HerNews.gr
Ελλάδα

Σύγκρουση Τρένων στα Τέμπη: Εικόνα σοκ με ό,τι απέμεινε από το βαγόνι του κυλικείου

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των διασωστών που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη. Παράλληλα, σοκ προκαλεί η εικόνα του κυλικείου του μοιραίου επιβατικού τρένου, μετά από τη μοιραία σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Ο διευθυντής εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ζεκί Μεμέτ Αλί, δήλωσε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του Mega: «Είναι ένα μεγάλο μαζικό δυστύχημα, χάθηκαν τόσες ψυχές, νέα παιδιά. Όπως και να έχει όμως, ζούμε αυτή την κατάσταση και από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο σημείο του δυστυχήματος».

«Το χειρότερο για εμάς είναι πάντα το επόμενο», συνέχισε και πρόσθεσε πως «ακόμη και οι εθελοντές μας είναι επαγγελματίες εθελοντές. Η κατάσταση όμως αυτή ήταν εξωπραγματική, κανένας ανθρώπινος νους δεν μπορεί να το διαχειριστεί ένα τέτοιου είδους δυστύχημα».

«Ο κόσμος φώναζε, έκλαιγε και ζητούσε βοήθεια»

«Ήταν μία χαοτική καταστροφή. Ο κόσμος φώναζε, έκλαιγε και ζητούσε βοήθεια. Προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους και να βοηθήσουν τους συνεπιβάτες τους να βγουν μέσα από τα συντρίμμια. Τα κεφάλια των ανθρώπων που επιχειρούν ακόμα και αυτή την στιγμή είναι μονίμως σκυμμένα, αυτό λέει τα πάντα», δήλωσε από την πλευρά του ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού, Κώστας Ιμανιμίδης.

Σε άμορφη μάζα μετατράπηκε το βαγόνι του κυλικείου

Το βαγόνι του κυλικείου από τη σύγκρουση διπλώθηκε στη μέση, κάηκε και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα.

«Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της μάζας είναι ουσιαστικά το κομμάτι του κυλικείου. Το βαγόνι από τη σύγκρουση διπλώθηκε στη μέση και κάηκε», δήλωσε ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Άστατος κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας

Her News

Κατώτατος μισθός: 12 ερωτήσεις & απαντήσεις για την αύξηση στα 780 ευρώ

Her News

Το HerNews στη συνάντηση του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών – Τι διεκδικούν

Her News