HerNews.gr
Health

Πράγματα που πρέπει & δεν πρέπει να κάνουμε μετά το σεξ για τη σωστή υγιεινή μας

Ανάμεσα στο φιλί, την εφίδρωση και τα άλλα σωματικά υγρά που κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, το σεξ είναι μια εγγενώς “ακατάστατη διαδικασία”.

Και οι πιθανότητες για εσάς, τον σύντροφό σας και το κρεβάτι σας (ή όπου αλλού αποφασίσετε να κάνετε σεξ) να έχετε οτιδήποτε, από λεκέδες μέχρι σημάδια είναι υψηλές.

Πλύσιμο

Δεν χρειάζεται να σηκωθείτε αμέσως από το κρεβάτι και να μπείτε στο ντους. Αλλά ο απαλός καθαρισμός  μετά το σεξ μπορεί να προστατεύσει τους άνδρες και τις γυναίκες από λοιμώξεις, όπως του ουροποιητικού συστήματος ( ουρολοιμώξεις ). Πλύνετε την περιοχή γύρω (όχι μέσα) των γεννητικών σας οργάνων με απλό ζεστό νερό. Μπορείτε να δοκιμάσετε ήπια σαπούνια, αλλά εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή έχετε ήδη κάποια μόλυνση, μπορεί να στεγνώσουν ή να ερεθίσουν την περιοχή. Οι άνδρες με ακροποσθία θα πρέπει να το τραβήξουν απαλά προς τα πίσω και να το πλύνουν από κάτω.

Μην κάνετε ντους

Μερικές γυναίκες πιστεύουν ότι πρέπει να καθαρίσουν τον κόλπο τους μετά το σεξ με νερό ή προσυσκευασμένα υγρά. Αλλά το πλύσιμο μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες λοιμώξεις. Αυτό συμβαίνει επειδή διαταράσσει τη φυσική ισορροπία των βακτηρίων που προστατεύουν τον κόλπο σας. Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσετε τον κόλπο σας μετά το σεξ είναι να τον αφήσετε ήσυχο — καθαρίζεται φυσικά. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι μια ήπια μυρωδιά είναι φυσιολογική και μπορεί να μην αποτελεί ένδειξη προβλήματος.

Διατηρήστε τον καθαρισμό απλό

Τα φαρμακεία προσφέρουν πολλά μαντηλάκια, κρέμες και σπρέι που ισχυρίζονται ότι σας βοηθούν να «φρεσκάρετε» τις ευαίσθητες περιοχές. Μερικά από αυτά παρασκευάζονται με σκληρά σαπούνια, απορρυπαντικά, σαμπουάν, αρώματα ή λοσιόν που μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να ξεσπάσει. Απλώς μείνετε σε ένα απαλό ξέπλυμα με ζεστό νερό μετά το σεξ. Και αποφύγετε τα αρωματικά ταμπόν, επιθέματα, πούδρες και σπρέι, ειδικά εάν έχετε την τάση να κολλάτε λοιμώξεις.  

Ουρίστε

Κατά τη διάρκεια του σεξ, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στην ουρήθρα σας, τον σωλήνα που μεταφέρει τα ούρα έξω από το σώμα σας. Αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας για μόλυνση. Όταν ουρείτε, ξεπλένετε αυτά τα μικρόβια. Απολαύστε λοιπόν λίγο χρόνο αγκαλιά με τον σύντροφό σας και μετά κατευθυνθείτε στο μπάνιο. Εάν είστε γυναίκα, όταν σκουπίζεστε, κάντε το από μπροστά προς τα πίσω για να σταματήσετε την εξάπλωση των βακτηρίων.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό

Επειδή είναι καλή ιδέα να ουρήσετε μετά από το σεξ, μην ξεχάσετε να πιείτε νερό . Όταν παραμένετε ενυδατωμένοι, θα ουρείτε περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερα βακτήρια θα ξεπλυθούν από το σώμα σας προτού ξεσπάσουν οι λοιμώξεις.

Φορέστε φαρδιά ρούχα

Τα ζεστά, ιδρωμένα μέρη είναι τα τέλεια σημεία για την ανάπτυξη βακτηρίων και μαγιάς . Φορέστε λοιπόν εσώρουχα και ρούχα που αφήνουν τον αέρα μέσα. Οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τα καλσόν, τα παντελόνια και τα εσώρουχα που είναι πολύ στενά. Τα βαμβακερά εσώρουχα λειτουργούν καλά για άνδρες και γυναίκες — αναπνέουν και απορροφούν την υγρασία. Ή παραλείψτε εντελώς τα εσώρουχα όταν πηγαίνετε για ύπνο.

Πλύνετε τα χέρια σας

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια που μπορεί να συλλέξετε αγγίζοντας τα γεννητικά όργανα σας ή του συντρόφου σας. Αυτό είναι το κλειδί για να σταματήσει η εξάπλωση των λοιμώξεων. Πλύνετε με σαπούνι και νερό και κάντε το μέρος της ρουτίνας καθαρισμού μετά το σεξ.

Καθαρίστε τα σεξουαλικά παιχνίδια σας

Αφού τελειώσετε με αυτά, βακτήρια, ιοί και μύκητες μπορεί να τριγυρνούν. Αυτό σημαίνει ότι τα παιχνίδια σας θα μπορούσαν να μεταδώσουν ΣΜΝ και άλλες λοιμώξεις. Καθαρίστε κάθε παιχνίδι μετά από κάθε χρήση, ελέγξτε τη συσκευασία για οδηγίες καθαρισμού. Είναι καλύτερα να μην μοιράζεστε παιχνίδια με άλλους που μπορεί να στείλουν μικρόβια πέρα ​​δώθε. Εάν σκοπεύετε να το μοιραστείτε, προσπαθήστε να καλύπτετε το παιχνίδι με ένα νέο προφυλακτικό κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε.

Σεξ κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης; Προσέξτε επιπλέον

Το σεξ είναι συνήθως ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά είναι πιο πιθανό να πάθετε λοιμώξεις όπως ουρολοίμωξη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Επομένως, είναι ακόμα πιο σημαντικό να φροντίζετε τα βασικά μετά το σεξ. Να ουρείτε μετά, να πλένετε τον κόλπο σας και να πίνετε νερό. Ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να κάνει το ίδιο.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υγιεινό πρωινό: Γιατί πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε την ζάχαρη

HerNews ka

Hailey Bieber: Μοιράστηκε τη συνταγή για το αγαπημένο smoothie του Justin – Τα θετικά οφέλη

HerNews ka

Τρόποι για να ξανακοιμηθείς όταν ξυπνάς στις 3 το πρωί

Her News