HerNews.gr
Ελλάδα

Πρεμιέρα για το «καλάθι της Σαρακοστής» – Ποιά προϊόντα περιλαμβάνει

Το καλάθι της ψαραγοράς ανακοίνωσε και επισήμως το Υπουργειο Ανάπτυξης που θα μπει σε εφαρμογή στην Βαρβάκειο Αγορά ενω ενεργό ειναι ήδη και το καλάθι της Σαρακοστής. Το καλάθι μεταξύ άλλων θα περιέχει γαρίδες, τσιπούρες καλαμαράκια. Σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στη Βαρβάκειο.

Το δικό της «καλάθι του νοικοκυριού» με σαρακοστιανά είδη εγκαινίασε η Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, με σκοπό να συγκρατηθούν και εκεί οι τιμές στα προϊόντα, που γεμίζουν το σαρακοστιανό μας τραπέζι.

Το «καλάθι της ιχθυαγοράς»: Τι περιλαμβάνει

Τα σαρακοστιανά προϊόντα που συνθέτουν το «καλάθι της ιχθυαγοράς» θα αλλάζουν κάθε εβδομάδα – καθόλη της διάρκεια της Σαρακοστής -, ενώ καθορίζεται ανώτατο όριο για την τιμή στην οποία θα πωλούνται από τα ψαράδικα της Βαρβακείου.

Συγκεκριμένα από σήμερα Πέμπτη και έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Οι κόκκινες γαρίδες θα πωλούνται από 12 – 14€ το κιλό, η γαρίδα μικρή θα κοστίζει από 9 – 12€ το κιλό, τα μικρά καλαμάρια από 9 – 12€ το κιλό, τα μικρά θράψαλα θα τα αγοράζει κάποιος από 5-6€ το κιλό, τις σουπιές από 10 – 13€ το κιλό και την τσιπούρα από 6€ έως 7€ το κιλό.

Το «καλάθι της ιχθυαγοράς»

Από σήμερα έως Τρίτη 28 Φεβρουαρίου:

  • Γαρίδα κόκκινη: από 12 έως 14€
  • Γαρίδα γάμπαρη μικρή: από 9 έως 12€
  • Καλαμάρι μικρό: από 9 έως 12€
  • Θράψαλο μικρό: από 5 έως 6€
  • Σουπιά: από 10 έως 13€
  • Τσιπούρα: από 6 έως 7€

Νωρίτερα το πρωί στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, στη Βαρβάκειο βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όπου και μαζί με τον πρόεδρο της Βασίλη Σίμο, παρουσίασαν τις τιμές στα είδη της Σαρακοστής.

«Είμαστε πρώτη μέρα στην ιχθυαγορά. Είχαμε την πρωτοβουλία να κάνουμε καλύτερες τιμές από πέρυσι στα Σαρακοστιανά. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει δύο οφέλη: Όσοι έρθουν να ψωνίσουν από εδώ, θα κερδίσουν χρήματα και επίσης με τις τιμές που ανακοινώθηκαν εδώ, όλη η αγορά θα έχει μέτρο σύγκρισης ώστε να μην χρεώνει κάποιος ότι θέλει», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το χταπόδι είναι λίγο δύσκολο να ενταχθεί στο καλάθι, λόγω επάρκειας, γι’ αυτό και δεν το τοποθετήσαμε εξαρχής. Θα μπει όμως στο μέλλον», επεσήμανε ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς της Βαρβακείου, Βασίλης Σίμος.

Στόχος η προσπάθεια μείωσης των τιμών να βρει μιμητές και σε άλλες ιχθυαγορές στην Ελλάδα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Πόσο θα διαρκέσουν

Her News

Θρήνος: Η Καίτη Γκρέυ έμαθε μετά από πέντε μήνες ότι έφυγε απο τη ζωή ο γιος της

Her News

Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τον βιασμό της 24χρονης που σοκάρουν

Her News