HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Η φυσικοθεραπεύτρια Βάσια Αρβανίτη στέκεται στο πλευρό των τραυματιών προσφέροντας αποκατάσταση αφιλοκερδώς

Η κοινή γνώμη βρίσκεται βαθιά συγκλονισμένη με όλα όσα τραγικά διαδραματίζονται από το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου εξαιτίας του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων, κατά πλειοψηφία νέων παιδιών.

Η Βάσια Αρβανίτη είναι επαγγελματίας φυσικοθεραπεύτρια στον Τομέα Υγείας, με γνώση και πιστοποίηση πρώτων βοηθειών, ευαισθητοποιημένη και συγκλονισμένη με την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, καθώς είναι και η ίδια πολύ κοντά στην ηλικία με τους περισσότερους νέους που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία, προέβη σε μια υποδειγματική πράξη την οποία γνωστοποίησε μέσω του προφίλ της στο Instagram.

Χωρίς κανένα κόστος δήλωσε πως αναλαμβάνει την αποκατάσταση των τραυματιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, χρησιμοποιώντας την έκφραση “Μαζί μπορούμε τα πάντα”.

«Σαν φυσικοθεραπεύτρια με γνώσεις πρώτων βοηθειών έχω ένα λειτούργημα και ένα καθήκον που κάνω, βοηθάω τους συνανθρώπους μου, προσπαθώ για το καλύτερο δυνατόν, γιατί στον κλάδο μας, στο επάγγελμά μας υπάρχει αλληλεγγύη. Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι αναλαμβάνω την αποκατάσταση των τραυματιών από αυτό το τραγικό δυστύχημα στα ΤΕΜΠΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ!
Μαζί μπορούμε τα πάντα!
Για πληροφορίες στείλτε μου μήνυμα ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο» γράφει στην ανάρτηση της η Βάσια Αρβανίτη.

Η Βάσια Αρβανίτη μιλά στο HerNews και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Αλεξανδρίδου 

Με τι ασχολείστε και ποιος ακριβώς είναι ο τομέας σας;

Είμαι φυσικοθεραπεύτρια, δουλεύω δηλαδή στον Τομέα Υγείας, είμαι επαγγελματίας σε αυτό τον τομέα, έχω πιστοποίηση πρώτης βοήθειας, έχω κάνει σεμινάρια πρώτων βοηθειών, έχω βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο οπότε χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχη σε αυτό το τραγικό συμβάν. Δεν γίνεται όταν βλέπεις συνανθρώπους σου. Το επάγγελμα το δικό μας είναι να βοηθάμε όποιον άνθρωπο έχει ανάγκη. Δίνουμε αλληλεγγύη ο ένας στον άλλο, δεν μπορείς να μην κάνεις τίποτα.

Τη λέξη “αλληλεγγύη” είδαμε ότι τη χρησιμοποιείτε και στο κείμενο σας, ήταν εκείνη που σας έδωσε ώθηση για να προβείτε σε αυτή την ενέργεια;

Ναι, γιατί είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή που όλοι διανύουμε, κυρίως οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και οι επιζώντες που έχουν βιώσει αυτή την κατάσταση και χρειάζονται κάποιον να τους βοηθήσει. Οπότε η αλληλεγγύη είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς αυτή τη στιγμή στον τομέα τον δικό μας.

Ποια θα είναι η επόμενη σας ενέργεια;

Το έκανα για εμένα δεν το έκανα για να προβληθώ ή για να δείξω τη δουλειά μου. Είμαι άνθρωπος που βλέπω τροχαίο στον δρόμο και σταματάω να δω αν είναι καλά οι άνθρωποι και αν έπαθαν κάτι. Δεν είναι ώρα τώρα να προβάλεις τον εαυτό σου και να κάνεις πράγματα για να βγεις στη δημοσιότητα. 

Πόσο δύσκολη θα είναι η διαδικασία της αποκατάστασης των τραυματιών;

Από ότι έχω διαβάσει υπάρχουν πολλοί που έχουν κατάγματα σχεδόν σε όλο το σώμα από την εκτόξευση. Ίσως χρειαστούν και πολλές μέρες αποκατάσταση, μήνες βασικά. Θέλει χρόνο, δεν είναι εύκολο. Και η δουλειά η δική μας είναι να κάνουμε τον άνθρωπο αυτό όπως ήταν από την αρχή, να περπατάει κανονικά, να στέκεται κανονικά. Θέλει υπομονή και χρόνο για να γίνει σωστά η επούλωση που έχουν υποστεί αυτά τα άτομα.

Τέλος η Βάσια Αρβανίτη θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα λέγοντας: «Να στέλνουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε ότι είμαστε καλά και να το λέμε συνέχεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου φέρνει το αύριο».

Instagram

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυριακή Αναστασοπούλου: Όσα θες να ξέρεις για τα χείλη

Her News

Κώστας Αποστολάκης: «Φέτος πήγα τέσσερις φορές στο Άγιο Όρος»

Her News b

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Δεν μας έκαναν παρέα επειδή ήμασταν οι φτωχές της γειτονιάς και ήταν τρύπια τα παπούτσια μας»

Her News