HerNews.gr
BRIDE NEWS

Γάμος: Wedding Hacks για να εξοικονομήσετε χρήματα & ταυτόχρονα να σας χαρίσετε την ημέρα που ονειρεύεστε

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο γάμος είναι ακριβός, οπότε γιατί πιστεύουμε αφελώς ότι μπορούμε να νικήσουμε το σύστημα; Ωστόσο, οι έξυπνες κινήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα και να σας προσφέρουν την ημέρα που θέλετε.

Χωρίς να ξεφύγετε, ο γάμος σας είναι πιθανό να είναι μια επένδυση μόλις προσθέσετε μαζί το κόστος του χώρου, τα ρούχα, το φαγητό, το ποτό και τη διασκέδαση.

Μπορείτε να μειώσετε το κόστος εάν είστε πρόθυμοι να είστε ανοιχτόμυαλοι και πειραματικοί, αλλά ακόμα κι αν δεν θέλετε να σταματήσετε εντελώς την παράδοση, υπάρχουν τρόποι να κάνετε την ημέρα του γάμου σας με λίγο λιγότερα.

Το φόρεμα

Για πολλές νύφες, το φόρεμα είναι το επίκεντρο. Σχεδιάζουμε να παντρευτούμε μόνο μία φορά, οπότε θα μπορούσαμε να το κάνουμε και με στυλ, σωστά; 

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι δύσκολο να δικαιολογήσουμε τις εντυπωσιακές πολυψήφιες τιμές σε ένα ρούχο που θα φορέσουμε για μια μέρα, ενδεχομένως να καταστρέψουμε και μετά να το αποθηκεύσουμε στη σοφίτα.
Έχετε βάλει την καρδιά σας σε ένα παραδοσιακό νυφικό; Κάντε check-in σε αγαπημένα
ατελιέ για να βρείτε αυτό που σας αντιπροσωπεύει.

Atelier Rene

Ο χώρος

Εάν είστε διατεθειμένοι να είστε ευέλικτοι σχετικά με την ώρα της εβδομάδας και το έτος που παντρεύεστε, μπορείτε να αποκτήσετε τον χώρο των ονείρων σας πολύ φθηνότερα.
Οι μέρες αιχμής είναι μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου (με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο γενικά τους πιο ακριβούς).

Αν είστε έτοιμοι να παντρευτείτε μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε χιλιάδες ευρώ.

Το ίδιο ισχύει και για την ημέρα της εβδομάδας, οι Παρασκευές και τα Σάββατα έχουν μεγάλη τιμή, αλλά αν οι καλεσμένοι σας είναι πρόθυμοι να έρθουν καθημερινή, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα.

Το φαγητό

Είναι σημαντικό να μην τσιγκουνευτείτε το φαγητό γιατί κανείς δεν θέλει πεινασμένους επισκέπτες, αλλά μπορείτε να είστε ρεαλιστές σχετικά με το πόσο θέλετε να το “τραβήξετε”.
Δεδομένου ότι οι περισσότερες εταιρείες τροφοδοσίας χρεώνουν ανά άτομο, για να εξοικονομήσετε πραγματικά έξοδα, ίσως χρειαστεί απλώς να είστε αυστηροί στους αριθμούς.
Όσο
για το τι σερβίρεις. Θέλετε ένα γεύμα που είναι καλό σε ποιότητα και ποσότητα, αλλά  δεν χρειάζεται να πάτε για κουζίνα με αστέρια Michelin.

Το να μοιράζεστε πιατέλες, μπουφέδες και πιάτα για τσιμπολόγημα πιθανότατα θα είναι φθηνότερο από τα μεμονωμένα γεύματα για όλους, ενώ μπορείτε να προσφέρετε τη γαμήλια τούρτα σας ως επιδόρπιο, ώστε να έχει τη στιγμή που της αξίζει και να μην ξεχαστεί στο τέλος της βραδιάς.

Εάν έχετε ζαχαροπλάστες στην οικογένεια ή στο φιλικό σας περιβάλλον, ένα σπιτικό κέικ μπορεί να είναι πιο προσωπικό και προσεγμένο και να λειτουργήσει καλύτερα.

Το μακιγιάζ σας

Προφανώς, ο ευκολότερος τρόπος για να εξοικονομήσετε κόστος είναι να κάνετε το μακιγιάζ σας στο σπίτι και να το κάνετε μόνες σας.
Ή αν οι δεξιότητές σας δεν είναι και πολύ καλές, σίγουρα θα έχετε κάποια φίλη η φίλο που να πιάνει το χέρι τους.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο

Για κάποιους, ένας φωτογράφος και ο βιντεογράφος είναι μια από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες, καθώς δημιουργούν μια διαρκή υπενθύμιση της ημέρας, αλλά πόσο επαγγελματικές χρειάζεται να είναι οι φωτογραφίες σας;
Μπορείτε να ζητήσετε από τους καλεσμένους και τους συγγενείς να τραβούν φωτογραφίες όλη την ημέρα.

Ίσως παρέχετε κάμερες γύρω από την εκδήλωση και επιλέξτε τον φίλο που είναι ο καλύτερος στη λήψη φωτογραφιών για να είναι υπεύθυνος για τη λήψη ωραίων στιγμιότυπων.

Εάν ένα καθαρό, επαγγελματικό άγγιγμα είναι σημαντικό για εσάς, πόσες φωτογραφίες χρειάζεστε;
Θα μπορούσατε να ρωτήσετε τον φωτογράφο σας εάν κάνουν πακέτα express ή για μικρότερες ημέρες, όπου φωτογραφίζουν για 1-3 ώρες αντί από το πρωί έως το βράδυ.

Τα έξτρα

Σκεφτείτε πραγματικά τι θέλετε, σε σχέση με αυτό που είναι παραδοσιακό. Ακριβώς επειδή είναι παραδοσιακό να έχεις μπομπονιέρες γάμου δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις.

Αν πιστεύετε ότι απλώς θα μείνουν πίσω, παραλείψτε τες. Εάν είναι ουσιαστικά και συναισθηματικά για εσάς, προχωρήστε.

Ομοίως, επειδή είναι παράδοση να μένετε σε ξεχωριστά δωμάτια το βράδυ πριν από τη Μεγάλη Ημέρα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε.

Η κοινή χρήση με τον μελλοντικό σύζυγό σας μπορεί να σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε τα νεύρα σας (και μπόνους, είναι φθηνότερο).

Atelier Rene: Εντυπωσίασαν τα νυφικά φορέματα στην επίδειξη μόδας του οίκου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γάμοι: Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν

Her News

Γάμος: 4 λάθος λόγοι που μας οδηγούν σε αυτή την απόφαση

Her News b

Αποτρίχωση πριν το γάμο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Her News