HerNews.gr
Ελλάδα

Άδεια μητρότητας: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επέκταση από 6 σε 9 μήνες

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα στο gov.gr για την υποβολή δηλώσεων από τις εργαζόμενες μητέρες για την επέκταση της άδειας μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες.

Τη δήλωση πρέπει να υποβάλλουν όλες οι δικαιούχοι με ημερομηνίες έναρξης της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας από τις 26.05.2022 έως και τις 24.11.2022, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη στείλει σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα ή αν έχουν υποβάλει σχετική δήλωση στις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ.

Η δήλωση είναι προσβάσιμη με τους κωδικούς TAXISnet στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epektases-tes-eidikes-adeis-prostasias-tes-metrotetas

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να αναφέρουν στη δήλωση πότε έλαβαν ή θα λάβουν την επέκταση της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας, δηλαδή:

  • α) είτε σε συνέχεια της αρχικής λήξης της,
  • β) είτε μετά την παρεμβολή κανονικής άδειας έτους 2022,
  • γ) είτε μετά τη μεσολάβηση πραγματικής εργασίας στον εργοδότη, καταγράφοντας και τα ακριβή χρονικά διαστήματα κανονικής αδείας ή πραγματικής εργασίας.

Συγκεκριμένα, η συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση θα πρέπει να δηλώνει:

 «Επιθυμώ την επέκταση της Ειδικής Παροχής Προστασίας της Μητρότητας: 1) σε συνέχεια από την αρχική λήξη αυτής ή 2) μετά την παρεμβολή της κανονικής άδειας του έτους 2022, η οποία ελήφθη ή θα ληφθεί από ……. έως ……. ή 3) μετά τη μεσολάβηση πραγματικής εργασίας στον εργοδότη από ……. έως …….».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε https://www.dypa.gov.gr/

Ιώσεις: Παιδίατρος εξηγεί γιατί είναι συχνό φαινόμενο να αρρωσταίνουν τα νήπια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Πελοπόννησο & Δωδεκάνησα την Παρασκευή

Her News

Ρέντη: Ατύχημα με τέσσερις τραυματίες σε λούνα παρκ – Σοβαρά νοσηλεύονται οι δύο νεαροί

Her News

Καιρός: Άστατος και σήμερα Πέμπτη- Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέξει

HerNews ka