HerNews.gr
Παιδί

Οικογένεια: Oι σχέσεις ανάμεσα στα αδέλφια

Η οικογενειακή σύμβουλος και σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ράνια Θρασκιά, αναλύει τις σχέσεις ανάμεσα στα αδέλφια.

Η οικογενειακή σύμβουλος και σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ράνια Θρασκιά μίλησε στην Ελένη και ανέλυσαν τα υπό διαμόρφωση δεδομένα που αναπτύσσονται μεταξύ των αδελφικών δεσμών ανάλογα με τα όσα μπορεί να συμβαίνουν μέσα σε μία οικογένεια.

Αρχικά, η οικογενειακή σύμβουλος υπογράμμισε ότι από τις πιο σημαντικές σχέσεις στην ζωή του ανθρώπου είναι οι σχέσεις ανάμεσα στα αδέλφια.

Μάλιστα, όπως ανάφερε η Ράνια Θρασκιά, τα ενήλικα αδέλφια φέρουν με βάρος στην καρδιά την περίπτωση κατά την οποία έχει διακοπεί η επικοινωνία με τα αδέλφια τους.

Εκεί που εντοπίζεται η σημασία στο πώς θα διαμορφωθούν οι μετέπειτα σχέσεις ανάμεσα στα αδέλφια είναι πώς οι γονείς έχουν διαχειριστεί αυτή την σχέση κατά την διάρκεια της ανήλικης ζωής τους.

Οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στον διαχωρισμό αυτού που λέγεται «μεγάλο και μικρό παιδί», γιατί και τα πιο μεγάλα παιδιά έχουν την ίδια συναισθηματική ανάγκη για αγάπη και αποδοχή.

Στην περίπτωση κατά την οποία ένα ζευγάρι χωρίσει, τότε αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, θα πρέπει τα αδέλφια να μείνουν μαζί.

Στη συνέχεια η Ράνια Θρασκιά έδωσε κάποιες συμβουλές για το πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί η ρήξη ανάμεσα στα αδέλφια στην ενήλικη ζωή τους.

Τα ενήλικα αδέλφια που φθάνουν να μαλώνουν, δεν πρέπει να μην παραγνωρίζεται ότι μπαίνουν κι άλλοι άνθρωποι στην πορεία της ενήλικης ζωής τους που τους επηρεάζουν, για παράδειγμα ο/η σύζυγός.

Οι γονείς θα πρέπει να έχουν θέσει σταθερά θεμέλια της αδελφικής σχέσης από την ανήλικη ζωή.

Σημαντικός παράγοντας είναι κι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους τα μέλη της οικογένειας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Πώς να κάνετε οικογενειακές διακοπές χωρίς άγχος

Her News

Ιώσεις: Παιδίατρος εξηγεί γιατί είναι συχνό φαινόμενο να αρρωσταίνουν τα νήπια

HerNews ka

Παιδί: Πως η μουσική μπορεί να το βοηθήσει να μάθει να διαβάζει

HerNews ka