HerNews.gr
Ελλάδα

Τέμπη: Μετωπική σύγκρουση δύο τρένων – Το χρονικό της εθνικής τραγωδίας

Τραγικό δυστύχημα με τρένο συνέβη το βράδυ της Τρίτης έξω από τα Τέμπη. Επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική και βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες. Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών, πολλοί οι σοβαρά τραυματισμένοι επιβάτες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι.

Έντεκα δευτερόλεπτα απόλυτου τρόμου…

Ώρα 11.22 στον οικισμό Ευαγγελισμός. Ανάμεσα στη Λάρισα και τα Τέμπη, λίγα μόλις μέτρα πριν την είσοδο του τούνελ. Το επιβατικό τρένο που ξεκίνησε από την Αθήνα στις 19.22 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη με 350 επιβάτες, συγκρούεται μετωπικά στην ίδια γραμμή, με εμπορική αμαξοστοιχία, που κατευθυνόταν, με αντίθετη φορά από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα ..

Βαγόνια εκτροχιάζονται και τυλίγονται στις φλόγες, επιβάτες παγιδεύονται και ακολουθεί πανδαιμόνιο.

Τραγικός απολογισμός της εθνικής τραγωδίας 38 νεκροί και 66 τραυματίες. Μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Λάρισας της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει όμως φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού επιβατών που έχουν εγκλωβιστεί στα βαγόνια.

Αλλόφρονες επιβάτες ψάχνουν να βρουν τους φίλους και τους συγγενείς τους. Ανάμεσα σε αυτούς πολλοί φοιτητές που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη, μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Σοκ προκαλεί η μαρτυρία νεαρού επιβάτη, που άκουσε μέσω ασυρμάτου τον διάλογο του μηχανοδηγού και του υπεύθυνου εισιτήριων.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και στελέχη της ΕΜΑΚ για να απεγκλωβίσουν επιβάτες και να σβήσουν τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στα πρώτα βαγόνια.

«Όλες οι ενέργειες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο επικεντρώνονται στα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Την ίδια στιγμή στο σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, οι συγγενείς των επιβατών του τρένου ζουν ώρες απίστευτης αγωνίας.

Στις 2 τα ξημερώματα φτάνει το πρώτο από τα λεωφορεία που μεταφέρει επιβάτες που διασώθηκαν.

Στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου μεταφέρθηκαν νεκροί και τραυματίες βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, συγκλονισμένος μίλησε για την εθνική τραγωδία, που βιώνει η χωρά από χθες το βράδυ.

Τα δύο τρένα βρέθηκαν – υπό άγνωστες συνθήκες – να κινούνται στην ίδια γραμμή, κάτι που οδήγησε στη σφοδρή σύγκρουση, αφού όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος μηχανοδηγών του ΟΣΕ, τίποτα δεν λειτουργεί ηλεκτρονικά εδώ και καιρό και όλα γίνονται χειροκίνητα.

«Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι η περίθαλψη των τραυματιών και ο εντοπισμός των αγνοουμένων μέσα στα συντρίμμια και ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών των θυμάτων με ειδικούς επιστήμονες ψυχολόγους που μεταβαίνουν στη Λάρισα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Με εντολή του πρωθυπουργού ο οποίος μετέβη στον τόπο της τραγωδίας κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Συγκλονίζει το γράφιτι στο σχολείο από όπου είχε αποφοιτήσει το 1997 – Το σημείο επισκέφθηκαν η σύζυγος και τα παιδιά του

HerNews ka

Άλλα δύο νεκρά δελφίνια στο Αιγαίο: «Οι θανατώσεις έγιναν από σκάφη από την Τουρκία»

Her News

Κιβωτός: «Θησαυρό» σε χρηματοκιβώτιο βρήκαν στο σπίτι του πάτερ Αντώνιου και της Πρεσβυτέρας

Her News