HerNews.gr
Διεθνή

«Παρολίγον Βασίλισσα»: Η γνωριμία και το «συνοικέσιο» του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ

Από την πρώτη τους τυχαία συνάντηση το 1992 που κύλησε αδιάφορα, στο… συνοικέσιο ενός Έλληνα τραπεζίτη δύο χρόνια μετά στη Νέα Ορλεάνη που έκανε τον Παύλο και τη Μαρί Σαντάλ ζευγάρι.

Η βιογραφία της 55χρονης με τίτλο «Παρολίγον Βασίλισσα» που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ξετυλίγει την παραμυθένια ζωή της δισεκατομμυριούχου που από μικρή όπως λέει, ονειρευόταν να γίνει πριγκίπισσα, όπως και ο πατέρας της που ονειρευόταν για τις κόρες του γαλαζοαίματους και βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Μέχρι όμως να φτάσουμε στο γάμο του 1995, χρειάστηκε να βάλουν το χέρι τους δύο Έλληνες. Ο κροίσος Φίλιππος Νιάρχος που διοργάνωσε το επίμαχο πάρτι και ο Αλέκος Παπαμάρκου, που γνώριζε την οικογένεια Μίλερ από το παρελθόν.

«Όταν μεγαλώσω θα γίνω πριγκίπισσα, θα φορέσω ένα μακρύ φόρεμα και στο γάμο μου θα έχω 1.000 καλεσμένους, έλεγα μικρή. Δεν φανταζόμουν ποτέ τον τρόπο που θα γινόταν αυτό», είπε η Μαρί Σαντάλ.

Το 1994 η Μαρί Σαντάλ είναι 26 ετών και ο Παύλος 27. Ο τραπεζίτης και επενδυτής κεφαλαίων στη Νέα Υόρκη, Αλέκος Παπαμάρκου, είναι πεπεισμένος πως οι δύο τους θα γίνουν ζευγάρι και αποφασισμένος να τους φέρει κοντά.

«Δύο χρόνια πριν, το 1992, η μεγαλύτερη αδελφή της Μαρί Σαντάλ, η Πία, παντρεύτηκε τον Κρίστοφερ Γκεττό, εγγονό που πολυεκατομμυριούχου Ζαν-Πωλ Γκεττό. Τον Κρίστοφερ Γκεττό είχε συστήσει στους Μίλλερ ο Έλληνας τραπεζίτης και επενδυτής κεφαλαίων της Νέας Υόρκης Αλέκος Παπαμάρκου. Μετά την πρώτη – επιτυχία του στον κλάδο των συνοικεσίων, ο Αλέκος Παπαμάρκου κρίνει ότι το πάρτι του Νιάρχου στην Νέα Ορλεάνη δίνει την ευκαιρία για να τεθούν οι βάσεις ενός δεύτερου παραμυθένιου γάμου», αναφέρεται στο βιβλίο «Παρολίγον Βασίλισσα».

Η Μαρί Σαντάλ όπως λέει είναι αρχικά από διστακτική έως αρνητική.

«Ο Αλέκος με είχε επιλέξει για σύντροφο Παύλου. Δεν ήθελα να πάω στο πάρτι. Ήξερα ότι επρόκειτο για ένα μεγάλο συνοικέσιο επειδή ο Αλέκος μου έλεγε επί εβδομάδες ότι γνώριζε το άριστο πρόσωπο για μένα. Και δεν ένιωθα άνετα να είμαι δεδομένη».

Ο πατέρας της νύφης και οι… αδυναμίες του

Ο Αλέκος Παπαμάρκου ξέρει ότι το πρώτο βήμα για να επιτύχει το συνοικέσιο είναι να εγκρίνει τον υποψήφιο ο πατέρας της νύφης. Γνωρίζει επίσης την αδυναμία που έχει η οικογένεια Μίλλερ στους τιτλούχους της Ευρώπης.

H Μαρί Σαντάλ έχει κλείσει ραντεβού με τον Έλληνα φίλο της, για να ταξιδέψουν μαζί για Νέα Ορλεάνη και τον παίρνει τηλέφωνο για να το ακυρώσει.

«Προσπάθησα να ξεφύγω αλλά ο Αλέκος δεν απάντησε ποτέ στα τηλεφωνήματά μου. Είχαμε δώσει ραντεβού στο αεροδρόμιο. Έτσι αναγκάστηκα τελικά να πάω. Δανείστηκα ένα μπλε ταγιέρ Σανέλ της μητέρας μου και ήμουν θεά», ανέφερε η Μαρί Σαντάλ.

Όλα είναι κανονισμένα. Παύλος και Μαρί Σαντάλ κάθονται δίπλα και εκείνη η νύχτα θα σηματοδοτήσει την αρχή της σχέσης του.

«Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ήξερα πως ήταν ο άνδρας που θα παντρευόμουν», συμπλήρωσε.

«Ο Αλέκος δεν είχε φροντίσει μόνο να μείνουμε και οι δύο στο ίδιο μέρος αλλά μας είχε βάλει σε διπλανά καθίσματα στο τραπέζι. Ήμουν εντελώς γοητευμένος. Δεν είμαι ο τύπος που είχε κοπέλες και κρυφές σχέσεις. Είχα πάντα μία κοπέλα και από αυτήν περνούσα στην επόμενη. Αλλά όταν είδα την Μαρί Σαντάλ είπα: “αυτή έψαχνα να βρω. Είχε δίκιο ο Αλέκος”», ανέφερε ο Παύλος.

Το σχέδιο του Αλέκου Παπαμάρκου ήταν καταδικασμένο να πετύχει. Όχι όπως λέει η συγγραφέας του βιβλίου στο Live News επειδή το ήθελαν τρίτοι και κρύβονταν πίσω οικονομικοί λόγοι, αλλά επειδή και οι δύο κατάλαβαν πως ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο.

«Αστειεύονται, σοβαρεύονται και προφανώς ερωτεύονται. Από το βράδυ αυτό της Νέας Ορλεάνης ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ πρέπει να διαισθάνονται ότι στο βιβλίο της ζωής τους, η μοίρα έχει γράψει ότι δεν θα χωρίσουν ποτέ».

Όσο για τον τίτλο του βιβλίου, η συγγραφέας μας λέει πως ήταν προσωπική της επιλογή και όχι ατάκα της Μαρί Σαντάλ.

Από εκείνη τη νύχτα στη Νέα Ορλεάνη πέρασαν 29 ολόκληρα χρόνια. Παύλος και Μαρί Σαντάλ έχουν αποκτήσει 5 παιδιά και πλέον επισκέπτονται την Ελλάδα συχνότερα από ποτέ. Ο Παύλος επιστρέφει αύριο και σε πρώτο πλάνο μπαίνει η αγορά ακινήτου στην Αθήνα, με τις προτάσεις το τελευταίο διάστημα να πέφτουν βροχή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βασιλιάς Κάρολος: Ανακοίνωσε το πρώτο του Trooping The Color και νέους τίτλους για την βασιλική οικογένεια

HerNews ka

Financial Times – Στο έλεος του καύσωνα η Ευρώπη: Παλεύει να προσαρμοστεί σε θερμοκρασίες ρεκόρ

HerNews ka

Sinead O’Connor: Έφυγε από τη ζωή η θρυλική τραγουδίστρια σε ηλικία 56 ετών

HerNews ka