάδα με 15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ, με έναν διασωστικό σκύλο και δύο οχήματα.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Madonna: Επιστρέφει δυναμικά μετά την περιπέτεια της υγείας της με νέο βίντεο που χορεύει

HerNews ka

Avril Lavigne: H ρομαντική πρόταση γάμου στο Παρίσι

HerNewskl

Έλενα Παπαρίζου: “Είμαι μια φυσιολογική γυναίκα με τα πιασιματάκια μου”

Her News b