HerNews.gr
DECORNEWS

Πρέπει οι κουρτίνες να ταιριάζουν με το χρώμα του τοίχου σας;

Δεν υπάρχουν δύσκολοι και γρήγοροι κανόνες όσον αφορά το να ταιριάξετε τις κουρτίνες σας με το χρώμα του τοίχου σας και πραγματικά είστε ελεύθεροι να επιλέξετε όποιον συνδυασμό χρωμάτων επιθυμείτε, αλλά υπάρχουν ορισμένες σκέψεις που θα σας βοηθήσουν να προσγειωθείτε στον τέλειο συνδυασμό χρώματος τοίχου και χρώμα κουρτίνας. 

Πρώτα σκεφτείτε τι θέλετε από τον χώρο. Θέλετε να φέρετε την υφή και το ενδιαφέρον σε ένα δωμάτιο, οπότε μπορεί να σας αρέσουν τα χρώματα των τοίχων και των κουρτινών σε αντίθεση ή θέλετε να τραβήξετε την προσοχή σε κάτι άλλο στο χώρο – ίσως έναν καναπέ ή ένα χαλί;

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να θέλετε να ρίξετε τη χρωματική παλέτα και να ταιριάξετε τις κουρτίνες σας με τον τοίχο για να τους επιτρέψετε να ενωθούν στο φόντο και να μην κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας. 

Πρέπει λοιπόν το χρώμα της κουρτίνας σας να είναι ίδιο με του τοίχους σας;

Η σύντομη απάντηση είναι ότι τα χρώματα των κουρτινών σας δεν χρειάζεται να ταιριάζουν με τους τοίχους σας. Υπάρχει μια πραγματική γκάμα συνδυασμών εκεί έξω για τους τοίχους και τις κουρτίνες σας. Οι κουρτίνες πρέπει να συμπληρώνουν το χρώμα του τοίχου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ταιριάζουν με το χρώμα του τοίχου.

Το ύφασμα είναι συχνά ένα από τα διακοσμητικά στοιχεία που προσδίδουν χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο, είτε πρόκειται για υψηλή αντίθεση είτε για πιο διακριτική έλξη τονικών στοιχείων από το χρώμα του τοίχου σας στo σχέδιο ή στο σχέδιο του υφάσματος.

Συνολικά, θα πρέπει να θέλετε να έχετε έναν συντονισμένο συνδυασμό χρωμάτων κουρτίνας και τοίχου, που θα σας βοηθήσει να προσθέσετε υφή και να κάνετε τις κουρτίνες σας να φαίνονται ακριβές και να ξεχωρίζουν, αλλά όχι να ταιριάζουν, εκτός και αν ένα συντονισμένο δωμάτιο είναι η εμφάνιση που θέλετε να επιτύχετε.

Ωστόσο, άλλοι σχεδιαστές στοχεύουν σε μια ταιριαστή εμφάνιση και χρησιμοποιούν ταιριαστούς συνδυασμούς τοίχων και κουρτινών για να τονίσουν ένα σχεδιαστικό στοιχείο του δωματίου. Με τις κουρτίνες να ξεθωριάζουν στο φόντο, το σημείο εστίασης μπορεί πραγματικά να λάμψει.

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να θέλετε να έχετε ασορτί κουρτίνες και τοίχους είναι αν θέλετε ένα μονόχρωμο ύφος και στυλ. Σε ένα μονόχρωμο δωμάτιο, το μόνο που χρειάζεται είναι να στρώσετε το ίδιο χρώμα ή παρόμοιους τόνους του ίδιου χρώματος, με συνέπεια σε όλο το δωμάτιο, να διακοσμήσετε τα πάντα, από τα σοβατεπί μέχρι τις οροφές, χωρίς επίσης να ξεχνάτε την υφή και τις κουρτίνες σας.

Ένας καλόγουστος και διακριτικός τρόπος για να κάνετε την εμφάνιση που ταιριάζει είναι να κάνετε έναν ή δύο τόνους πιο ανοιχτόχρωμα ή πιο σκούρα, ώστε να είναι παρόμοια σε τόνους, αλλά όχι πανομοιότυπα, που σημαίνει ότι το δωμάτιο δεν φαίνεται επίπεδο και αντίθετα είναι πλούσιο σε υφή.

 Σκεφτείτε ανοιχτό γκρι τοίχους σε συνδυασμό με ένα ελαφρώς πιο σκούρο, πιο μπλε γκρι. Ή ίσως το δωμάτιό σας έχει ένα ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων , οπότε οι λευκοί τοίχοι μπορεί να λειτουργούν με μπεζ κουρτίνες.

Πως να κάνετε τις κουρτίνες σας να φαίνονται πιο luxury

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οικογένεια μεταμόρφωσε λεωφορείο σε διαμέρισμα

Her News

Πώς να καθαρίσω την καφετιέρα μου;

Her News

Λευκά σεντόνια: Μυστικά για να τα διατηρήσετε σαν καινούργια

Her News