HerNews.gr
Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο δικαστήριο η παιδίατρος της Τζωρτζίνας – «Δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί, σκέφτηκα δηλητηρίαση από χάπια»

Με την κατάθεση της παιδιάτρου στο Καραμανδάνειο Μένιας Γράψα συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η μάρτυρας εξέτασε τη μικρή Τζωρτζίνα στις 8 Απριλίου, όταν έφτασε με τη μητέρα της στο Καραμανδάνειο. «Είδα το παιδί στα εξωτερικά ιατρεία και αποφάσισα να γίνει εισαγωγή. Στις 8 Απριλίου 2021. Όταν έβλεπα το παιδί δεν ήξερα το ιστορικό της οικογένειας», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας στην έναρξη της κατάθεσής της στη δίκη.

Ειδικότερα η μάρτυρας είπε πως εξέτασε την Τζωρτζίνα γύρω στις εννιάμισι με δέκα παρά και πως η μητέρα της ανέφερε ότι έκανε σπασμούς. «Πολλοί γονείς έρχονται έχοντας διάγνωση από μόνοι τους. Μου ανέφερε τίναγμα κεφαλής και ματιών και μετά άρχισε να κάνει σπασμούς.

Τις προσδιόρισε ως κινήσεις άκρων. Μου είπε πως τα ματάκια του ήταν ανοιχτά και ότι της είπε “μαμά, τρέμω, δεν μπορώ να σταματήσω”. Μου είπε ότι (το παιδί) παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών της μαμάς. Πυρετό δεν είχε και σκέφτηκα κάποια δηλητηρίαση από φάρμακο. Δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί.

Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποια δηλητηρίαση από χάπια. Η μητέρα μου είπε ότι υπήρχαν στο σπίτι αντιεπιληπτικά που της έδωσαν οι γιατροί για ισχαιμικό επεισόδιο. Μου φάνηκε περίεργο, γιατί οι γιατροί δε δίνουν αντιεπιληπτικά για ισχαιμικό. Μου είπε ότι το επεισόδιο έγινε στις 5:30 περίπου. Οι σπασμοί είναι κάτι που τρομοκρατεί τα παιδιά και τους γιατρούς», είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Ποια είναι η συνήθης αντίδραση;

Μάρτυρας: Να βουτήξουν το παιδί και να έρθουν άμεσα στο νοσοκομείο ακόμα και με σπασμούς.

Πρόεδρος: Οι σπασμοί τι διάρκεια μπορεί να έχουν;

Μάρτυρας: Και λεπτών. Είναι πολλές κατηγορίες σπασμών. Οι πυρετικοί σπασμοί περνάνε πιο γρήγορα.

Πρόεδρος: Ένας έντονος εφιάλτης μπορεί να δημιουργήσει αντίδραση σωματική;

Μάρτυρας: Πήγε και εκεί το μυαλό μου. Δεν με έπεισε ότι είναι κάτι άλλο. Το παιδί απάντησε στη μαμά, παρακολουθούσε με βλέμμα. Σκέφτηκα ότι είναι κάτι παροδικό. Η μαμά επέμενε. 

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Δείτε πότε πέφτει η «Black Friday» και η «Cyber Monday» για φέτος

HerNews ka

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Ναταλία Γερμανού: «Πρωταπριλιά αν έλεγα πως θα συγκυβερνούσα με ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ»

Her News

Γυναίκες που έχουν διακριθεί στα επαγγέλματά τους σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών

Her News