HerNews.gr
DECORNEWS

Κακές συνήθειες καθαρισμού που πρέπει να κόψετε!

Όλοι αναζητούμε τρόπους για να κάνουμε τον καθαρισμό πιο γρήγορο και ευκολότερο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μερικές φορές διάφορες συνήθειες σας δυσκολεύουν μακροπρόθεσμα.

Εσείς και η οικογένειά σας μπορεί ακόμη και να έχετε αναπτύξει κάποιες κακές συνήθειες που εμποδίζουν την ικανότητά σας να κάνετε τη δουλειά πιο αποτελεσματικά (μπορεί ακόμη και να προκαλέσετε βλάβη στο σπίτι σας!)

Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να κόβετε αυτές τις συνήθειες, ώστε να φτάσετε σε ένα πιο καθαρό σπίτι, πιο γρήγορα. Για να βοηθήσουμε, έχουμε επιστρατεύσει έναν ειδικό για να διορθώσει αυτά τα κακά λάθη καθαρισμού. 

Εάν ξεκινήσετε επιλέγοντας μία ή δύο κακές συνήθειες καθαρισμού για να αλλάζετε κάθε εβδομάδα, σύντομα θα φτάσετε σε ένα πιο καθαρό σπίτι — το οποίο αφήνει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για πράγματα που σας αρέσουν.

Μαζεύετε πολλά χαρτιά

ακαταστασία χαρτιούΑκόμη και με την ηλεκτρονική χρέωση και τις τραπεζικές συναλλαγές, υπάρχει ακόμα ένα βουνό χαρτιού που καταλήγει στα σπίτια μας. Περιοδικά, εφημερίδες, λογαριασμοί έχουν την τάση να συσσωρεύονται. Μην το αφήσετε να συμβεί.

Καθορίστε ένα μέρος κοντά στην είσοδο για όλα τα έντυπα αλληλογραφίας, περιοδικών και χάρτινων εντύπων και κρατήστε έναν τεμαχιστή ή έναν κάδο ανακύκλωσης κοντά. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ταξινομήστε και ολοκληρώστε την απαιτούμενη ενέργεια ή πετάξτε. 

Χρήση υπερβολικά πολλών προϊόντων καθαρισμού

υπερβολική χρήση προϊόντων καθαρισμού
Όταν χρησιμοποιείτε πάρα πολύ προϊόν, υπάρχει  ο κίνδυνος να παραμείνουν ενεργά τα υπολείμματα και να έρθουν σε σύγκρουση με άλλα προϊόντα καθαρισμού για να σχηματίσουν επικίνδυνους αναθυμιάσεις.
Για αυτό να χρησιμοποιείτε πάντα ένα προϊόν τη φορά, στις ποσότητες που συνιστά ο κατασκευαστής, και μην παραλείψετε το ξέβγαλμα εάν συνιστάται στην ετικέτα. Γι’ αυτό θα πρέπει να διαβάζετε τις οδηγίες και να χρησιμοποιείτε πάντα τη συνιστώμενη ποσότητα ή ακόμα και λίγο λιγότερο. Χάνεις χρόνο και χρήμα για το επιπλέον προϊόν και το νερό για να το ξεπλύνεις.

Καθαρισμός με βρόμικα εργαλεία

ηλεκτρική σκούπα γεμάτη σκόνη

Πώς μπορείτε να περιμένετε καθαρά αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείτε βρώμικα εργαλεία καθαρισμού; Εάν το πλυντήριό σας έχει μια μυρωδιά από συσσωρευμένα βακτήρια στα υπολείμματα απορρυπαντικού, τα ρούχα σας θα μυρίσουν. Εάν η σακούλα ή το φίλτρο σας είναι γεμάτα σκόνη, δεν θα κάνει πια καλή δουλειά. Μια βρώμικη σφουγγαρίστρα ή σφουγγάρι απλώς σπρώχνει περισσότερο χώμα και βακτήρια.

Αφιερώστε χρόνο για να καθαρίσετε καλά τα εργαλεία μετά από κάθε χρήση αδειάζοντάς τα εντελώς ή πλένοντας με ζεστό νερό και προσθέτοντας ένα απολυμαντικό. Περιοδικά, αντικαταστήστε με νέα εργαλεία.

Χρησιμοποιείτε ένα απολυμαντικό μαντηλάκι για να καθαρίσετε ολόκληρο το μπάνιο

χρησιμοποιώντας ένα απολυμαντικό μαντηλάκι για να καθαρίσετε το μπάνιο

Τα απολυμαντικά μαντηλάκια μιας χρήσης είναι εξαιρετικά για ένα γρήγορο σκούπισμα ενός νεροχύτη μπάνιου. Αλλά αυτό το μικρό τετράγωνο δεν περιέχει σχεδόν αρκετό απολυμαντικό για να καθαρίσει ένα ολόκληρο μπάνιο. Μέχρι να φτάσετε στο κάθισμα της τουαλέτας και στις χειρολαβές, οι απολυμαντικές ιδιότητες έχουν φύγει και απλώς μεταδίδετε βακτήρια από τη μια επιφάνεια στην άλλη.

Για να είναι αποτελεσματικό, το μαντηλάκι θα πρέπει να περιέχει αρκετή απολυμαντική υγρασία, ώστε η επιφάνεια να παραμένει υγρή για τουλάχιστον τέσσερα λεπτά. Για ενδελεχή καθαρισμό, χρησιμοποιήστε πολλά μαντηλάκια ή ένα καθαρό πανί και επαρκές απολυμαντικό και διάλυμα νερού.

Αφήνετε βρόμικα πιάτα στο νεροχύτη

νεροχύτης γεμάτος βρώμικα πιάτα

Πόσος χρόνος θα χρειαζόταν για να βάλετε αυτό το βρόμικο ποτήρι στο πλυντήριο πιάτων αντί στο νεροχύτη ; Το να αφήνετε βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και ένα τζακ ποτ για πεινασμένα έντομα. 

Εκπαιδεύστε όλους στο νσπίτι είτε να βάζουν τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων είτε να τα πλένουν αμέσως.

Φοράτε παπούτσια στο σπίτι

βρώμικα παπούτσια στο σπίτι

Αφιερώνοντας μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας κάθε φορά που μπαίνετε από έξω θα σας εξοικονομήσει ώρες σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα. Για να μην αναφέρουμε τα βακτήρια και τα μικρόβια που θα μείνουν έξω από τους χώρους διαβίωσης.

Αφήνετε το κρεβάτι άστρωτο

άστρωτο κρεβάτι

Ακόμα κι αν το υπόλοιπο υπνοδωμάτιο είναι προσεγμένο και καθαρό, ένα άστρωτο κρεβάτι το κάνει να φαίνεται ακατάστατο. Απλώς το να στρώνετε το κρεβάτι κάθε πρωί είναι μια συνήθεια που θα προωθεί να διατηρείτε οργανωμένο το υπόλοιπο δωμάτιο (και ίσως ολόκληρο το σπίτι).

Κάντε την εργασία απλή επιλέγοντας κλινοσκεπάσματα που απλώνονται εύκολα. Ένα κρεβάτι με ένα απλό πάπλωμα και μαξιλάρια είναι πολύ πιο εύκολο να στρωθεί από ένα κρεβάτι με πολλά ιδιότροπα μαξιλάρια.

Δεν διαβάζεις τις οδηγίες

διαβάζοντας μια ετικέτα προϊόντος

Τα περισσότερα καθαριστικά δεν λειτουργούν αμέσως και χρειάζονται λίγο χρόνο, ώστε τα συστατικά να μπορούν να διασπάσουν το χώμα και να το ανασηκώσουν ώστε να μπορεί να σκουπιστεί ή να ξεπλυθεί εύκολα. Αφιερώστε 30 δευτερόλεπτα διαβάζοντας τις οδηγίες για να αποφύγετε 30 λεπτά επιπλέον τρίψιμο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κήπος: Color blocking – garden edition

Her News

Tips για να στεγνώνουν γρήγορα τα ρούχα το χειμώνα

HerNews ka

Πως θα κάνετε τα φυτά εσωτερικού χώρου να φαίνονται υπερυψωμένα & ακριβά

HerNews ka