HerNews.gr
Διεθνή

Καμίλα: Πως το στέμμα που θα φορέσει στη στέψη του Καρόλου θα τιμήσει την βασίλισσα Ελισάβετ Β’;

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου ότι η Καμίλα θα φοράει ένα ιστορικό στέμμα κατά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ΄ στις 6 Μαΐου  και ενώ η περίσταση σηματοδοτεί την «πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία» που δεν κατασκευάζεται νέο στέμμα για σύζυγο , θα περιλαμβάνει ειδικό αφιέρωμα στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Το παλάτι μοιράστηκε, ότι το στέμμα που φορούσε η βασίλισσα Μαίρη -που ήταν η γιαγιά της βασίλισσας Ελισάβετ- κατά τη στέψη του συζύγου της, Βασιλιά Γεώργιου Ε’, το 1911 επιλέχθηκε για να το φορέσει η Καμίλα, μια απόφαση που τελικά δίνει μια απάντηση σε ένα θέμα που ακούγεται στους βασιλικούς κύκλους από την Αυτού Μεγαλειότητα. 

Σύμφωνα με το παλάτι, η τελευταία φορά που μια σύζυγος ξαναφόρεσε στέμμα ήταν «όταν η βασίλισσα Καρολίνα, σύζυγος του Γεωργίου Β’, φόρεσε το στέμμα της Μαρίας της Μόντενας» για τη στέψη του συζύγου της το 1727.

Αν και δεν δημιουργείται νέο στέμμα «για το συμφέρον της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας», θα γίνουν κάποιες ειδικές τροποποιήσεις στο κομμάτι της Queen Mary, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης μερικών από τα αγαπημένα διαμάντια της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ.

«Αυτές οι αλλαγές θα αποτίσουν φόρο τιμής ιδιαίτερα στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β, καθώς το στέμμα θα επαναρυθμιστεί με τα διαμάντια Cullinan III, IV και V».

Έγραψε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, προσθέτοντας ότι τα συγκεκριμένα διαμάντια ήταν τα αγαπημένα της βασίλισσας Ελισάβετ για πολλά χρόνια και πως συχνά το φορούσε η αείμνηστη Αυτού Μεγαλειότητα ως καρφίτσες.

Ο ιδιοκτίτης του κοσμηματοπωλείου Steven Stone με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, λέει στα ξένα μέσα ότι οι προσθήκες προσθέτουν μεγάλη αξία και λάμψη.

Μόνο μία από τις καρφίτσες που φορούσε η βασίλισσα Ελισάβετ με τα διαμάντια Cullinan θα μπορούσε να αξίζει 60 εκατομμύρια δολάρια.

Εξηγώντας ότι η αείμνηστη μονάρχης φορούσε συχνά δύο από τα διαμάντια, το Cullinan III 94,4 καρατίων και το Cullinan IV 63 καρατίων, μαζί σε μια καρφίτσα, ο ειδικός στα κοσμήματα είπε ότι τα πετράδια είναι η τρίτη και τέταρτη μεγαλύτερη πέτρα που κόβεται από το διαμάντι Cullinan. 

Η τρίτη πέτρα, γνωστή ως Cullinan V, χρησιμοποιήθηκε στην πραγματικότητα στο στέμμα της Βασίλισσας Μαρίας πριν εμφανιστεί σε μια καρφίτσα και μεταβιβαστεί στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Ο επαγγελματίας του κοσμήματος πρόσθεσε ότι θα υπολόγιζε ότι το διαμάντι, το οποίο «είναι ένα όμορφο διαμάντι σε σχήμα καρδιάς που ζυγίζει 18,8 καράτια», θα εκτιμηθεί σε περίπου «4 εκατομμύρια δολάρια».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτό θα είναι το μενού την ημέρα της κηδείας της

Her News b

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Χώρισε την Τζίτζι Χαντίντ και επέστρεψε στα… γνωστά – Εθεάθη με 23χρονη!

Her News b

Στον Βόρειο Πόλο έφτασε ο καπνός από τις πυρκαγιές στη Σιβηρία

Her News