HerNews.gr
Ελλάδα

Τέμπη: Ραγίζει καρδίες η μητέρα που έχασε τον 5χρονο γιο της και τον σύζυγο της

Καθηλωτικές είναι οι μαρτυρίες όσων κατάφεραν να βγουν ζωντανοί, μέσα από την κόλαση. Ραγίζει καρδιές μια μητέρα που έχασε το γιο της 5 ετών και τον σύζυγό της που επέβαιναν στο πρώτο βαγόνι του μοιραίου τρένου στα Τέμπη.

Ένας μεγάλος κρότος και μετά φωτιά. Χάος. Άνθρωποι σε πανικό. Βαγόνια τυλιγμένα στις φλόγες. Λιωμένες λαμαρίνες. Εφιάλτης,

«Εγώ έφυγα μέσα από ένα τούνελ σκαρφάλωσα σε κάτι βράχια για να βγω σε ένα δρόμο».

Από τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας δεν έμεινε τίποτα. Η μηχανή του τρένου στα Τέμπη εκσφενδονίστηκε μέτρα μακριά. Οι επιβάτες βρέθηκαν στην κόλαση. 1300 βαθμοί Κελσίου έλιωσαν ακόμα και τα σίδερα.

«Τα 3 μπροστινά μας δυστυχώς διαλύθηκαν είχαν πιάσει φωτιά εμείς τριγυρίζαμε στα χωράφια, τα μόνα συναισθήματα φόβος αναταραχή παράνοια».

Νεαρά παιδιά, φοιτητές που είχαν περάσει το τριήμερο με τους γονείς τους και γύριζαν πίσω στη Θεσσαλονίκη. Νεκροί, ακρωτηριασμένοι. Όσοι επέζησαν… φαντάσματα, σκιές μέσα στη νύχτα τριγυρνούσαν στα χωράφια, εκλιπαρούσαν για βοήθεια.

«Είχαν ανοίξει οι συνεπιβάτες την πόρτα παλεύαμε ώρες και με τα παράθυρα να τα σπάσουμε , αν θυμάμαι καλά ήμουν στο βαγόνι 5 είναι όλα μπερδεμένα μεταξύ τους».

Η ζωή κι ο θάνατος…μια ζαριά. Μια κοπέλα κανονικά ταξίδευε στο δεύτερο βαγόνι. Μόλις λίγα λεπτά πριν ο τρόμος στα Τέμπη σκεπάσει τα πάντα, είδε μια φίλη της που καθόταν πιο πίσω και αποφάσισε να αλλάξει θέση. Έτσι, σώθηκε.

«Είχα θέση για το 2 ναι πήγα προς τα πίσω ήταν μια φίλη μου καθίσαμε είχε μεγάλο τράνταγμα δε νιώσαμε φρένο φωτιά φωνές, γλίτωσες από θαύμα δηλαδή, ναι ναι .

Όσοι κατάφεραν να βγουν από τις λιωμένες λαμαρίνες προσπαθούσαν να σώσουν και τους υπόλοιπους. Ένας από αυτούς ήταν και ο Στέργιος που τραυματίστηκε αλλά επέζησε και τώρα τα όσα διηγείται συγκλονίζουν.

Για κάποιους όμως, ο χρόνος σταμάτησε στα ματωμένα Τέμπη για πάντα τόσο άδικα. Η κυρία Αντωνία ξεσπά. Έχασε τον γιο της 5 ετών και τον σύζυγό της που επέβαιναν στο πρώτο βαγόνι του μοιραίου τρένου. Αυτό που αντίκρυσε ήταν στάχτες και αποκαΐδια .

«Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρόνων έφυγε ο σύζυγός μου και 5 χρόνων το παιδί μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Όλοι οι άνθρωποι που είναι εκεί, είναι άχρηστοι, να φύγουν. Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια.
Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι. Και που πήγαμε τι είδα; Δεν βρήκαμε τίποτα, είδα το παιδί μου, τον άντρα μου; Είδα κάτι; Δεν μου πήραν DNA.
Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δε μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου. Έπρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στις τηλεοράσεις. Ντροπή τους και αίσχος, μπορεί να ήταν μέσα στο βαγόνι τα δικά τους τα παιδιά».

Η ίδια λέει πως, όταν βρει τη δύναμη, θα κινηθεί νομικά.

«Δεν είμαι καθόλου καλά. Ακόμα ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Τι θα πούνε στις μανάδες αυτές».

Άλλοι ελπίζουν σε ένα θαύμα, έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας περιμένουν να ενημερωθούν για τα παιδιά και τους συγγενείς τους που δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Με μια φωτογραφία στο χέρι, ο πατέρας του φίλου της 24χρονης Αναστασίας από την Πάφο που βρισκόταν στο 3ο βαγόνι και από χθες δεν απαντάει στο τηλέφωνο της, κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να τον βοηθήσει.

Λίγα μέτρα μακριά ένας ακόμη κύριος που ψάχνει το γιο του. Κανείς όπως λέει δεν τον έχει ενημερώσει για την τύχη του παιδιού του.

«Άλλη μια τραγωδία. Άλλη μια καταστροφική στροφή του χρόνου στην καταραμένη κοιλάδα».

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Η αποκαλυπτική περιγραφή διασώστη ΕΚΑΒ

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Βάλλης: Η ανακοίνωση του νέου Προέδρου και νικητή των εκλογών Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών

HerNews ka

Κατερίνα Καινούργιου: Στο νοσοκομείο η παρουσιάστρια

Her News b

«Συγγνώμη» ζητά ο πιλότος – Ποια θα είναι η τύχη του παιδιού

Her News