HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αρωματισμένο σιρόπι από χυμό πορτοκάλι και καφέ espresso

Η αγαπημένη μας μαγείρισσα Εύη Κατσιώνη μοιράζεται μαζί μας μια ακόμα υπέροχη συνταγή της! Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αρωματισμένο σιρόπι από χυμό πορτοκάλι και καφέ espresso! Δοκιμάστε τον και θα μας θυμηθείτε…

Υλικά που θα χρειαστούμε:

-500γρ χοντρό σιμιγδάλι

-250γρ μαργαρίνη με βούτυρο

-750γρ ζάχαρη

-1 λίτρο νερό – πορτοκάλι

-½φλ καφέ εσπρέσσο

-ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια

-1φλ αμύγδαλα & καρύδια + extra για πασπάλισμα

-κανέλα

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζουμε το σιμιγδάλι να ζεσταθεί στην κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10-15′ να πάρει χρυσό χρώμα.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να φτάσουμε το 1 λίτρο.

Βράζουμε για 6 λεπτά.

Κλείνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και τον καφέ.

Λίγο πριν είναι έτοιμο το σιμιγδάλι ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς.

Στη συνέχεια, με μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι και με χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.

Σε ένα pyrex ή οποία άλλη φόρμα θέλουμε, ρίχνουμε τον χαλβά και τον στρώνουμε. Μόλις κρυώσει ο χαλβάς, αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς και κανέλα!

Καλή σας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές στο:

YouTube Instagram Cooking Stories

& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi

Cheesecake stracciatella: Η τέλεια συνταγή απο την Εύη Κατσιώνη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κάνε το πρωινό τοστ σου το πιο μη βαρετό σνακ με αυτές τις γευστικές ιδέες

Her News

Πασχαλινά αυγά: Τι μπορούμε να κάνουμε όσα περίσσεψαν

Her News b

Ρυζόγαλο με σοκολάτα: Το ξεχωριστό γλυκό που θα σε ξετρελάνει!

Her News