HerNews.gr
Παιδί

Διατροφή και θηλασμός: Ποιες τροφές ενισχύουν το μητρικό γάλα

Ο θηλασμός είναι πολλές φορές μία περίπλοκη διαδικασία. Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα και την ποσότητα του μητρικού γάλακτος και βασικός παράγοντας δεν είναι άλλος από τη διατροφή.

Εάν λοιπόν θέλετε να αυξήσετε το γάλα σας όσο θηλάζετε το μωρό, τότε μπορείτε να επιλέγετε συγκεκριμένες τροφές για να τα καταφέρετε. Θα χρειαστεί να τρώτε περισσότερες θερμίδες από ό,τι συνήθως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επειδή το σώμα σας χρειάζεται αυτήν την επιπλέον ενέργεια για να παράγει γάλα.

Ποιες είναι όμως οι τροφές που αυξάνουν το μητρικό γάλα

Οι ακόλουθες τροφές αυξάνουν το μητρικό γάλα, αφού είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα:

Δημητριακά ολικής άλεσης

Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πολύ θρεπτικά για την μαμά που θηλάζει, καθώς έχουν ιδιότητες που υποστηρίζουν τις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την παραγωγή μητρικού γάλακτος.

Ρεβίθια

Τα ρεβίθια είναι μια θρεπτική τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Περιέχουν φυτικά οιστρογόνα που μπορεί να βοηθήσουν το μητρικό γάλα. Μπορείτε να προσθέσετε ρεβίθια σε ζυμαρικά ή σαλάτες. Το χούμους, ένα νόστιμο άλειμμα ή ντιπ από ρεβίθια, είναι ένας άλλος τρόπος για να απολαύσετε αυτά τα πολύ ο υγιεινά όσπρια.

Σκούρα πράσινα λαχανικά

Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το μαρούλι, το λάχανο, το σπανάκι και το μπρόκολο είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, ειδικά ασβέστιο. Περιέχουν επίσης φυτοοιστρογόνα που μπορεί να έχουν θετική επίδραση στην παραγωγή μητρικού γάλακτος.

Αμύγδαλα

Οι ξηροί καρποί, ειδικά τα ωμά αμύγδαλα είναι υγιεινά και γεμάτα πρωτεΐνη και ασβέστιο. Πολλές θηλάζουσες φαίνεται να επιλέγουν τα αμύγδαλα ή να πίνουν γάλα αμυγδάλου για να αυξήσουν την κρεμώδη υφή, τη γλυκύτητα και την ποσότητα του μητρικού γάλακτος.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παιδική Παχυσαρκία: Πώς να βοηθήσεις το παιδί να την αντιμετωπίσει;

Her News

Πως να επιλέξω νταντά για το παιδί μου;

Her News b

Σχολική κάρτα στα δημόσια σχολεία: Πως εκδίδεται

Her News