HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Γυναικείος οργασμός: 12 + 1 λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να φτάσετε στην κορύφωση

Για πολλούς ανθρώπους, η κορύφωση κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Και ενώ αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν άτομα όλων των φύλων, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ μόνο το 10 τοις εκατό των γυναικών μπορούν εύκολα να επιτύχουν οργασμό.

Το άλλο 90 τοις εκατό πρέπει να αντιμετωπίσει πολλούς εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να εμποδίσουν την ικανότητά του να φτάσουν στην κορύφωση, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του σεξ σε σχέση με το τι αντιμετωπίζουν όταν είναι στη δουλειά. 

Εάν δυσκολεύεστε να φτάσετε στην κορύφωση, υπάρχουν μερικοί εκπληκτικοί λόγοι για τους οποίους δεν φθάνετε σε οργασμό και η αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων μπορεί απλώς να σας βοηθήσει να επιτύχετε (και να απολαύσετε!) μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Εάν είστε μία από τις πολλές γυναίκες που αγωνίζονται να φτάσουν στο αποκορύφωμα, εδώ είναι μερικά προβλήματα που μπορεί να επηρεάζουν την ικανότητά σας να έρθετε σε οργασμό και τι μπορείτε να κάνετε για να τα λύσετε.

1. Έχεις υψηλό άγχος

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικές σκέψεις που μπορεί να δυσκολέψουν τον οργασμό. Στην πραγματικότητα, μια έρευνα του 2018 από το Πανεπιστήμιο Valparaiso στην Ιντιάνα έδειξε ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν το άγχος ως λόγο για τον οποίο αγωνίστηκαν να επιτύχουν οργασμό.

2. Τα επίπεδα ωκυτοκίνης σου είναι πολύ χαμηλά

Η ωκυτοκίνη – επίσης γνωστή ως η ορμόνη της «καλής αίσθησης» ή της «αγάπης» – πηγαίνει χέρι-χέρι με τους οργασμούς, λέει η Kat Van Kirk , θεραπεύτρια γάμου και σεξ, στην Ημέρα της Γυναίκας. Εάν το σώμα σας δεν παράγει αρκετά, η κορύφωση μπορεί να είναι πιο δύσκολη.
Το άγχος μπορεί να είναι ένας βασικός λόγος για τη χαμηλή παραγωγή ωκυτοκίνης, αλλά το να περνάτε περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό σας, να τον κοιτάτε στα μάτια, να του κρατάτε το χέρι και να τον φιλάτε έχουν αποδειχθεί ότι ενισχύουν την παραγωγή της ορμόνης.

Έχεις γούνινο φίλο; Η αγκαλιά με ένα κατοικίδιο μπορεί επίσης να προκαλέσει την απελευθέρωση ωκυτοκίνης.

3. Δεν πίνεις αρκετό νερό

Το να πίνετε νερό όλη την ημέρα μπορεί να αποτρέψει καθημερινά προβλήματα υγείας όπως η κούραση και η δυσκοιλιότητα και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κορυφωθείτε στην κρεβατοκάμαρα. Ο ιστός διέγερσης που εκτείνεται στο σύστημα του συνδετικού ιστού πρέπει να γλιστρήσει για να λειτουργήσει και δεν μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς νερό.

Για να βεβαιωθείτε ότι είστε επαρκώς ενυδατωμένοι, πιείτε ένα ή δύο επιπλέον ποτήρια νερό προτού πέσετε με τα μούτρα στον σύντροφο σας, ειδικά αν έχετε πιει κοκτέιλ, καθώς το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση.

4. Δεν κάνεις θόρυβο

Οι αναστεναγμοί κατά τη διάρκεια του σεξ έχει αποδειχθεί ότι κάνουν θαύματα στις γυναίκες, καθώς μπορεί να σας επιτρέψει να έχετε οργασμό περισσότερ και πιο συχνά. Έτσι, όταν κάτι σας ανάβει πραγματικά, πείτε το — είτε είναι μέσα από ένα μουγκρητό, λέγοντας ήσυχα, “Εκεί” ή ουρλιάζοντας, “Ναι!”

5. Δεν νιώθεις σέξι

Εάν δεν αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, το πιθανότερο είναι ότι θα σας είναι πιο δύσκολο να αισθάνεστε καλά κατά τη διάρκεια του σεξ. Ένας κοινός λόγος που οι γυναίκες μπορεί να αποτυγχάνουν να φτάσουν στον οργασμό είναι επειδή σκέφτονται υπερβολικά. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ανασφάλειες σχετικά με την εικόνα του σώματος. Ανησυχούν μήπως ο σύντροφός τους θα παρατηρήσει τις “δίπλες” της κοιλιάς τους ή τους μηρούς τους, κάτι που τους βγάζει από τη στιγμή.

Το να ξεπεράσεις τις ανασφάλειές σου απαιτεί χρόνο και δουλειά και δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη.

6. Φοβάσαι να χάσεις τον έλεγχο

Όταν σας διδάσκουν να έχετε τον έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής σας, μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε ακριβώς το αντίθετο στο κρεβάτι. Αλλά η άρνηση να αφεθείς μπορεί να είναι ο λόγος που δεν μπορείτε να αποκτήσετε οργασμό, επειδή, λοιπόν, οι οργασμοί τείνουν να κυριαρχούν καθώς κινούνται σε όλο το σώμα σας. Αλλά αν και μόνο η σκέψη σας προκαλεί ταχυπαλμία, μην φρικάρετε – δεν χάνετε τον πλήρη έλεγχο του σώματός σας. Το πολύ πολύ το σώμα σας μπορεί να τρέμει και οι μύες του κολπικού τοιχώματος να συστέλλονται.

7. Πονάς

Εάν μια γυναίκα αισθάνεται πόνο ή δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ, θα είναι απίστευτα δύσκολο για αυτήν να αποκτήσει οργασμό. Η βολβοδυνία και ο κολπισμός είναι διαταραχές στις γυναίκες που προκαλούν πόνο και συχνά μένουν αδιάγνωστες για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εάν υπάρχει φυσιολογικός λόγος για τον οποίο το σεξ ή ο αυνανισμός είναι άβολα, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε τη θεραπεία εκεί.

Εάν υποψιάζεστε ότι πάσχετε από κάτι τέτοιο επισκεφθείτε το γιατρό σας για να ελέγξετε τον εαυτό σας.

8. Δεν αυνανίζεσαι

Το πόσο συχνά ικανοποιείτε τον εαυτό σας μπορεί να επηρεάσει άμεσα τις πιθανότητές σας να φτάσετε σε οργασμό όταν είστε με τον σύντροφο σας. Σύμφωνα με τον Van Kirk, η ικανότητα μιας γυναίκας να φαντασιώνεται και να χρησιμοποιεί τη φαντασία της κατά τη διάρκεια του αυνανισμού μπορεί να τη βοηθήσει να απελευθερώσει τις δημιουργικές της αναστολές στο κρεβάτι και τη βοηθά να μάθει ακριβώς πώς και πού της αρέσει να την αγγίζουν. Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να επιτύχετε οργασμό με έναν σύντροφο, οι εδικοί συνιστούν να αυνανίζεστε μερικές φορές την εβδομάδα.

Και ενώ ορισμένες γυναίκες μπορεί να μην αισθάνονται άνετα χρησιμοποιώντας σεξουαλικά παιχνίδια, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις σεξουαλικές σας εμπειρίες και μπορεί να σας βοηθήσουν να επιτύχετε οργασμό εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα.

9. Δεν είσαι αρκετά υγρή

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Valparaiso του 2018 έδειξε επίσης ότι η ανεπαρκής λίπανση επηρέασε σχεδόν το ένα τέταρτο των γυναικών που είχαν δυσκολία να φτάσουν στον οργασμό. Η έλλειψη λίπανσης μπορεί να κάνει το σεξ λιγότερο ευχάριστο και να δυσκολέψει τον οργασμό. Έχετε πάντα το αγαπημένο σας λιπαντικό, καθώς μπορεί εύκολα να κάνει το σεξ με τον σύντροφο ή το σόλο πιο ευχάριστο.

10. Δεν ζητάς αυτό που θέλεις

Δεν είστε αναγνώστης μυαλού, ούτε και ο/οι σύντροφοί σας. Επομένως, το να μένεις σιωπηλός για το τι πραγματικά σε ανάβει δεν πρόκειται να σε βοηθήσει να κορυφωθείς. Επιπλέον, κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, επομένως όσα ερεθίζουν κάποιον μπορεί σε κάποιον άλλο να μη λειτουργούν. Είναι σημαντικό να νιώθεις άνετα και ασφαλής με έναν σύντροφο και να μπορείς να επικοινωνείς. 

11. Δεν ούρησες πριν το σεξ

Όλοι ξέρουν ότι πρέπει να ουρούν αμέσως μετά το σεξ για να βοηθήσουν στην πρόληψη μιας ουρολοίμωξης , αλλά είναι έξυπνο να το κάνετε και εκ των προτέρων. Μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολο να φτάσεις σε οργασμό όταν η κύστη σου είναι γεμάτη. Ο λόγος είναι απλός: αντί να απολαμβάνετε στιγμή, νιώθετε συνεχώς την πίεση να κατουρήσετε και προσεύχεστε να μην το κάνετε στο κρεβάτι.

12. Περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας καθιστή

Το να αλυσοδένεστε στο γραφείο σας μπορεί να κάνει το αφεντικό σας χαρούμενο, αλλά είναι άσχημα νέα για τους πυελικούς μύες σας. Το να κάθεσαι όλη μέρα τα συντομεύει και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πυελικό πόνο που θα μπορούσε να δυσκολέψει τον οργασμό. Για την αποφυγή προβλημάτων, ρυθμίστε ένα ξυπνητήρι ως υπενθύμιση για να μετακινείτε κάθε μισή ώρα σε ώρα κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. 

13. Φοράς ψηλοτάκουνα

Όχι μόνο τα ψηλοτάκουνα είναι συχνά επώδυνα στο περπάτημα, αλλά η χρήση τους μπορεί επίσης να έχει παραμορφωτικές επιδράσεις στους μύες της psoas οι οποίοι συνδέονται με τους μύες και τα νεύρα που οδηγούν στο πυελικό έδαφος, τα γεννητικά όργανα και τα σχετικά όργανα. Όταν οι μύες του psoas είναι κολλώδεις και τεντωμένοι λόγω της παρατεταμένης φθοράς των ψηλοτάκουνων, δεν μπορούν να μεταδώσουν το μήνυμα διέγερσης που είναι απαραίτητο για τον οργασμo.

Αποφύγετε να τα φοράτε όσο το δυνατόν περισσότερο, προτιμώντας πιο άνετα, υποστηρικτικά υποδήματα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Σεξ: Εσύ ξέρεις ποιες είναι οι φάσεις;

Her News b

Γυναίκα σκηνοθέτης πορνό μοιράζεται τις κορυφαίες συμβουλές της για σεξ!

HerNews ka

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ με βάση την ηλικία μας;

HerNews ka