HerNews.gr
Beauty

Μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση με λέιζερ πάνω από ένα τατουάζ;

Η αποτρίχωση με λέιζερ υπάρχει από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, αλλά αν αφιερώνετε πολύ χρόνο στο TikTok, ίσως νομίζετε ότι η τεχνική είναι μια νέα τάση. Εξάλλου, η θεραπεία έχει γίνει απίστευτα δημοφιλής στην εφαρμογή, με πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια προβολές του hashtag #laserhairremoval. 

Αυτή η δημοτικότητα οφείλεται, εν μέρει, στη νέα εμμονή του Διαδικτύου με τις οικιακές συσκευές αποτρίχωσης IPL —οι αναφορές της αποτρίχωσης IPL έχουν ξεπεράσει τις 23 εκατομμύρια προβολές στο TikTok—που επιτρέπουν στους χρήστες να απαλλάσσονται από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από την άνεση του σπιτιού τους.

Δεδομένου ότι η αποτρίχωση με λέιζερ έχει προκαλέσει τόνους στο διαδίκτυο, μπορεί να εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή για όλους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε τατουάζ. Παρακάτω θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποτρίχωση με λέιζερ και τα τατουάζ.

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια απίστευτα δημοφιλής καλλυντική θεραπεία που αφαιρεί μόνιμα τις τρίχες (ή τουλάχιστον μειώνει σημαντικά την πυκνότητά τους). Για να επιτύχετε τέτοια αποτελέσματα, πρέπει να υποβληθείτε σε πολλαπλές θεραπείες και να έχετε αρκετά σκούρες τρίχες ώστε το λέιζερ να στοχεύει επαρκώς κάθε ωοθυλάκιο.

Συνολικά, η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας — εφόσον δεν έχετε τατουάζ.

Μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση με λέιζερ πάνω από ένα τατουάζ;

Ενώ τα λέιζερ έχουν σχεδιαστεί μόνο για να στοχεύουν τη μελάγχρωση εντός του θύλακα της τρίχας, οι ειδικοί λένε ότι τα τατουάζ παρεμβαίνουν στη διαδικασία.

Το λέιζερ θα ανιχνεύσει και θα στοχεύσει τη χρωστική ουσία στο μελάνι του τατουάζ αντί για τις τρίχες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε έγκαυμα, πόνο και βλάβη στο δέρμα και το τατουάζ, προειδοποιούν.

Στην πραγματικότητα, ενώ τα λέιζερ αποτρίχωσης διαφέρουν από τα λέιζερ αφαίρεσης τατουάζ, μπορούν να έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα. Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα λέιζερ που στοχεύει τις χρωστικές στο μελάνι τατουάζ, διασπώντας τη χρωστική ουσία με μια δέσμη φωτός υψηλής έντασης. Τα διαλυμένα σωματίδια μελανιού απομακρύνονται στη συνέχεια από το σώμα μέσω του φυσικού ανοσοποιητικού συστήματος.

Υπάρχουν τρόποι να κάνετε αποτρίχωση με λέιζερ ενώ έχετε τατουάζ; 

Οι ειδικοί λένε επίσης ότι δεν συνιστάται η προσθήκη λέιζερ στο μείγμα όταν έχετε ένα τατουάζ. Ένα έγκαυμα στο δέρμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόνιμη ουλή και παραμόρφωση, προειδοποιούν. Έτσι, αν θέλετε να προχωρήσετε με την αποτρίχωση με λέιζερ σε μια περιοχή όπου έχετε ένα τατουάζ, συνιστούν  πρώτα να αφαιρέσετε το τατουάζ.

Εναλλακτικές λύσεις για την αποτρίχωση με λέιζερ

Τώρα που ξέρετε ότι η αποτρίχωση με λέιζερ δεν ισχύει εάν έχετε τατουάζ, ίσως αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από το σώμα σας από την ανεπιθύμητη τρίχα. Στο πιο προσιτό άκρο του φάσματος, το ξύρισμα και η αποτρίχωση με κερί είναι ασφαλείς τρόποι για να αφαιρέσετε τις τρίχες του σώματος που καλύπτουν τα τατουάζ . Απλώς βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τη σωστή φορά (με άλλα λόγια, μην ξυρίζετε ή μην κάνετε αποτρίχωση με κερί αντίθετα με την κατεύθυνση που μεγαλώνουν φυσικά οι τρίχες σας).

Το Τελικό Takeaway

Δεδομένου ότι η αποτρίχωση με λέιζερ και τα τατουάζ δεν πάνε μαζί, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τους γενικούς καλλυντικούς σας στόχους πριν κάνετε ένα τατουάζ ή κλείσετε ραντεβού για αποτρίχωση με λέιζερ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Πώς να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά του μανταρινιού στα χέρια

HerNews ka

Μiley Cyrus: Η αλλαγή στα μαλλιά της είναι ότι καλύτερο έχει κάνει!

HerNewskl

Πώς θα περιορίσετε τη λιπαρότητα στο δέρμα σας στη ζώνη Τ;

HerNewskl