HerNews.gr
Διεθνή

Βραβεία BAFTA 2023: Η λίστα με τους μεγάλους νικητές

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, η 76η απονομή των βραβείων BAFTA.

Αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες και γενικότερα οι celebrities που έδωσαν το «παρών» στο Royal Albert Hall για την απονομή των βραβείων από την Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Βραβεία BAFTA: Οι μεγάλοι νικητές

Με σχεδόν «το μεγάλο τίποτα» έφυγε η ταινία των Ντάνιελς «Τα Πάντα Ολα» από τα φετινά βραβεία BAFTA η οποία, από τις 10 υποψηφιότητες, κέρδισε μόνο το βραβείο για το Καλύτερο Μοντάζ από την Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Αντ’ αυτού η ταινία του Εντουαρτ Μπέργκερ «All Quiet On The Western Front», με τις 14 υποψηφιότητές της κέρδισε 7 βραβεία, ανάμεσά τους κι αυτά της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Ξενόγλωσσης Ταινίας.

«Τα Πνεύματα του Ινισέριν» ήρθαν δεύτερα κερδίζοντας 4 BAFTA (από τις 10 υποψηφιότητες που είχαν), εκείνα των Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Μπάρι Κέογκαν, Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Κέρι Κόντον (όπου αρχικά ανακοινώθηκε κατά λάθος από τον Τρόι Κοτσούρ, τον περσινό νικητή του Β’ Ανδρικού Ρόλου, το όνομα της Κάρεϊ Μάλιγκαν) και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Ο Οστιν Μπάτλερ κέρδισε στον Α’ Ανδρικό Ρόλο για το «Elvis», αφήνοντας πίσω του φαβορί όπως τον Μπρένταν Φρέιζερ και τον Κόλιν Φάρελ και η Κέιτ Μπλάνσετ κέρδισε στον A’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο «Tar».

Τέλος η Εμα Μακί κέρδισε το BAFTA για το Ανερχόμενο Αστέρι (ένα βραβείο που ψηφίζεται από το κοινό) και η Σάρλοτ Γουέλς πήρε το βραβείο για το Καλύτερο Ντεμπούτο από Βρετανό Σεναριογράφο, Σκηνοθέτη ή Παραγωγό για την ταινία «Aftersun».

Καλύτερη Ταινία: Ουδέν Νεότερο από το Δυτικό Μέτωπο του Εντουαρντ Μπέργκερ

Α’ Ανδρικός Ρόλος: Οστιν Μπάτλερ, «Elvis»

Α’ Γυναικείος Ρόλος: Κέιτ Μπλάνσετ, «Tar»

Β’ Ανδρικός Ρόλος: Μπάρι Κέογκαν, «Τα Πνεύματα του Ινισέριν»

Β’ Γυναικείος Ρόλος: Κέρι Κόντον , «The Banshees of Inisherin»

Καλύτερη Βρετανική Ταινία: Τα Πνεύματα του Ινισέριν

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Mariah Carey: Αποκαλύπτει το αγαπημένο της χριστουγεννιάτικο τραγούδι & δεν είναι το δικό της!

HerNews ka

Όσα ξέρει ο μπάτλερ… δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος: Όλες οι παραξενιές του νέου βασιλιά Καρόλου Γ’

Her News b

Rihanna: Αποκαλύφθηκε επιτέλους το όνομα του γιού της με τον ASAP Rocky!

HerNews ka