HerNews.gr
Γνώμες

Grey’s Anatomy: 5 μαθήματα ζωής που πήραμε από τους πρωταγωνιστές της σειράς

Grey's Anatomy

Η αγαπημένη σειρά όλων μας Grey’s Anatomy έρχεται στο τέλος μας με την πρωταγωνίστρια της σειράς Meredith να αποχωρεί στον τελευταίο κύκλο. 

Γράφει η Kλεοπάτρα Μπράιτ

Grey's Anatomy

Το γεγονός πως φτάνει στο τέλος της μας προκαλεί σίγουρα μια θλίψη, αλλά τα μαθήματα που μας έμαθε για τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις θα μας μείνουν αξέχαστα.

Meredith Grey, Alex Karev, Richard Webber, Miranda Bailey.

Και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές είχαν κάτι να μας δώσουν, κάτι να μας κάνουν να προβληματιστούμε. Κλάψαμε, χαρήκαμε, αγχωθήκαμε, γελάσαμε μαζί τους. Ωστόσο, εγώ προσωπικά θα θυμάμαι πολλά, αλλά τα παρακάτω δε θα τα ξεχάσω ποτέ.

Να είσαι πάντα ανοιχτός στην αγάπη

Oι ιστορίες ρομαντισμού της σειράς μοιάζουν σα να βγήκαν από παραμύθι. Από one night stand μεχρι την αιώνια αγάπη της Meredith και του Derek. Ωστόοσ, η αγάπη του Alex και της Jo φαίνεται πως η αγάπη μας θέλει όλους “ανοιχτούς” σε νέα πράγματα. Και οι δυο είχαν ραγισμένες καρδιές, πάλεψαν, χώρισαν. Ένιωσαν πως έφτασαν στο 0, αλλά τελικά τα κατάφεραν. Γιατί όλοι μας αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία στην αγάπη. 

Εμπιστευσού το ταξίδι της ζωής

Έτσι ακριβώς έκανε και η Meredith. Ερωτεύτηκε, παντρεύτηκε, χήρεψε, έγινε μητέρα και είδε την καριέρα της να απογειώνεται. Απέκτησε μοναδικούς φίλους και δε μπορούσε να φανταστεί λίγα χρόνια πριν πού θα την οδηγούσε η ζωή. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο για πρώτη φορά ως ειδικευμένη δε φανταζόταν τι δύναμη έκρυβε μέσα της. Είναι η αρχηγός στη δική της ζωή, παρά τα όσα δύσκολα κλήθηκε να αντιμετωπίσει. 

Κάποιες φορές πρέπει να αφήνεις τους άνθρωπους να φεύγουν 

Όπως έκανε η Amelia και Owen μετά την εγχείρηση της. Αποφάσισαν να πάρουν χωριστούς δρόμους και να προχωρήσουν, όσο και να αγαπιόντουσαν. Μεγάλωσαν σαν άνθρωποι, ωρίμασαν και έκαναν τις επιλογές τους. Εκείνες που τους βοήθησαν να εξελιχθούν και να ευτυχήσουν. 

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να έχεις προτεραιότητα τη δουλειά σου

Κάποιοι άνθρωποι έχουν όνειρο ζωής να έχουν μια ευτυχισμένη οικογένεια και κάποιοι άλλοι να φτάσουν ψηλά επαγγελματικά. Το Grey’s Anatomy μας δίδαξε πως κάθε όνειρο ειναι σεβαστό. Έχουμε άπειρες ευκαιρίες και αμέτρητες επιλογές. Κανείς δε μπορεί να μας κρίνει εφόσον η κατεύθυνση που πήραμε είναι εκείνη που μας ολοκληρώνει μέσα μας.

H ευτυχία σου είσαι εσύ

Στο τελευταίο επεισόδιο η Christina αποχαιρέτησε την κολλητή της φίλη Meredith θυμίζοντας της τι αξίζει. Η μία ήταν για την άλλη και δε θα αποχωριζόταν στην ουσία μεταξύ τους. Λιγο πριν φύγει θύμισε στη Meredith πως προτεραιότητα έχει ο εαυτός της, λέγοντας της:

“He’s Very Dreamy, But He Is Not The Sun. You Are.”

Δεν ήθελα να μεταφράσω αυτήν την φράση στα ελληνικά, γιατί θα έχανε την ουσία της.

Grey's Anatomy

Ellen Pompeo: Αποχωρεί τελικά από τη 19η σεζόν του Grey’s Anatomy;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αχ πόσο βαριέμαι..

Her News b

Αν δουλεύεις τον Ιούλιο, ο χρόνος δεν… July

Her News b

Η απομυθοποίηση του να βγεις έξω τις γιορτές

Her News